Mám suchú pokožku hlavy. Čo by mi pomohlo?

penelope2066
2. jan 2011

Trapi ma sucha pokožka na hlave. Aby ste mi vedeli poradit tak to napisem od zaciatku. Minuly rok od januara som zacala mat velke problemy s pletou tak som behala ku koznej ako na klavir. Vsetky vysledky som mala v poriadku tak mi chcela nasadit take hormonalne tabletky pre velmi problematicku plet. Nakolko ale mali vela nepriaznivych ucinkov a nemohlo sa ist s nimi na slnko a vysetrenia boli zdlhave a vsetky vysledky boli az pred letom tak som ich odmietla a tak mi predpisala ATB na 2 mesiace - uzivala som ich 3x do tyzdna. A k tomu som zacala brat antikoncepciu Vreya. ATB som dobrala zaciatkom septembra a v uzivani HA som pokracovala. Ale kedze mi nerobila dobre tak som ju musela vymenit a teraz beriem Maitalon. Ale uz dlhsi pozorujem, ze sa mi prestala mastit plet - co je dobre ale na druhej strane som zaznamenala aj suhsiu pokozku na tele a po kazdom sprchovani a kontakte s vodou sa musim kremovat telovym mliekom co som predtym velmi nemusela. Ale co ma najviac trapi je sucha pokozka na hlave ktora velmi svrbi, hlavne v noci ale aj cez den a je to dost neprijemne. Vlasy suche velmi nemam ale pokozku ano. A to az tak, ze sa mi robia biele supinky. Neviete mi poradit co by mi pomohlo? Radili mi primiesat do samponu olivovy olej - chcem to vyskusat ale zase sa bojim aby sa mi nezacali mastit vlasy. Budem vdacna za kazdu radu. Dakujem

sisacha
25. feb 2011

Ahoj ja sa pridavam ja mam ten isty problem , len mne to zacalo po porode. V noci ma tak svrbi hlava ze neviem spavat. Tiez som sa na to pytala a dostala som take rozne odpovede: Moze to byt od nosenia ciapky v zime ....vraj sa hlava zapoti a potom vznika to svrbenie , alebo ze to moze byt alergia na zimu .U koznej som zatial nebola , ale asi budem musiet navstivit odbornika.

silvia07
25. feb 2011

moja dcera mala iste kozne problemy a musela pouzivat do kupela prisady, ktore jej velmi vysusali pokozku....tiez sa jej zacali robit na hlave supiny, mala tam take akoby loziska....ja som jej na noc votrela do hlavy olivovy olej a nechala posobit celu noc aj den potom....jej to pomohlo

penelope2066
autor
26. feb 2011

Mne pomaha na telo telove mlieko Nivea na suchu pokozku a na hlavu a vlasy pouzivam sampon z lekarne - Sebiprox.Hlava ma uz nesvrbi vobec a zacinam pozorovat, ze aj tie supiny zacinaju ustupovat ale to len minimalne.Zatoal som si tym samponom umyvala vlasy 3x.