Pekný deň. Potrebovala by som radu a verím, že tu ju nájdem.
Mám tetanický syndróm. Lekári mi povedali, že som ho dostala z veľkého vyčerpania a z preťaženia, fungovala som na 100% dlhý čas. Psychiku mám všetko super na 100%.
Otázka znie: Ktorá z vás ho má tiež, takisto vám zvyknú tŕpnuť nohy od kolien dole ale až tak, že si nohy vôbec necítite? Ako keby vám doslova ´odišli.´
+Keď mám já tetanický záchvat, tak mi trpne pravá ruka a pravá noha. + spomínané tŕpnutie nôh. Ďakujem
Diagnostikovali ho mužovi aj bratovi.... A vlastne asi kazdemu tretiemu koho poznám... Neviem, no.... ked nevieme čo, tak to nejako pomenujeme, nech ste spokojní že máte nejakú diagnozu
@lenqua_12325 chodím pravidelne na magnezium do žily + magne b6. Z iných ma bolí hlava. Neurol mi nie je treba, psychiku mám v poriadku.
@vejula Teda nemáš pravdu - čo si napísala - ked nevieme čo, tak to nejako pomenujeme, nech ste spokojní že máte nejakú diagnozu -
nemáš tetániu, tak sa radšej nevyjadruj. Je to neskutočne zaťažujúce!
A neboj sa, nikto, kto má hocijakú diagnózu nie je s tým spokojný. To čo si napísala za nezmysel? Každý chce byť zdravý predsa.
Ale to neber ako tvoju kritiku. Ako pisem tetaniu ma diagnostikovanu manzel aj brat a viem ako. Manžel mal kolabsy, v čase, keď mal dve roboty... ja by som.povedala, že je to taký novodobý názov pre vyčerpanie organizmu
Ahojte kočky chcem sa opýtať ako prebieha ten tetanicky test? Idem 25teho a chcem sa nato nejako pripraviť co ma čaká nakoľko ma poslal moj neurológ keďže mam dosť príznakov kt.suvisia z tetaniu. Ďakujem za každú odpoveď
@leameleg kamosku to caka a co spominala, tak, ze jej maju robit EMG, vysetrenie krvi, kvoli mineralom a vitaminom a nasledne este psychologicke vysetrenie 🙂
Ahoj, ja mam diagnostikovanu neurogennu tetaniu od februara. Trpnu mi nohy, aj ruky, behaju akoby mravce na vrchu hlavy.. v noci mi trpnu ruky tak velmi, az sa na to zobudim. Cez den miernejsie. Poslednu dobu mi dokonca trpne, resp. Tak akoby stahuje aj zadok. Tento tyzden ma caka MRI mozgu, aby sa vylucilo, ze sa tetaniou sa neskryva ina diagnoza. Tetaniu urcuju na EMG vysetreni, mne vysla vysoko pozitivna. Od decembra uzivam magnezium a bkomolex - nepomaha. Skusila som rozne druhy magnezia, magnerot, magnosolv, komplex 7 magneziovych soli...nic. Za tie mesiace som odpozorovala, ze par dni pred menstruaciou a pocas nej mi je vyrazne horsie, potom to ustupi actak stale dokola.
@lubisvecko ďakujem veľmi pekne 🙂
@bosorka2828 ja mam tak ze mňa hlava boli denno denne už som z toho na nervy.. Uvidím co mi ukáže magneticka rezonancia, tetanicky test lebo už je to nenormálne občas mám palenie hlavy, bolesť oči... Ale je pravda aj to ze mam nenormálne stuhnúť krk
@leameleg nie je to nic, co by bolo nejako neprijemne, vsetko sa to da v pohode zvladnut. Drzim palce, nech ti pomozu 🙂
@lubisvecko ďakujem veľmi pekne nakoľko ma hlava trápi denno denne
@leameleg aj ti nieco trpne? Ten emg test ktorym sa stanovuje tetania prebieha tak, ze ti daju take elektrody na ruku ktore budu snimat a premietat aktivitu do grafu na obrazovke, stiahnu ju - ako ked sa mera tlak, a vyzvu ta aby si rychlo zhlboka dychala, ako ked dobehas napr. Vola sa to hyperventilacny test.
