Milé mamičky, nepíšem sem často,viem,že nie ste kožné doktorky,ale možno niektorá máte skusenosť.Urcite vyhľadam kožnú doktorku v najbližšej dobe,ale je víkend......už dlhšiu dobu ma svrbia najmä nohy,stehná a lýtka,občas aj telo,chrbat,ruky,pod pazuchami,najskôr som si myslela,že to mám z vody,vysušená pokožka,....ale včera som sa tak skriabala,že drahý sa na mňa tak zahľadel a vraví,bože prestaň už sa skriabat čo máš svrab?ja že ja neviem čo to mám ale neskutočne ma to svrbí...začala som googlit čo to ten svrab vlastne je a zhrozila som sa ....pretože som cistotna,niekedy až moc...hlavou mi idú teraz kadejaké myšlienky....skúšala som si nohy mastit excipialom,imazolom,infantolom, nič nejak extra nepomáha,dnes som vyskúšala hypermangan,po tom sa mi v celku uľavilo trošku, nemôžem mať dlhé nohavice,lebo sa mi to zhorsuje,doma len krátke nohavice nosím,aby som sa nepotila a má to viac nesvrbelo,sprcha mi pomáha iba vlažná,keď si dám teplú tak by som si tie nohy v sprche doskriabala celé...mám dcerku,ktorej sa tiež občas vyhodí pupienko,ktoré svrbí,vždy som dala alpu alebo krém myslela som,že to má potnicku...prikladám foto mojich noh a dcerkynho lakťa,ktory ju dnes svrbel....bozinku myslíte,že je to svrab?alergia?..☹....vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď....normálne mi je je z toho do plaču.....
Mala som tento isty problem a zistila som ze mam alergiu....ale ja som bola skriabana az do krvi
Moze to byt alergia aj svrab. Svrab ste mohli odniekial doniest,to neznamena,ze ste necistotni
Myslím že to bude alergia na jedlo, dcéra sa tiež takto vyhadzala...robili krvné testy a zistili histaminovu intoleranciu. Skús si otom prečítať a eliminovať nevhodné potraviny
@anonym24 neskriabat a zajst za imunologom na testy na alergie.
Ahoj, ja som mala toto iste a zistili mi celiakiu.
HIT? Je to už dosť bežné.. Skús vysadiť dráždivé potraviny čo to spraví
@anonym24 Skus si urobit test na ten praci prasok co ste nedavno zadovazili.
Rozpusti prasok vo vode a potri si nim zapastie. Kontroluj... ak si alergicka zacne svrbiet a scervena... na kontrolu si mozes skusit iny praci prasok o ktorom vies ze nie si alegicka na druhe zapastie ako test...
Ja si myslím, že to je alergia, napríklad na potraviny. Príp. nezmenili ste prací prášok, aviváž? Môže to byť aj zo stresu. Môže to byť alergiia na mydlo, telový krém. Napríklad na umelinu v textíliách. Alebo alergia na ambróziu. Možností je bohužiaľ veľa.