Jedeň deň som sa ráno zobudila s tým, že neviem poriadne otvoriť sánku, keď som ju otvorila a skúsila zatvoriť riadne mi tam puklo, toto sa opakovalo viac krát, išla som s tým zubárke, urobila mi rtg, povedala, že nie je vypadnuta,odvtedy uz viac ako mesiac mam stale s ňou problem, keď jem alebo prehltam,tak mi v nej tak praskne,az ma boli ucho, bola som na usnom,tam mi nic nič nenašla...mam pocit takeho tlaku na obidvoch stranach,ten pocit je taky,ze cakam,ze to zapadne ,tak ako ma a ono stale nic,jednoducho to nie je tak ako ma byt,co mi poradite,co s tym?dakujem
Mne tieto problémy zacali pred rokom a bol, sem tam mi v sanke puklo, potom sa mi nedali dobre otvorit zrana ústa az raz jedného dna som och otvorila len na 1.5cm. Zacala som chodit na maxilofacialnu chirurgiu v BA doc. Zajko, bola som na rtg, ct, zistili mi v celustnom klbe vysunuty disk, robili mi obstreky, dlaha, rehabilitacia, stav sa zlepšil, otvaram na 4cm, uz jem bez problémov, aj osetrenie u zubara sa da realizovat, navrhovali mi operaciu ak by nepomohli obstreky, dlaha a rehabilitacia, ale teda nastastie nateraz som sa tomu vyhla.
@labelo tazko povedat cim to je s tym spm mavala problem kedysi, bud som nemohla otvorit usta, alebo naopak zavriet.
kedysi som brala lieky na klby s chondroitinom, zaroven tam bolo aj MSM, bosvelin a aj nejaky kolagen. kolagenove peptidy nemusia by zle,a le nei je to kolagen a ak v organizme tato zlozka nechyba, enma vyznam ju doplnat. preukazany ucinok ma chondroitin, pripadne aj MSM. no teraz uz je malo leikov na trhu, tkore by toto vsetko mali v dostatocnej koncentracii.
a teda takyto problem moze vznikat aj u ludi, ktorym neico chyba v strave. ja odvtedy tento problem nemam a to uz je viac ako 10r.