Mám tetániu, panickú chorobu a bolesti chrbta

nikolrichterova
20. okt 2024

Ahojte mám tetaniu a PP liečim sa chodím aj na terapie AD beriem pól roka ataky nemám a myslím že ani nejaké silne úzkosti avšak výkyvy občas mávam zw sa mi ťažšie dýcha boli mna chrbát atd. Je možné že aj keď sa liečim takú dobu tak proste mám ešte niekedy zlý deň/dni ? Ja viem že lieky niesu 100% ale ja mám potom pocit zw sa toho nikdy nezbavim a navždy už budem riešiť len úzkosti 😅 a ešte je možné že mna boli chrbát z PP alebo tetanie ? Aj to prejde niekedy ? Lebo mna to začne bolieť z ničoho nic a potom už sa mi začne aj ťažšie dýchať akože dá sa to fungujem normálne ale nejaké obavy stále sú.. poprosím komentovať len ľudí čo majú reálne skúsenosti ďakujem pekne a prajem ešte pekny večer caute ☺️

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@nikolrichterova a som objednaná aj k Fyzio budem mat nejaké masáže a cvičenia 🙋🏾‍♀️

lubkovaandrejka
20. okt 2024

@nikolrichterova Ahoj,ja skusenost nemam,len mam kamosku,co berie AD Eliceu, okolo roka aj pol,ale presne to vravi,ze sem tam z nicoho nic pride na nu uzkost,boli ju chrbat,horsie sa jej dycha, potom to prejde. Ale cvici na xhrbticu,tak sa to mierne zlepsilo, zacala s jogou. Ona ma tetaniu,ale inak, ja mam pocit,ze dnes boli chrbat uz kazdeho druheho ci ma tetaniu ci nie. Aj mna boli ako fras teraz :D A ci ti to prejde,to neviem,ale ak zacnes na xhrbticu cvicit,tak sa ti to prejavi menej casto.

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@lubkovaandrejka jasne ja viem že chrbát už dnes boli každého len my úzkostlivejsi to vnímame horšie hneď mna prepadne strach 😅

hankab
20. okt 2024

@nikolrichterova ano, je to normalne. Ja som uz vyliecena, AD neberiem a napriek tomu mavam niekedy horsie dni, ale viem uz ze prejdu a nezaoberam sa tym. Nam babam tetanickam a trpiacim PP sa stav zhorsuje vacsinou vplyvom hormonov - pred MS, cez plodne dni atd. Ako pride, tak odide po par dnoch. Vtedy skus zvysit prijem magnezia, kludne aj dvojnasobnu odporucanu davku nejakeho kvalitnejsieho.

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@hankab no ms nemám ale plodne obdobie áno myslíš že to môže byt tým ? Mám bolesť chrbáta nie nejakú extra silnú ale cítim to a take že sa nadychnem ale nemôžem úplne z hlboká a pokúšam sa o tom a potom som z toho nervózna 😅 a teochu mna boli na hrudi nejaký strach z toho nemám ale je to nepríjemne tak dúfam že to prejde no 😅

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@hankab ja beriem magnosolv od lekára ty aké ? Vieš mi nejaké doporučiť ? Ďakujem pekne ☺️

hankab
20. okt 2024

@nikolrichterova to dychanie a z toho sposobene bolesi chrbta su typicke uzkostne prejavy. Ano, moze to byt sposobene plodnymi dnami - tiez mi byva vtedy podobne a hlavne to dychanie mavam zle. Magnosolv je ok 😉 ale skus pogooglit aj magnesium v chelatovej forme - myslim ze GymBeam take predava, to je najlepsie vstrebatelne magnezko, kvalitnejsie ako magnosolv ktory je na predpis

lubkovaandrejka
20. okt 2024

@nikolrichterova inak na ten chrbat by si si mohla kupit aj milgammu N alebo Neurobion, b- vitaminy a guajacuran 🙂

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@hankab zaujímavé lebo nejaký strach alebo chvenie alebo búšenie srdca nemám iba to dýchanie a bolesť chrbata tak snáď to prejde ako vždy 😊 už pozerala to magnezko tak to pozriem a objednam akurát mám problém s prehltanim veľkých tabliet tak jedine že rozkusem a tak zapijem 😅

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@lubkovaandrejka guajacuran mi robil veľmi zle a nechcem to nejak miešať s AD pozriem tu milgamu ďakujem 🙋🏾‍♀️

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@lubkovaandrejka myslíš že mi ten neurobion pomôže ? Rozmýšľam že si teda kúpim a vyskúšam 🙂

lubkovaandrejka
20. okt 2024

@nikolrichterova jasne, chapem,.ale ten neurobion by si mohla 🙂

lubkovaandrejka
20. okt 2024

@lubkovaandrejka
@nikolrichterova mozno by bola predsa lepsia ta milgamma N, ono to ma sirsi zaber ako neurobion,aj ked zlozenie je velmi pdoobne

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@lubkovaandrejka vyskúšam najprv magnezko ktoré mi odporučila vyššie a tie masáže u Fyzio a cvičenie keď ani to nepomôže tak skúsim tu milgamu 😉

hankab
20. okt 2024

@nikolrichterova este mi napadlo - to horsie dychanie byva sposobene aj nizkou hladinou draslika v krvi. Citala som niekde, ze tetanici by okrem magnezka a vapnika mali brat aj draslik, ktory nejakym sposobom ovplyvnuje dychanie. Skus si o tom precitat, vyskusane to nemam, ale je to jedna z moznosti.

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@hankab skúsim ďakujem 😉

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@hankab objednala som si to magnezko od gym beam pokukam ešte ten draslík a dam vedieť po nejakom čase ako zaberá 🙏🏼

lubkovaandrejka
20. okt 2024

@hankab s tym draslikom mas pravdu.

hygienka
20. okt 2024

@nikolrichterova to dýchanie môže byť spôsobené aj blokádou chrbtice. Ja mám problémy s hrudnou chrbticou a keď niekedy spravím blbhy pohyb tak mi to tam zablokuje a fest zle sa mi dýcha. Potom pocvicimea prejde to po čase, ale je to veeeelmi nepríjemné.

nikolrichterova
autor
20. okt 2024

@hygienka no niečo mi hovor ja to nemám že každý deň mám to tak že 3 dni zle týždeň dobre ale uvidím čo urobía masáže a cviky u Fyzio.. na ct som bola tam my nenašli nic 🤷🏽‍♀️