Mám tlak 140/80 a pulz 64

lauriema
14. okt 2020

Dievcata, dnes ťažký deň mam za sebou, úplne ma trasie potia sa mi dlane Tlak 140/80pulz 64 ukazuje mi tam arytmiu ešte aj k tomu už dlhší čas keď si zameriam tlak a pri nízkom pulze arytmia vyskočí nad 70 nie ale 70 a pod stále. Joj dievčatá ako sa uklidnim? Som veriaca práve som sa modlila tak to určite zaberie,

lauriema
autor
14. okt 2020

@lauriema o h to som chcela na stenu pridať nie diskusia, pardon

lenuska9999
14. okt 2020

Pulz 64 je podľa mňa ok. Optimálny je 60-70 úderov za minútu. V pokoji keď ležíte a nič nerobíte o niečo menej. Tak žiaden strach. A ten tlak nie je taký zlý. Horný tlak (140) je o niečo zvýšení ale spodný 80 je ok. Tak hlavne netreba sa strachovať. Ak cítite nervozitu a niečo podobné môžete siahnuť aj po prírodných liekoch. Napr Baltriparan na ukludnenie. Je to na rastlinnej báze. A ak cítite , že vám bije srdce nepravidelne tak choďte k obvodnej lekárke, tá vám napíše lístoček na kardiológia, kde dostanete na 24 hodín taký ekg prístroj .. hlavne kľud.

lauriema
autor
15. okt 2020

@lenuska9999 Dobrý deň, ďakujem Vám za reakciu, no ten pulz som mala taký nízky v strese tak sa bojím ze keď som v kľude je ešte nižší

natalienka12
15. okt 2020

@lauriema ako si si sama diagnostikovala ze mas arytmiu? To ze ti ju ukazal domaci nepresny tlakomer? Treba ist ku kardiologovi ak citis ze nie si v poriadku. Tlak aj pulz mas ok, rozhodne nie zivot ohrozujuci stav.

iinuska
15. okt 2020

Ako ukazuje takmer arytmiu???

janetinka27
15. okt 2020

@lauriema ten horny mas vyssi, ale inak hodnoty dobre 🙂

amarilka26
15. okt 2020

Arytmiu tlakomer nezachyti 🙂 zrejme ste chceli napisat tep. Ak je to len vynimocne tych 140, tak treba si dat magnezium nejaky cas. Inak treba ist k lekarovi.

janetinka27
15. okt 2020

teraz som sestre kupovala na narodky tlakomer, a tie novsie uz maju aj funkciu na zachytenie arytmie. ale nakolko je to spolahlive, to neviem. su to nejake s duosenzorom abo tak nejak.

mogaa
15. okt 2020

@lauriema uplne v pohode, ten pulz máš ok....mama máva bežne 50-54 a teda chodí aj k internistke a berie aj betabokátory(tie znižujú pulz)......práveže internistka povedala je u nej je taký pulz ok lebo sa menej namáha srdce.....

simonkazga
15. okt 2020

Prave som oprskla svoj telefon, vraj modlitbou proti arytmii.. to by mali aj na medicine ucit.

janetinka27
15. okt 2020

@simonkazga tiez sa (aj) modlim, ked som chora a ked su chori ini.

lauriema
autor
15. okt 2020

@natalienka12 mam tlakomer sanitas z lidlu. Aši 3 mesiace dozadu som bola na ekg vraj ôk že mám sklon k bradykardii a ešte ze moja obvodná povedala ze mam extrasystol

lauriema
autor
15. okt 2020

@simonkazga Ahoj, môžeš sa smiať koľko chceš, ja sa modlím v každej situácii, keď sa zobudím ráno ďakujem Bohu za to, ľudia sú tu na zemi len ako para chvíľku sme tu a už nemusíme byť

lauriema
autor
15. okt 2020

@mogaa Včera zomrela babka manželova a som bola pri tom no mala som pocit ze sito až tak nepripúšťam a predsa tak som sa zľakla lebo tlakomer mi ani tlak nenámeral, cela som sa triasla

lauriema
autor
15. okt 2020

@amarilka26 áno je to len výnimočne a to bolo už po ukludneni keď som si vzala magnezki a oxazepan. Inak mi tlakomer nechcel ani tlak namerat, veľmi som sa zľakla. Ešte horšie celá som sa triasla

anickaaa6aaa
15. okt 2020

Pri extrasystolach by si citila riadny tlak napr na krku. Vtedy do srdca ide vela krvi a naraz sa staci a vsetko co nasalo potrebuje pustit dalej.. Nestresuj. Ak tak vypýtať holter a tak by sa mohlo zachytit ci je nejaky zdravotný problem...

nykkushka
15. okt 2020

@lauriema keď zomrela manželova babka, môže to byť príčina. Človek si ani neuvedomuje aky je stres hajzel, aj keď je skrytý a my ho nejak "nepocitujeme".
Mamina mala takéto problémy mesiac po dedkovej (jej otec) smrti, myslela si, že je v pohode ale vnutorne nebola, problémy s tlakom a pulzom. A nebola to sranda.
Ak to bude pretrvávať dlhšie a mate sklony k bradykardii popripade arytmii, isla by som aspoň k obvodnemu, nech posúdi prípadnú liečbu, aspoň dočasne, kým nebudete v pohode.
Myslim, že modlenie nepomôže, možno tak trochu "v hlave uprace ". Neviem, ja sa týmto veciam nerozumiem. Píšem len ako zdravotník čo by som robila ja 😉
A úprimnú sústrasť 🥺

lauriema
autor
15. okt 2020

@anickaaa6aaa toto že tlak mam skoro vždy dobrý ale tlakomer mi vždy ukazuje krivku na meraní a som z toho nervózna, bojím sa ze umriem

lauriema
autor
15. okt 2020

@anickaaa6aaa však toto že ja veľa stresujem napr. Včera som si to sama pri volala ležala som, a merala som si pulz na krku na chvíľku som nezacitila nič... Potom veľmi slabo úplne mi zostalo zle z toho začalo mi silno srdce búchať začala som sa triasť celá

ivetz
15. okt 2020

@lauriema Nevšímaj si žiadnu krivku na tlakomere - je to max. nepresné. Údaje namerané na tlakomere značky, ktorú uvádzaš považuj iba za orientačné. Mne napr. pri darovaní krvi premeriavala lekárka tlak a tiež jej to na tlakomere ukazovalo arytmiu - totálna hlúposť, bola som pár dní po preventívke, v rámci ktorej som absolvovala aj EKG. Ale ak sa nedokážeš ukľudniť sama, navštív lekára a daj si urobiť vyšetrenia. Je to iba pre Tvoje dobro, pretože dlhodobý stres sa na Tvojom zdraví skôr, či neskôr podpíše.

lauriema
autor
15. okt 2020

@ivetz Presne ten stres by som mala skôr riešiť pretože ja sa cítim dobre. Ďakujem za reakciu

mpg
15. okt 2020

Taký tlakomer sa používa len orientačne, tlakomer by mal byť kalibrovaný, taký tlak nie je nejak zvýšený (záleží aj od veku, aj od času merania), pred meraním by mal byť človek nejaký čas v kľude, napr. sedieť. Taká záležitosť ako úmrtie blízkej rodiny je vždy stresujúca a môže tiež zvýšiť tlak. Kto je veriaci, tak mu viera pomáha skľudniť sa, pozerať sa na stresujúce záležitosti inak. Ja sa tiež večer, keď nemôžem dlhšie zaspať začnem modliť a pritom zaspím.