Ahojte,
mam velku strumu na lavej strane stitnej zlazy. Uz sa robia uzliky aj na pravej.
Je to teply uzol, hormony su v norme.
Mate niekto skusenost...ci je hned nutne zlazu celu vyoperovat (to mi odporuca doktor, celu von), alebo este si ju nechat pokial produkuje hormony v norme?
Pripadne, je problem po vybrati s priberanim (pri brani umelych hormonov)?
Vdaka za skusenosti.
@danusa64 ..ano to aj mne povedal, ze aby to dalej nerastlo tak "pre istotu".
Mam pocit ako by to vyberali ako na beziacom pase - "pre istotu".
Ja som skor za to ju sledovat a nechat si ju este par rokov - pokial by zvacsovala minimalne a hormony by boli OK.
Tak dufam, ze niekto ma taku skusenost.
@danusa64 no ja som ani nevedela, ze to je "problem", tu strumu tam mam dobre 3 roky. Clovek to ani neriesi casom....az som otehotnela, brali mi krv a vsetko OK. Nikto ma neposielal riesit stitnu.
Babo sa narodilo minuly rok zdrave a vsetko OK.
Tebe drzim palce...ale je to fakt dilema - hlavne ked su hormonalne hodnoty OK. :-/
@kllamarka @danusa64 trosku sa vam tu strcim. Ja mam tiez nejake problemy so stitnou,tak som vam chcela dat info o relacii na STV Ambulancia. Dnes zrovna isla cast o stitnej zlaze. Myslim,ze by ste sa mohli aj o svojom probleme viac dozvediet. Tato relacia sa da najst aj v archive STV na internete. Je to cele natocene v NEDU Lubochna.
@danusa64 to ma mrzí ☹ ale aspoň prišli na príčinu kvôli čomu sa to deje, pretože niekedy zbytočne hľadajú príčinu tam, kde nieje
@kllamarka no ja mám autoimunintú tyreotidu a ku tomu sa mi začala robiť struma, tri roky som sledovaná, ale moja endokrinologička je v tomto asi opatrnejšia aj napriek tomu, že mi vôbec nefunguje, mám tam uzly, ktoré zatiaľ ale nerastú, tak čakáme každý raz ako to bude pokračovať, užívam euthyrox 100 a cez víkendy 125.
Vdaka 🙂
Ahoj, asi ti neodpoviem presne na to co potrebujes, ale mne nasli uzlim ktory vyplna celu lavu stranu stitnej, hormony funguju spravne, ale odporucaju to dat tiez prec, takze idem vyberat celu lavu stranu...vraj pre istotu aby to nerastlo dalej a nerobilo potom neskor problemy