Ja to nemám diagnostikovanie ale myslím ze mam tiež tetanu. Kvôli deťom nejak nestíham riešiť seba :( môj prvý záchvat sa mi stal pri prístavani v letadle. Cestovala som sama. Zrazu mi začali trpnut nohy a ruky tak ze som ich nevedela rozpojit, boli v úplnom krčí, vôbec som ich nemohla ovládať, vracala som, nevládala som stat... Bolo to veľmi nepríjemné, nevedela som co sa so mnou deje, myslela som ze mam infarkt. 2 dní som bola odpísaná.... Potom sa mi to stalo ešte raz, našťastie som bola doma a už som vedela co sa so mnou deje.
@bosorka2828 vieš čo občas pri bolesti hlavy mam pocit ako keby nos a pod očami ako keby mi sťahoval pokožku a občas také horúco na tvári cítim no hrôza a pridruzi sa aj bolesť oči 🙂
@makaronka01 to je hrôza co sa dokáže diať z telom. :( a mala si pocit aj trpnutia tváre alebo pocit tepla na tvári pripadne palenie pokožky na hlave?
mne zistili tetániu po 1. minúte. Lekárka povedala, že nie je to veľmi dobré. Snažím sa zvládať to. Čo sa týka vyšetrenia - je to v pohode vyšetrenie ale mne keď ho robili druhýkrát, tak som im tam dostala záchvat. Bola som veľmi rozdráždená. Z rána sa cítim v pohode ale keď príde cca 15:00 hod. už som veľmi vyčerpaná, nevládzem a ako sa píše vyššie - mne osobne ťahá pravý kútik + tŕpnutie úst, pod očami sťahy, mravenčenie, sťažené dýchanie, pravá ruka sa dá do divnej polohy kvôli kŕčom.
@leameleg tvar mi trpla tiež, hlavu si nejak nepamätám už je to rok a pol co sa mi to stalo prvý raz... Od vtedy len raz.... Obidva razy to prišlo po velmi náročných týždňoch, keď som už konečne mala klud tak bum... Našťastie to nemám často tak ma to ani nejak nenúti riešiť...
@makaronka01 hrozne to je niekedy som nevedela čo je bolesť.. A teraz už je to pol roka proste hroza
Ja to mam tiež, cca dva roky, bola som vyčerpaná z prace dostala som prvý záchvat doma aj posledný, no musela som nechať prácu ktorá ma bavila. Brala som vysoké dávky magnézia a vitamin C a D. No mam strašne bolesti v krku, tuhne, potom ma bolí hlava a zhoršil sa mi zrak.
Človek si zvykne.
Pripnem sa, tiež mam asi tetaniu...
Tak liečbu mas nastavenú správne, to je maximum co sa môže dať urobiť pri tetanii... treba sa pravidelne stravovať, spat a vyhybat sa stresu. Neurol nieje len "na hlavu" ale na celkové uvoľnenie. Treba sa poradiť s lekárom a vyskúšať.
@lenqua_12325 len doplním, že neurol je návykový a môže na ňom vzniknúť závislosť, keďže ho tu viaceré odporúčate.
@daisylucky si lekárka a alebo pracuješ v zdravotníctve? Vieš koľko liekov môže byť návykových?
@daisylucky ak ma človek správnu životosprávu, užíva magnézium a udržujuje sa v psychickej pohode a hlavne sa nesleduje a neľutuje, môže žiť úplne normálny život. Nieje to žiadna vážna diagnóza.
@lenqua_12325 nie je, ale má tisíc neprijemnych podôb.Je to ako celkové vyčerpanie organizmu nervový a svalový systém je podrazdeny zareaguje na všetko.Cesta von je zvýšený prísun minerálov a úplná zmena životného stylu
@lenqua_12325 Neurol sa podáva iba v najnutnejšom prípade pocas záchvatov nie dlhodobo.
Je to tetenicky syndróm, žiadne vážne ochorenie len dosť nepríjemné.
Treba užívať vyššie dávky magnézia, ale to ti už lekár určite povedal. Ak sa cítiš aj psychicky zle, lekár ti prepise liek, predpisuje sa väčšinou Neurol.