Mám traumy z detstva. Ako mi pomôže psychológ?

20. máj 2024

Ahojte,rozmýšľam či navštíviť psychológa alebo nie.Mam nejake traumy z detstva tým pádom žiadne sebavedomie,vôbec si neverím a vždy si vyberám zlých partnerov takých čo mi ubližujú citovo teda psychicky.Ako by mi pomohol psychológ vyliečiť sa z toho alebo ako to nazvať.?Čo som pozerala jedno sedenie stojí 50 eur,len či do toho ísť či sa to oplatí a koľko budem potrebovať sedení.

personality
20. máj 2024

Podľa mňa budeš potrebovať viac sedení, kľudne aj 10. Záleží od odborníka. Niekto Ti pomôže za 2-3 sedenia a niekto dokopy nič moc ani po viacerých. Ale dosť pomoze si nájsť čo najviac toho v knihách, na nete, pochopiť to. Psychológ to má tiež len naučené.

labocca
20. máj 2024

Presne,zalezi od konkretneho psychologa....ja som chodila k jednej psychologicke,po dobu pol roka. 50eur /45 minut. Mala som na nu odporucania a teda musim povedat,ze som bola velmi sklamana po case. Mne osobne nepomohla, na poslednom sedeni mi oznamila,ze uz ste ok a uz sedenia nepotrebujete a to som mala dohodnute vopred este dva terminy🙂. A sama som citila,ze nie je to este dobre,ze potrebujem pomoct. Stava sa.... . Drzim palce ,nech najdes niekoho kto ma naozaj zaujem aj pomoct.

autor
20. máj 2024

@personality Čo konkrétne mám hľadať o tom v knihách alebo na nete?

autor
20. máj 2024

@labocca Tak ani není isté že by mi to pomohlo,či by to neboli len vyhodené peniaze.

lindous
20. máj 2024

Mne pomohla veľmi psychologička už len tým, že som sa vyrozprávala a teda hneď po prvom sedení som sa cítila lepšie... a teda správne položenými otázkami mi veľmi pomohla sa na veci pozrieť aj z iného pohľadu, lepšie spoznať samú seba a rozumieť svojím emóciam, na zlepšenie komunikácie vo vzťahoch (kvôli čomu som ju aj vyhľadala) sme robili aj nejaké konkrétne cvičenia, rozoberali sme niektoré situácie... mala som asi 5-6 sedení a potom som vyhodnotila, že už to ďalej zvládnem aj sama... za mňa teda super, ale uvedomujem si, že bolo šťastie, že som si hneď s prvou, ku ktorej som sa objednala, takto perfektne sadla a že to tak nie vždy je

personality
20. máj 2024

Tak to čo Ťa trápi...
Ako si zvýšiť sebavedomie. Ako si začať veriť.

dadka1997
20. máj 2024

Za psychologa si nemusis platit .. skus vez upsvar .. alebo vez ipecko mapy psychologov.. tu nebude stacit jedno stretnutie, ale viac stretnuti.. ale bude to tazke, pokým sa sama neodosobníš

bublinka1426
20. máj 2024

ale ved zajdi za svojim vseobecnym a nech ti da odporucaci listok, potom by to mala hradit poistovna.

autor
20. máj 2024

@bublinka1426 V tom prípade by bol o tom záznam že som vyhľadala takého lekára a to nechcem.

autor
20. máj 2024

@personality Neviem či mi to pomôže.

autor
20. máj 2024

@lindous Tak to si mala šťastie na dobrého odborníka.

pralinka25
20. máj 2024

internet je zradny. ak nemas super dobre kriticke myslenie je dost mozne ze sklznes k roznym vymyvacom mozgov. ono ta to nasmeruje hocikam. vselijaki online kouci, treneri, ezo a neviem co a mozes mat potom probem este vacsi a prides aj o peniaze. dnes su rozsieren kadejake zenske kruhy a vnutorne rozvoje ale nie vzdy je to bezpecne. a vacsina ta len osklbe o peniaze. radsej to ani neskusaj.
skus naozaj psychologa. pozri recenzie.

