Mám tlak 110/90. Je ten dolný vysoký?

27. feb 2023

Mám tlak 110/90 nie je ten druhý veľmi vysoký? Už to riešiť?

bejbypd
27. feb 2023

Magnezko a oddych ..dolny 90 ,nie je až taká katastrofa..pravidelne merať ak by stále bol na tejto hodnote ..tak riešiť s lekárom.

anavixy
27. feb 2023

140/90 je len hranicne vysoky tlak, teda vsetko nad tieto hodnoty sa povazuje za lahku hypertenziu a vsetko pod za normalny tlak. Jednorazovo nameranu vyssiu hodnotu tlaku netreba riesit, pri vysokej hodnote (co nie je diastola 90) ale vlastne vzdy, treba meranie zopakovat dokopy trikrat. Tebe staci ked si parkrat za tyzden odmeries tlak v klude a zistis ci bezne mas vyssiu hodnotu alebo len vynimocne. Urcite to nie je dovod na paniku ani prilis zvysene sebapozorovanie.

lenka2710
27. feb 2023

Ja keď mám spodný vysoký, viem, že som malo pila, dám sa do kľudu, vypijem pohár vody a o chvíľu je to v pohode, alebo aj magnezko pomáha

luccija
27. feb 2023

@anavixy ty si lekarka prosim Ta?
Vies mi poradit na problemy s nizkym tlakom?unava, studene ruky,nohy, mzitky pred ocami….Tlak mam 95/60 aj menej dodrziavam pitny rezim,kavu si dam, ked som velmi unavena,zeleny caj, jem pravidelne tlak mi trocha stupne az poobede.

qwer2019
27. feb 2023

@luccija to poznám, aj som riešila s lekárom a zatiaľ som sa k ničomu nedostala, ale tak ja mávam občas aj 60/50 (už som spodný mala aj 40) .. môj bežný je nejakých 75/60... A poslednú dobu ma tá únava zabíja... Ten zelený čaj ti pomáha?

luccija
27. feb 2023

@qwer2019 asi viac ako kava.Ano lekar povedal, ze som stastny clovek s takym tlakom, ale ta unava hlavne rano, doobeda…ze na to nie je liek ani riesenie mam sportovat, vela pit.Tak to tiez “ledva zijes”

anavixy
27. feb 2023

@luccija nie, nie, sestricka 🙂 s tym nizkym tlakom to je veru “horsie”, sice to az tak nevadi, ale ked robi taketo problemy a nic na to nie je, je to na prd… mas vysetrenu aj stitnu zlazu, anemiu a podobne potencialne priciny?

luccija
27. feb 2023

@anavixy ano, stitnu zlazu a bezne odbery v ramci prevencie.Anemicka som beriem zelezo, ale nie nejako vyrazne a tento moj tlak je dlhodobo nizky.Az tak dopodrobna krv na boreliozu nie..

majkakvet
27. feb 2023

Je, ja pri 90 dlhodobo pouzivam lieky.