Mám upchaté dutiny a idem na ORL

ivulec1
1. aug 2022

Ahojte baby prosím vás zajtra idem na ORL pretože mám asi upchane dutiny aspoň môj obvodak si to myslí maly ste to niekto ak hej ako sa to liečilo alebo ste boli na operácii ďakujem

martul
1. aug 2022

@ivulec1 mama som to ako dieťa 3 krát, žiaľ bolo nutné to prepichovať. Moja dcéra bohužiaľ tiež 2 krát jej to robili

ivulec1
autor
1. aug 2022

@martul a ako to prebieha ako operácia

letfenixa
1. aug 2022

@ivulec1 uvidíš podľa nálezu, minimálne rtg ti spravia, možno aj ct, začína sa antibiotikami, mne pred 30 rokmi prepichli a potom som povedal a, že nikdy viac, tak som mavala antibiotiká, Sinupret a nahrievanie sa soluxom, teraz sa môže aj konvickovanie.

didi2102
1. aug 2022

@ivulec1 mala som upchaté dutiny veeeela krát , záleží v akom to máš štádiu , operácia je ozaj že posledná šanca a silné uchatie,ak máš slabšie klasika ATB , neake spreje atď , mne raz ambulantne dať takú spailu namočenú do roztoku do nosa a mala som zaklonit hlavu,chvíľu počkať , potom ATB a taká klasika , pošle ta asi na rengen keď si nebude istý , dutiny môžu byť upchate-zapalene alebo ozaj uchate tuhým hnisom

martul
1. aug 2022

@ivulec1 ale kdeže, sestrička chytila hlavu prepichli, s prepáčením také hlieniska s v živote nevidela,vtrochu krvi....ale tá úľava.
Nič príjemné. Ale inak sa nedalo ja s mala zápal silný

ivulec1
autor
1. aug 2022

@martul a to vám robila hneď tam na ORL keď ste tam prišla😢😢

letfenixa
1. aug 2022

@ivulec1 áno, robia to priamo na ORL. Ale mne doktor teraz naposledy povedal, že sa to robí už len výnimočne.

ivulec1
autor
2. aug 2022

@letfenixa a bolo ste aj na RTG ci nie

letfenixa
2. aug 2022

@ivulec1 áno, vždy

letfenixa
2. aug 2022

@ivulec1 ale ja som si to od toho prvého razu nedala už nikdy spraviť, aj keď som bola ešte neplnoleta

ivulec1
autor
2. aug 2022

Tak nakoniec to neboli dutiny.... Neviete mi povedať čo by to mohlo byt keď ma skoro vždy keď mi ma začať MS tak ma boli hlava niekedy aj 5dni

letfenixa
2. aug 2022

@ivulec1 PMS

kp7333
3. aug 2022

@ivulec1 migrena sposobena zmenou hormonov pred menstruaciou.

ivulec1
autor
3. aug 2022

@kp7333 myslíte... A neviete kto určuje tu diagnózu pretože doktor ma chce ešte poslať k neurologovy a na očné.... A mala som aj Crp zvýšené 53

kp7333
3. aug 2022

@ivulec1 neurolog diagnostikuje a lieci mogrenu

jahodka11
3. aug 2022

ja som mavala pravidelne.... a bolesti, atb, teploty....az som zacala precistovat nos slanou vodou...s injekcnou striekackou,lebo to neviem nasat nosom z misky, haha a odtvedy mam uplny pokoj... teraz precistujem len,ked citim, ze nieco na mna lezie a mam po probleme

ivulec1
autor
4. aug 2022

@kp7333 vy mate prosím vás stým skúsenosti po koľkých sedeniach to zisti ze to mam