Mám svrbenie v ušiach

daniela8765
21. jan 2022

Ahoj. Už dlhšie mám problém zo svrbenim v ušiach. Neviem čím to môže byť spôsobené ale asi sa mi pri sprchovaní dostala do uší voda alebo z nadmernej hygieny.... Už to trvá pár mesiacov nieje to silné svrbenie ale tým že som si to skrabala sa mi tam urobili šupiny a keď to rozškravem tak to aj mokva. V ušiach už nemám žiadny maz... Je na to vhodná mast hydrocortison? Alebo čo na to pomáha? Ďakujem za rady

silviazlat
21. jan 2022

Menej čistiť uši

brendaa
21. jan 2022

@daniela8765 určite krčné vyšetrenie, môže byt pleseň

janinah
21. jan 2022

dva dni si 3-4x denne vytierajte uši s Betadine roztok na kožu a sliznice z lekarne,ak to nebude lepšie tak smer orl amb. pre antimykotickú mastičku....len vytierať zvukovod,nie kvapkať dnu

nikpa
21. jan 2022

@daniela8765 ty si tiež taká šikovná ako ja 🤦 toľko som si uši čistila až mi zmizol všetok maz, ktorý tam má práveže svoju funkciu, čo som ale nevedela kým mi svrbenie uší nedalo spávať. Jedine čo ti poradím je nečistit a dlhodobo, žiadne tyčinky do uší. Po sprche len vyčochrat s uterákom, nič viac. Mne sa to po vyše roku dalo ako tak dokopy, že ma to už aspoň prestalo budiť zo spánku. Teraz si ich maximálne raz za mesiac vyčistim s paličkou ale to ani nie, že vyčistim ale len pre ten dobrý pocit 😄 maz sa mi obnovil v minimálnej miere, neverím že sa mi to ešte niekedy vráti do normálu. Inak keď bolo najhoršie, natlačila som na vatovu tyčinku lanolin, bepanthen alebo volaky mastný krém a vtlačila som si ho ucha, trochu sa mi uľavilo. Tiež môžeš mať v uchu mykózu, skús aj niečo na to keď máš, Canesten, Fungicidin...

birika
21. jan 2022

mala som to tiez, isla som ku koznemu a vraj zo samponu

daniela8765
autor
21. jan 2022

@nikpa ja som si vatovymi tyčinkami necistila len keď som bola v sprche tak sa mi dostala do uší voda z vlasov aj spolu zo šampónom... Myslím že to mi uskodilo. V ušiach už nemám žiadny maz svrbí to a keď to rozškrabem tak to ako keby mokva ale len chvíľu a potom sa tam robia šupiny. Už to mám pár mesiacov a nemyslím že sa to už dá celkom do poriadku. Možno sa to na chvíľu zlepší ale do normálu sa to už nedá.. 😏

daniela8765
autor
21. jan 2022

@birika tiež si myslím že je to zo šampónu. Čo vám na to pomohlo?

birika
21. jan 2022

@daniela8765 lekar kazal pred sprchovanim potriet modrou indulonou...pomohlo 🙂

beatrixx123
22. jan 2022

@daniela8765 Kolegyna to mala tiež a krcna jej dala nejakú masticku tuším a že jej to pomohlo

zabka79
22. jan 2022

@daniela8765 mam to iste asi 10 rokov. Je to ekzem. Jedla som aj antibiotika mala som zlateho stafylokoka a plesen. Po prelieceni mi to zostalo uz jie tak intenzivne. Urcite treba usne aby spravili vyter. Mne pomaha vaxol a nasvrbenie bepanten na exzem. Odporucila usna doktorka. Mne to funguje ale treba aspon 2x do tyzdna davat

katkazocele
2. feb 2022

mne pomohlo toto ELocom masť po týždni používania a už uši nesvrbia 🙂