Zenusky idem si po radu kedze u lekarov som dnes nepochodila a potrebujem nejako prezit aspon do pondelka. Stalo sa mi to uz treti x a nie je to nic prijemne. Neliecim sa na nic len beriem lieky na stitnu zajtra idem na kontrolu a na zelezo aa frontin 0,25 z toho polovicu pred spanim. Vecer som sla soat v pohode o hodinu na to som sa prebudila ze nedycham cisto panicky strach busenie srdca cele telo sa triaslo ako epilepticky ale nebol to. Stale sa to opkovalo zaspala som a prebudenie ako z hororu to iste teraz zaspala som na chvilu a zas som sa tak strasne zobudila som unavena celu noc som nespala busi mi srdce a citim to v chrbitici aj cez cele telo. Bojim sa noci ako zaspim uz by som sa rada vyspala. Caka ma interne aj kardio aj prakticka lekarka vsetko po tyzdni lebo naju dovolenku a na pohotovosti mi minule dali neurol a nechali ma 4h sediet na mieste cakali kym sa Dr. Zobudi na nocnej takze to ani neskusam. Stalo sa aj vam take nieco? Ako to skludnit pripadne ake lieky ste brali? Co to je vlastne? Dakujem
Smer psychiater
@satanca ktory lekar mi stym vie pomoct teda komu sa mam postazovat s tymto na internom ci naendokrinologii ci rovno ist za psychologom?
Nie za psychológom, za psychiatrom. Ten bude riešiť tvoju úzkosť a paniku. Dá ti lieky.
@pribinak a vymenny listok mi da prakticky lekar?
K psychiatrovi nepotrebuješ výmenný lístok
@pribinak podľa mna je to nám známa Lenka…
@pribinak nerada by som zistila ze to nie je zdravotny problem ale psychicky, nikdy som taketo problemy nemala a to som zazila horsie situacie ako tieto. Kazdopadne dakujem za odpoved
@malinoismum nerozumiem
@pribinak prepac este sa chcem opytat ci sa u psychiatra plati za sedenie tak ako u psychologa? Neviem ci to je az na psychiatra pripada mi to divne ako keby som prisla tam a sama si nasla chorobu a ze chcem byt psych. Chora tak som tu liecte ma bez odporucania chapes?
k psychiatrovi pojdes ako pacient - tak isto ako k ortodpedovi. Nic sa tam neplati. Staci ti vymenny listok. Inak to co popisujes ty, som mala aj ja. Ja si teda nemyslim ze to bolo psychicke, ale ze sa mi normalne zastavil dych a ja som sa na to prebrala. Nemyslim si, ze to bolo stresom, pretoze ako ty som mala aj ine a horsie stresove obdobia. Mne na to pomohlo zaspavat na boku a vetrat pred spanim. Stalo sa mi to asi 3x za zivot? Nie po sebe. Trvalo mi ale dlhsie sa oklepat z toho zazitku - bolo to velmi velmi neprijemne a nedokazala som to len tak vytesnit. Napadlo ma este, ze sa mi nieco mohlo snivat, na co som sa prebrala a v sekunde som na to zabudla, tak mi zostala len ta panika.
@kittykat22 presne tak to je aj somnou nemqm pocit ze patrim na psycho nie som mimo len jednoducho mam problem s dychanim aj mne sa lepsie spi na boku ale trasiem sa aj tak aj ty si mala triasku? Nekontrolovatelne pohyby tela. Kto ti s tym plmohol? Ja som si tiez myslela ze sen ale nebolo to tym opakovane sa to stalo za sebou takze tam asi bude nejaky problem. Ekg mam ciste.
nakoniec to preslo same. Ale ked sa mi to v noci stalo tak som si vzdy sadla a dychala a hovorila som si, ze som ok, ze sa nic nedeje. Preslo to same. Ale vzdy to bolo v nejakych obdobiach .. neviem navaznost medzi nimi moc nebola. V kazdom priprade, po 30.ke sa to uz neobjavilo. Pricom stresove obdobie po 30.ke na maximum ... mozno to len odoznelo.
@malinoismum áno, však stále to iste, problém s dýchaním dokolecka
Zlatko, ty už konečne k tomu psychiatrovi chod. Je to zdarma.
@kittykat22 nemusí mat ani výmenný lístok
Panicky atak. Psychika. Tetania. Pacienti s poruchou SZ sú na to extrémne náchylní. Hod sa do kludu medituj. Popracuj na psychickom zdravi