Ahojte, vyznie to asi blbo, ale úrazy sa mi vyhýbajú alebo prefrčia ľahko, tak nemám skúsenosť. Ráno som zakopla, narazila si predposledný prst na nohe. Bolesť normálna, vykríkla som a po minúte som ani o tom nevedela. Normálne som chodila, aj pomerne dosť. Okolo 10 - 11 som to začala trošičku cítiť a zrazu o 12 bolesť, že sa na to neviem postaviť, fakt riadna. Je mierne napuchnutý. Je to bežný vývoj pri udretí? Že nič a potom zmena? Môže z takej blbosti byť zlomenina? Večer kúpim aspoň octan, čo zatiaľ? Ďakujem 🙂
Môže to byť aj zlomenina alebo skôr prasllina ak to máš opuchnuté. Skús či môžeš s ním normálne hýbať bez bolesti do všetkých strán.
pokial ti nezmodral, tak zlomena nie je. existuje taky chladivy sprej, ktory aj zbavuje bolesti
Ďakujem baby
@lenkakravcova hýbať viem, ale s bolesťou
@tumira modrý nie, len tuším viac napúcha. Nespomenies si náhodou názov?
zafixuj o susedný prst, daj studený obklad ...pokojne ľad, ale cez tkaninu ...a natrieť ibalgin gél --- je proti opuchom aj bolesti
Kľudne môže byť zlomený aj keď nie je modrina
Stupňuje sa to, bolí aj bez pohybu s obkladom. Čerešnička na torte, že som tehotná, čiže ani od bolesti nič extra nemôžem a do rtg sa asi tiež nepohrnu.
Zafixuj si ho leukoplastom o vedľajšie prsty
Aj keby bol zlomeny tak nic s tym nespravia 🤷 Teda aspon u nas som si vsimla ze sa uz prsty nedavaju do sadier zbytocne. Ani manzelovi nedali malicek zlomeny na nohe. A ja som mala na ruke a sadru som odmietla lebo som mala 3 mesacne bábätko a neviem ako by som ho kupala a dvihala so sadrou 🙈😁 maximalne mam trosku krivo zrastenu kosticku ale kto nevie ani si to nevsimne
ved chod na chirurgiu a budes vediet presne 🙂 ... Ale s prstom aj tak nic nerobia pokial viem, zalepia o vedlajsi prst a hotovo. Tiez odporucia tie obklady.
@kaktus87 áno, už mám.
@choco6 mohol manžel chodit? Aký mal režim? Koľko to bolo najhoršie?
@simca06022011 veru, ešte pred hodinou som myslela, že sa tomu vyhnem, ale už to vyzerá, že nie, ozaj to boli. A hlavne chystame sa budúci týždeň na poslednú predporodnu dovolenku, potrebujem, aby mi to lekár posúdil, nech viem, či z toho niečo bude :(
ale bude neboj, do tyzdna som aj narazene koleno mala v stave ze "viem chodit".Tiez to takto prebiehalo, riadila som cely dom este 3-4h nic.. a potom zrazu mi to opuchlo a bolest na zomretie a chodit nic... (ja inak chodit neviem, narazene prsty, vyvrtnute clenky, koleno a co ja viem co... to je moje 🙂 )
Sla by som na chirurgiu. Do sadry ho sice nedaju, ake mozno ho bude treba napravat. Mne museli malicek dat namiesto, aby sa dobre zrastol.
Ja som si v 8 mesiaci zlomila malicek. Doktor ma chcel poslat na rtg, sestricka mu to vyhovarala. Doktor neveril, ze je zlomeny. Nakoniec zafixovali a ja som si to potom sama robila. Po porode som isla na rtg, lebo ma pobolieval a bol zlomeny na skrz, doktor sa cudoval ako pekne je zrasteny ked to bolo na slepo robene.
Odporucam ist k dr., aspon ti ukazu ako fixovat.
Tak už som bola, ešte na vrátnici mi odporučili len fixovat a ani ma nechceli pustiť ďalej. Až keď som povedala, že som tehotná a chcem sa poradiť, čo na to môžem, poslali mi dr. Prehmatal, rtg pravdaže nemôžem, čiže to isté, len fixovať.
@maris5 presne toto som chcela, nech mi ukážu, ale mám si proste kúpiť leukoplast a upevniť to :D chápem, že to nie nejaká veda, ale prvýkrát som to chcela vidieť "pekne" spravené.
No skoda
Ale ak poznas nejaku sestricku, tak ti to zalepi.
Ak to budes robit sama, tak nezabudni medzi prsty na nohe vopchat gazu, nech sa ti to tam nespari.
@maris5 ďakujem za info o gaze.
No ja som len zakopla o topánky a zlomila som si nohu, takže naozaj to niekedy môže byť úplna blbovina a kosť ti praskne ani nevieš ako. Ak to bude pretrvávať, určite lekárovi, nech sa ti na to pozrú.