Mám strach zo smrti

19. máj 2022

Zeny, mne asi slaha v lebeni, ja neviem. Ale nemali ste uz nahodou niektora take divne pocity, taky strach, uzkost z toho, ze raz zomriete, pripadne vase deti a cely tento zivot skonci? Mam 2r syna, strasne ho milujem a neviem si predstavit, ze raz uz nebudeme spolu. Nie som uzkostliva napr v tom, ze by som mu stale stala za zadkom a okrikovala ho, ze pozor pozor, to nesmies, tam nesmies, atd. Ale skratka sa mi az plakat chce, ked si uvedomim, aky je zivot kratky, ze sme tu len na chvilku a za tu dobu sa na niekoho tak naviazeme….Je to na psychiatra?

bbebe
19. máj 2022

Podla mna to na psychiatria nie je. Je to podla mna taky normalny strach ked si stala matkou. Mam to tiez

luccija
19. máj 2022

Dospela si🙂podľa mňa každý príde do takého veku kedy si začne uvedomovať vek, smrť, že rodičia starnú...mňa minule zaskočila kamarátka niečo sme rozprávali ako su naši spolužiaci zo strednej školy plesati, zostarnuti..a ona povedala, že veď 40 tka je v tom lepšom prípade polka života za sebou.A my už máme 45🙂mne neuveriteľné ubehlo 15 r a mám hrozu, že tak rýchlo pôjde ďalších 15.
A ten nový pocit strachu a zodpovednosti príde s deťmi a nikdy nezmizne
Nemyslím si, že to je na psychiatra len veľmi ľúbiš syna a všetky tie emócie robia takéto pocity.

roja01
19. máj 2022

Vyzera to sice logicky, ze take uvedomenie moze prist s vekom, so zodpovednostou za deti a pod., ale je to tak? Urcite chces rozmyslat o smrti a o podobnych neprijemnostiach? Chces zazivat strach? Sleduj, ako ti tieto myslienky prichadzaju same, bez tvojho zelania na to mysliet, bez tvojej objednavky. Preto je najlepsia cesta nepocuvat vedomie,i ale venovat pozornost laske a vsetkym pozitivnym veciam. Daj si do YT heslo vedomie a osobnost a najdes vysvetlenie toho, ako tieto myslienky a strachy vznikaju.

katarinaba
20. máj 2022

Je to uplne normalne. Rovnako sa obcas zamyslam aj ja. Aj moj ex. Pokial si na to pomyslis a potom to "pustis" z hlavy, je to v poriadku. Keby to zacalo mat vplyv na tvoj zivot, to uz by bolo na riesenie. Podlana kazdy normalny clovek nad tym uz uvazoval.

0silvia0
20. máj 2022

Ja vyslovene strachom zo smrti netrpim, ale obcas si predstavujem co budem robit ked niekto z mojich blizkych ludi zomrie. Tak neviem ktorej z nas viac slaha v lebeni🙈

eeffka
20. máj 2022

@0silvia0 si uplne v poriadku, keby si vedela ake scenare co by bolo keby chodia obcas po hlave mne 🤭

0silvia0
20. máj 2022

@eeffka som zvedavá, daj... lebo ja som včera synovi hovorila, že nech ma spopolní a vyberie nejaké pekné miesto na rozprášenie môjho popola, bol celkom nadšený, že super, aj on to tak chce😍

micusa2222
20. máj 2022

nie je to normálne,..si mladá žena, plná života, užívaj si zdravie, rodinu, syna..ale nerozumiem, čo ťa to napadá - keby si mala dôchodkový vek, nepoviem, ale teraz ? Skôr by som poprosila o radu psychológa, či je to v poriadku..

alanko20
20. máj 2022

Ja mam hrozu z toho, ze rodicia starnu, matka ma hroznu povahu a ked ju bude treba raz opatrovat, asi mi prepne. Je pri plnom zdravi a sile, ale kto vie, zajtra to moze byt inak. Ma z toho fakt strach, len nedavno som stastna odisla z domu, daleko, tesila sa slobode. Smrti sa bojim, ale nemam cas na to mysliet.

mimikarol
20. máj 2022

Ja sa smrti nebojím. Príde mi to úplne scifi že by som proste zomrela. Bojím sa toho, že by moje dieťa zomrelo skôr ako ja.

derdia
20. máj 2022

Ahoj ano, je to tak, ja som sestra zdravotna, stretavam sa s chorymi, starymi a umierajucimi... A viem, ze sme tu na chvilu... Preto dakujem za kazdy den, ktory prezijem v zdravi so svojimi blizkymi...vsetko ostatne je len bonus. Ale nemusis sa zamyslat nad tym az tak... Snaz sa zit tu a teraz. Neboj sa nemas predsa 85 rokov.

andrejkap123
20. máj 2022

Bojim sa aj ja, ale aj tak vsetci umrieme. Este tu nebol nikto kto by neumrel a ani nebude… tiez mam z toho paniku ale myslim si ze umieranie je druha najprirodzenejsia vec po narodeni. Proste je to zivot….. a nemylsim si ze po tom bude nieco zle lebo vela biliony ludi za celu historiu co by teraz trpeli niekde ? Alebo biliony zvierat? Neverim tomu ze to je tak “vymyslene” cize ani smrt nie je nic extra zle.

asia83
20. máj 2022

Mala som, veru mala. Potom sa narodil syn (druhé dieťa) a seklo to ale že úplne. Strach sa rozdelil, a všetko delené je menšie ako celok.

luccija
20. máj 2022

@0silvia0
@eeffka je to normálne.A hlavne som nešťastná, keď vidím ako mi starnú rodičia a otec už pomaly nikam nechodí len na pohreby svojich kamarátov, spolužiakov.Nehovorim, že to mám tému dňa v mojej hlave, ale napadnú ma niekedy také veci.

0silvia0
20. máj 2022

@luccija moj otec ma 70 rokov a ten je vitalny na maximum. Fici ako mladenec, jeho mama, moja babka zomrela ako 90rocna minule leto. U nas je to skor mama, ktora knedli doma, nic sa jej nechce, ma katastrofalnu zivotospravu a neda si povedat. Ked zostane jeden rodic sam, je to smutne. Tiez mi napadne, ako bude ten jeden fungovat, ked druheho nebude😔

luccija
20. máj 2022

@0silvia0 ani nehovor aj môj otec bude mať 70, sú obaja vitalni aj zdraví nemajú diagnózy, ale vidieť to už posledné 2,3 r Aj babka zomrela v 86 r držala sa do posledného dňa ona bola aktívna žena nevyzerala na vek, ale neviem úplne ma vždy vykoľaji, keď mi kamarátky povedia, že buď rada, že mas oboch a začala som premýšľať, že veru polka známych v tom veku má už len jedného rodiča.mamina mama zomrela v 67 mama má 65r.
No starneme:(

savanna
20. máj 2022

Zomrieme a svet sa bude tocit dalej presne tak, ako miliony rokov doteraz. Nase ego tym trpi, ale pravdou je, ze v ramci vesmiru nie sme ako jedinci az taki zaujimavi ako si o sebe myslime. Zivot je v prirode strasne krehky a zanedbatelny, jeden den tu je a na dalsi den uz nie.
Minule som sa nad tym zamyslala vonku v prirode, ake je to upokojujuce, ze aj ked tu nebudem, kvety aj tak na dalsiu jar rozkvitnu a potom aj na tu dalsiu. Svet si poradi velmi jednoducho aj bez nas, vsetko bude aj nadalej fungovat a to je vlastne velmi fajn.