lindous
20. máj 2024

Autorka, vyberala som si cez platformu k sebe, kde majú všetci veľmi prehľadne rozpísané na čo sa zameriavajú a aký prístup preferujú, ja som dala aj na sympatie či už z fotky, ale aj z toho čo mali o sebe napísané v profile, keďže sa pri tom človeku musíš cítiť príjmne a zafungovalo to... sedenia som mávala online, to bolo pre mňa úplne super, ceny sú od 35€/50 min, tak sa tam možno skús poobzerať, vieš si ich vyfiltrovať podľa toho čo chceš riešiť a myslím, že už aj spraviť test a vyhodí ti to odporúčanie... ja byť tebou, určite to skúsim, podľa mňa pomerne rýchlo zistíš či to s tám konkrétnym odborníkom niekam vedie

lenka098123
20. máj 2024

Traumy z detstva výborne rozoberá autor Gábor Maté, skús napríklad knihu Mýtus Normálnosti

harrisson
20. máj 2024

Prestuduj si knihy od Iva Tomana. Dajú ti viac než 90 percent psychológov. Viem ti v súkromnej správe odporučiť aj iné.

zorkahorka
20. máj 2024

Zajdi do knizn8ce a pozicaj si aj par motivanych knih. Spolu so psychilogom ti to pomoze

marianarem
20. máj 2024

Aky zaznam myslis, ako ze by sa to vedelo v zdravotnej poistovni alebo tvoj obvodak? Lebo normalne sa nikto nemoze dostat k ziadnym zdravotnym zaznamom.
Ja mam dost bohate skusenosti s terapiami, ale teda prvy raz som az na 5. krat nasla tu spravnu psychologicku. Chodila som k nej niekolko rokov, intenzivne tak dva, cez poistovnu. Ona poznala vselijake techniky a vselico sme vyskusali. Na mna najviac fungovala katatymno-imaginativna terapia, pomocou nej sa da lahko dostat k podvedomiu a aj tam menit nejake veci, aj pochopit samozrejme. Mne sa tym naozaj zmenil zivot. Potom po rokoch som mala zase velke problemy, ineho druhu, a tam mi bola rodinnou prislusnickou dohodena vynikajuca psychologicka, ku ktorej som chodila rok, za poplatok. U nej som si uz rovno pytala tu KIT a zase to zabralo, velmi mi to pomohlo a doteraz z tej terapie tazim, uz niekolko rokov. Ale mala tiez aj ine techniky, skusali sme obcas aj nieco ine a bolo to zaujimave.

iva92
20. máj 2024

Terapia RUŠ, odporúčam z vlastnej skúsenosti

vanilkovazmrzka
20. máj 2024

Na zaciatok by som sa pripravila aspon na 10 sedeni… kolko treba nikto nevie. Zalezi od teba, od daneho terapeuta.

oli18
21. máj 2024

A co, ako o tom budes mat zapis v karte? Kto myslus, ze ma pristup k tvojej zdravotnej karte s koho vobec ty zaujimas? Ved obvodak ma 2-3 tisic pacientov. Kto by hladal pravd teba?

humeyra
21. máj 2024

Ahoj, som na tom podobne, bola som pri obvodnom, ten mi dal doporučenie na psychiatriu a od psychiatričky si môžeš pýtať doporučenie na psychoterapiu od psychológa a takto to budeš mať zadarmo. Bola som už však na veľa sedeniach a vôbec mi nepomohli. To musíš naraziť na fakt dobrého psychológa a tých veľa nie je. Najviac mi pomohla kniha Sila pozitívneho myslenia, ktorú napísal Norman Vincent Peale, ale tá je všade vypredaná, tak neviem, či ju zoženieš, ale fakt by ti moc pomohla (aspoň teda podľa mňa 🙂 lebo ja som bola fakt tvrdý oriešok a mňa zachránila :D) Dúfam, že sa jedného dňa so všetkým vyrovnáš a prajem ti pokoj 😊✌️

klotildabazarik
21. máj 2024

Začni športovať hocico

ivana11155
21. máj 2024

Najdi si aj dobre knihy tie tiez vedia nasmerovat. Je to dlhodoby proces. A nie je psychologicka ako psychologicka,ked 50eur na hodinu skus radsej taku s terapeutickym vycvikom (terapeutku). Klinicky psycholog je na ine.

autor
21. máj 2024

Ďakujem za tipy,skúsim pohľadať knihy čo ste mi písali.
Športovať na to ja nemám čas.