Pracujem na tri smeny, na nočnej smene som celú noc nafúknutá a na veľkú potrebu nepotrebujem ísť, vždy ma to počká kým prídem domov. Ale neviem prečo potom hnačky mám, na nocnej to je utrpenie pre brucho niekedy si myslím že už fakt prasknem. A druhý problém keď mám rannú tak mám zase zápchu. Niekto podobne skúsenosti? Mám ísť k lekárovi? Fakt neviem
skús aj probio.. pol roka po Covide som si nevedela dať dokopy trávenie, po každom jedle ma nafúklo, ťažký žalúdok, denne aj 4x na wc.. pila som rôzne čaje, upravovala som stravu, vylučovala rôzne potraviny, až som takmer nejedla a stále mi bolo horšie a horšie.. síce som brala probio, ale zrejme nie dosť "dobré" pre môj tráviaci systém.. pani v lekárni mi poradila Adults Dophilus a bylinné kvapky Iberogast.. po mesiaci sa cítim neuveriteľne lepšie, postupne sa vraciam do normálu, nafukovanie konečne ustalo, aj ťažoba na žalúdku.. Iberogast už neužívam, iba probio a konečne sa normálne najem bez toho, aby som hneď bežala na wc.. držím prsty, nech sa ti polepší 😉
ano, najskor treba skusit urobit opatrenia,a ko odporuca @anjelicek26
moze tu kludne uradovat aj psychika, kedze je to v noci ine a cez den ine. ja osobe hnacky nemavam, skor mam sklon k zapche, ale moje telo ej tak nadstavene, ze aj ked som akokolvek nafuknuta, v robote sa mi na zachod nechce. teda obcas ano a wc mame dalej od priestorov, kde pracujeme, cize s tym nei ej problem, ez by mi to nejak vadilo. akoby som bola nadstavena na pracovny rezim a telo je v rezime nevyrusovat 😀
co sa tyka naocnych, mna osobne hlavne na naocnych zvykne naduvat a niekedy fakt enviem z coho. kupodivu ked si dam cez den kyslu kapustu, tak to take zle nei je,a ko ked si dam niektore ine potraviny -jedno obdobie mi vadil razny chlieb ( alergiu nemam ) a su aj dalsie potraviny. je mozne, ze nase telo v noci pracuje inak, ved v noci mame spat a nie robit. v noci aj keby nic nerobime, utaha nas to.
Pracujem na zmeny a mam podobne problémy. Viem ísť len doma, takže trávenie úplne rozhádzané. Teraz skúšam aspoň úpravu stravy, ak to do mesiaca nezaberie, tak bohužiaľ lekár..
Dobrý deň, ja som bojovala so zápchou veľmi dlho a ešte k tomu tetánia, uzkosť a panika. Niekedy som mala až neskutočné bolesti a po pár dňoch silná hnačka. Taktiež ma trápili silné mwnštruačné bolesti, hlavne vtedy keď som nemala pravidelnú stolicu, občas som si všimla aj krv. Bola som aj na gastre a nič mi nezistili. Upravila som stravu aj som športovala, ale ani po dlhšom čase sa to nezmenilo. Rozhodla som sa užívať prírodné dopnky na obnovu črevnej mikroflóry. Po týždni som pocítila veľkú úľavu, už ma netrápi zápcha, tetánia či silné menštruačné bolesti. Keď potrebujete bližšie info, napíšte do tejto skupiny. https://m.facebook.com/profile.php?id=286294181...
ja teraz drzim dietua je to lepsie. travi mi lepsie. ja mam problem s tym, ze mam malo traviacich stiav. mne osobne poaha kysle,a si preto mi ta kvasena kapusta nevadi pred nocnou, lebo na tento problem je najlepsia.
zaujimastou je, ze na travenie bielkovin je dolezity enzym pepsin., ak je kysleina v zaludku nedostatocne kysla, alebo jej je malo, tento enzym sa dostatocne enaktivizuje, preto ej problem v traveni bielkovin.
Nez pojdes k lekarovi si uprav stravovanie - ziadne mlieko, ale fakt ziadne... znizit pomer mastneho, slaneho, kavy. Ked sa to po mesiaci takejto diety nezlepsi, tak ano, k lekarovi a smer gastro.