Mám svrab

zuzana86zuzu
19. okt 2020

ahojte,
Od klienta som dostala svrab 😒 kožná mi dala sirovu masť. S ňou som sa natierala 3 dni. Všetky veci aj z postele (matrac som vymenila) periem na 60tke a dám do sušičky. Moja mama počula od jej známej že sa mám ešte oplachnut v octe (rozriedenyz vodu). Dnes je 5 deň čo som bola u doktorky, mne sa zdá že mám viac tých pupiakov alebo ako to mám nazvať. Uz som zúfalá z toho. Ked sa umyjem hneď si dam čisté veci aj každý deň čisté. Vetram v izbe. Potrebujem radu, ten ocot pomáha? Ked som sa s nim oplachla stipalo ma všetko, celé telo. Koľko krát za deň mám sa oplachnut s tým octom? Ked sa večer umývam mám si zakaždým umyť aj vlasy? Tie veci čo operiem a dám do sušičky môžem hneď používať? Každá rada vítaná. Už som s toho fakt zúfalá.

volterra
19. okt 2020

Vsetko, co sa da, treba prat na min. 90 stupnov , na 60 je malo. A co sa neda dat na vyvarku, treba prezehlit na najvyssom stupni. To aj potahy na gauci, kreslach, calunenia na stolickach.

matkahelka
19. okt 2020

@zuzana86zuzu nech ti kozna predpise infectoscub, je to mast specialne na svrab. dosledne dodrz pokyny, ako sa nou natriet. veci prat na 90, 60 je malo. vsetko calunene vysavat viac krat denne. paplony, vetrovky, vsetko co nie je mozne prat, nechat 4 dni v igelit.vreciach bez pristupu vzduchu. a ak zijes v spolocnej domacnosti s niekym, rataj s tym, ze sa nakazi tiez. svrab je beh na dlhu trat, hovori zo mna zial, vlastna skusenost

zuzana86zuzu
autor
19. okt 2020

@matkahelka idem v piatok ku kožnej na kontrolu tak uvidím čo mi povie. Práveže žijem ešte s 3 členmi v domácnosti. Ked sa to jeden dozvedel čo mám nemôžem nič chytať

matkahelka
19. okt 2020

@zuzana86zuzu nemusis nic chytat, staci, ze si po tebe niekto sadne na stolicku, ci gauc. tomu sa vyhnut neda. my mame velky dom, spala som v samostatnej izbe, sadala som v obyvacke len na zem, davala som sakramensky pozor a aj tak sa nakazil aj muz aj dcera. inkubacna doba je tusim 15 a viac dni, takze ty mozes byt uz ok a oni to vtedy dostanu

simca06022011
19. okt 2020

No on prežíva v prostredí iba pár dni, čiže nejaké vyvaranie gauču nepomôže. Riadne sa natieras. Na komplet od hlavy po päty? Lebo to vraj len pár krát stačí... Do toho vyprať a vyzehlit prádlo, čo sa nedá, supnut do vreca a odložiť..

simca06022011
19. okt 2020

@matkahelka alebo už to majú dávno spolu s ňou

zuzana86zuzu
autor
19. okt 2020

@simca06022011 natierala som sa stou sirovou masťou ako kázala kožná. Veci vyperem na 60tke a dam do susicky. Ja som niekde čítala že stačí do sušičky a tam sa to zabije.

volterra
20. okt 2020

@zuzana86zuzu pozri, chceš rady, sama píšeš, že každá rada vítaná. My ti všetky radíme prať na 90 stupňov, ty si ideš svoje, lebo si to niekde čítala, že stačí na 60. Tak sa riaď tým,čo si niekde čítala, nepýtaj rady na MK a tráp sa s tým ešte dlho.
@simca06022011 ten gauč sa vyvárať nedá, preto jej radíme ho dobre prežehliť na najvyšší stupeň, takisto aj všetky domáce textílie treba prežehliť, aj každý deň. Svrab sa totižto prenáša aj v textíliach. Je to beh na dlhú trať, ale dá sa ho zbaviť pri troche námahy.

simca06022011
20. okt 2020

@volterra svrab sa prenáša áno... Ale on na povrchoch prežije krátko... Cize tak... Ja ich nebude používat tak ich nemusi každý deň žehliť.

ancovicka21a
20. okt 2020

Ja som si Svrab doniesla ako suvenír z infekčného,kde som bola hospitalizovana s boreliozou..mesiac som kazdy den všetko prala,zehlila,menila kazdy den obliečky,vankúše a paplóny mrzli na balkóne (bolo to v zime a fajne mrzlo,cize paplóny sa dezinfikovali mrazom,co bolo veľké plus) a raz do týždňa cele telo natrieť infectoscubom..a ešte nejake lieky som brala,ale uz si nepamätám..

monogan1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz