Mám suché päty

motylicek07
16. aug 2022

Ahojte, mam hrozne suche päty. Pouzivam vanicku aj pilnik, krem no stale su suche a neviem sa toho zbavit. Prosim poradte nieco ucinne.

sickynickyobsadene
16. aug 2022

Aj ja cez leto vždy,v zime nie, samo sa to vyhladí... nechápem....inak tiež kremujem a nic moc...len počkať na zimu

pribinak
16. aug 2022

@motylicek07 opilinikovat, dať vazelinu, dať fóliu a ponožku. Po 2 hod dám dole

h2
16. aug 2022

Používať denne krém na nohy s obsahom urey. Nič mi tak nepomohlo, ako toto. Obyčajný krém, ani telové mlieko nestačí.

refly
16. aug 2022

Voda, hlavne horuca praveze kozu hrozne vysusuje. Vanicky to cele skor zhorsuju. Ja som mala tapky uplne makke, potom som si ich skusila oskriabat pemzou, kedze matka to vzdy robila a odvedy ostavaju suche a popraskane, pokial sa o to nestaram aspon par krat do tyzdna. Tiez sa rada macam v horucej vode a dlho sa sprchujem, co mi moc neprospieva. No co uz....
Ale k ucinnym radam: klasicke kremy nepouzivaj vobec. Ono to taha vlhkost z vnutornych vrstiev koze na tie vrchne, kde sa to nasledne rychlo odpari. Takze mas po nakremovani pocit, ze je to hydratovane, ale dlhodobo to skor robi problem. Taktika je uzamknut vlhkost po sprchovani. Po osprchovani, ked sa koza napila, treba to natriet co najrychlejsie niecim olejovym, nepriepustnym. Klasicka vaseline, kokosovy olej, cokolvek co nepusti vodu.
Na take bezne pouzivanie su perfektne kremy na nohy s ureou.
Ak chces nieco extra, tak si mozes vecer nohy nakremovat silnejsou vrstvou, dat ich do sacku, na to ponozky a ist tak spat. Rano tie nohy ani nespoznas.
Toto je asi jedine, co fakt funguje, len to treba udrziavat. Idealne kazdy den a potom sa dostavi vysledok.

annamalaga
16. aug 2022

@refly ten kokosový olej, to he ten, čo sa aj na vyprážanie môže používať?

refly
16. aug 2022

@annamalaga ano, presne ten! Ako, teoreticky mozes pouzit aj slnecnicovy, ide len o tu olejovu barieru a moc sa z toho nestriela. Ale ten kokosovy je fakt fajn. Ja ho pouzivam namiesto teloveho mlieka na nohy, lebo inac ma to po oholeni hrozne svrbi. Je aj trochu antibakterialny a anifungalny.