Ahojte ..
Mam taky problém žiaľ už od malička, ze sa bojím zvracania, a teraz všade môžme číhajú tieto vírusy a ja mam normálne strach že to ja alebo malý v škôlke obchytí..
Mate aj vy niečo také? Ako teda na to prestať myslieť..
No poviem Ti pravdu, toľko iných problémov a vecí mi víri v hlave, že fakt nemám čas myslieť na ,,čo by bolo keby,,...No možno vírus chytí a čo teraz, možno aj chrípku či angínu, nič s tým neurobíš, ochoriete, možno budete aj grcať, vyliečite sa. Ber to ako tú nepríjemnejšiu súčasť života, nepvplyvníš to.
Ja ti rozumiem,som na tom dost podobne ako ty…prvych 5mesiacov teshotenstva mi bolo priserne,stale na zvracanie (zvracala som asi 3x) keby som to vypustila ulavilo by sa mi,ale ten blok ze proste nie,”radsej” som sa trapila cele dni.
ked maly par krat zvracal z choroby,chodila som ako monk a vsetko dezinfikovala,niekedy pomohlo ale dobehlo ma to aj tak neskor 😅 vacsinou ked maly vyzdravel a uz som nebola v pohotovostnom rezime 😂
Och, ako rozumiem....strach z vracania vôbec nie je taký zriedkavý.
Ja keď deti vracajú, poriadne nejem, kým neprejde týždeň od posledného vracania. To bola totiž najdlhšia inkubačná doba, čo sme doma mali. Niekedy to je aj 3 týždne, kým si to všetci vystriedajú. Mám z toho tiež paniku, všetko dezinfikujem...ale to je vo vzduchu, nemáš s tým veľmi ako bojovať. Jedine čo môžeš urobiť je podporiť imunitu sebe aj deťom, aby to nechytili alebo priebeh aby bol najmiernejsi ako ide. Naučiť ich, nech si poriadne umývajú ruky po wc a pred jedlom...ale je to vždy bud-alebo.
a čoho sa obávaš? sú rodiny čo majú tieto vracačkové vírusy 8x do roka, sú rodiny, čo to nemávajú...ja mám dve veľké deti a taký naozaj točiaci sa vírus sme mali teraz prvý krát v auguste. Zvracali sme každý cca 6-8hod. je to nepríjmené, únavné, krče, točenie hlavy, potom sme prespali celý deň a bolo dobre....Ved sú horšie veci v živote ako 1-2 vírus....