Prosím vás o rádu čo robiť v piatok som objednaná na usb bruchá ale mám trochu žlté oči čakať do piatka? Môže to byť niečo vážne, krvné testy sú dobré
zltacka, pecen?
@stellarstar no pečeňové testy sú v norme ,tak neviem či je to 100%
@bublinka1426 a tú žltačku by nezistili s krvy?
moj kolega mal oci zlte ako simpsonovci, zltacku nemal, ale pecen mu zlyhala, takze si par mesiacov pomarodil a alkohol moze iba ocuchavat uz.
@egonsk a ako to dopadlo dostal sa stoho?
Hiv testy máš robene? Ci nehrozi?
no zial ano zlte oci mal kamarat s cirhozou pecene.
dostal ID, ale zial za tie peniaze pil dalej a mal 32 rokov ked umrel
no samozrejme ze dovodov moze byt viac, nez cirhoza
@stellarstar nie to nemam
@bublinka1426 aj ten moj kolega dostal ID. Len on pit prestal, lebo ma babatko a uvedomil si, ze by tu mal ostat zivy a "zdravy" pre rodinu...
Tusim 2 mesiace bol v BB a dlho lezal aj na Are... prisiel tam tesne pred smrtou.
Hlavne, ze tyzden som mu vravel, ze co mu je, ze ma hrozne zlte oci a on to podcenoval a posuval, lebo chcel dokoncit projekt...
@egonsk zachranil sa.
Bilirubin bol ôk? Môj syn má Gilbertov syndrom, často ma žlté oci
@pininka1 áno bilirubin som mala 9,3 a má aj bolestí pri tom syndróme
Ak mas pecenove hodnoty ok, pecen ti nezlyhava. Gilbertov sy neboli...nejedla si vela mrkvy? Alebo chlorellu?
Preto ťa poslsli na ultrazvuk brucha pozrú pankreas a všetko okolo neho. Vydrž a neznepokojuj sa.
@hedviga2 ja viem len sa bojím aby nejako do piatka som nezožltla
tam je pecen alebo mozno zlcnik mas OK?
@bublinka1426 tak to neviem idem prvýkrát na sono
uvidia na sone a povedia co dalej, potom sem napis celkom ma to zaujima mna totizto pichava tiez na Pravo ale nie kazdy den netusim co, klasika lipozna pecen ale inac nic tam nevideli tak tiez neviem co to je
@bublinka1426 ok dám vedieť
dakujem.
Môžeš mať stukovatenú pečeň ??
@vakatko ta aj boli obcas?
a betakaroten si neuzivala?
Je to jeden z príznakov, má to veľa ľudí. Pozri na nete info.
Stačí zmeniť stravu, pečeň sa dokáže pekne zregenerovať.
@bublinka1426
@majamat nie
@vakatko pracujem na tom
Ja som mala napr.zuzene žlčových cesty,spraviliE RCP a bolo dobre.
niektori ludia nemaju bielko biele,a le mozu mat nasedle, nazltle. mozno si ten pripad.
neviem to tak posudit, lebo to nevidim, dokonca asi ani fotka by nepomohl alebo fotak skresluje.
myslim, ze by to mohlo usvisiet aj s tym, aky sme farebny typ.
mame rohne podtony tkaniv naseho tela.
aku mas kozu - farbu, zltejsiu, ci ruzovejsiu, aku mas farbu oci? aku mas prirodzenu farbu vlasov?
ked sa niektor efarby pomiesaju, potom moze vzniknut aj nazltly odtien. v okoli ciev to tak moze byt.
samozrejme to je len jedna z moznosti, ktora prichadza do uvahy. pri tejto moznosti to nebude vyrazne zlte bielko, skor ma len taky jemny zlty podton.
Pečeň OK?