Mám strach z rektoskopie

16. aug 2021

Prtosim Vas mal to niekto robene? Idem na to o 2 dni a mam neskutočny strach. Ako to prebieha, bolesti su pri tom?Čo Vm pri tom zistili? Mam po hysterektomii tlak v konečniku , dnes som bola u lekara a povedal, že treba vylučiť nador, tak už ani spať nebudem od strachu, čo tam zistia.

dijka123
16. aug 2021

neboj sa neboli to len niektorich ale ak ta bude velmi. da sa dopichnut dormicum aby si necitila a bola oblbnuta ale zober si doprovod nikdy nechod sama

simsalabim
16. aug 2021

Mna to nebolelo vobec, az ked prisli po prvu crevnu klucku to zacalo, ale hned prestali a dalej nesli. V podstate hovorili, ze crevo vysetria aj dalej, ako by pri rektoskopii mali, idu, kym sa da. Pre mna osobne bol horsi ten pocit dehonestacie… kedze je to vysetrenie, ake je 🤷‍♀️

gaaaa
16. aug 2021

Rektoskopia trvá chvíľočku pozrú konečník a kúsok čreva.Mám to za sebou viac krát.Neboj určite to zvládneš aj bez oblbováku,ale ak máš veľký strach tak si daj.Držím palce....

marcellka32
16. aug 2021

Dáva sa oblbovak, a dá sa to aj v polohe na boku

78787878
16. aug 2021

Daj si pichnut naladovku... stoji par eur a mas po probleme. Vysetrenie je inak chvilkova banalita.

kikus7
16. aug 2021

Mne robil gynekológ vyšetrenie ultrazvukom cez konečník. Predpokladám, že toto bude niečo podobné. Nebolelo to, neboj. Možno je to len trošku nepríjemné. Ale v mojom prípade bol lekár veľmi jemný a použil veľa lubrikačného gélu. Žiadne oblbováky som nemala. Iba sme sa rozprávali.

autor
17. aug 2021

A v akej polohe sa robi rektoskopia? Mam napisane flexibilny rektoskopia asi predpokladam, že pristrojom, ako na kolonoskopiu.

simsalabim
17. aug 2021

Poleziacky na boku.

cacianka
17. aug 2021

Ked môj 80r.svokor zvladol aj kolonoskopiu bez oblbovaku a este sa na nás škeril, domov chcel ist 30km busom že čo....
Tak to zvladnes, neboj sa. Je to tréma a stres, ale potom to opadne a hlavne ti to pomôže riešiť problém. 🍀🍀🍀

gaaaa
18. aug 2021

To je tenšia hadička ako na kolonoskopiu...

autor
18. aug 2021

Och žienky, tak mi zajtra držte prsty, nech sa objasni moj problem, dufam, že to budu iba hemoroidy, alebo niečo nezavažne.

autor
18. aug 2021

Ešte sa chcem opytať, aj Vam davali klystyr pred vykonom a večer ste mali užiť Bysacodyl?

dijka123
18. aug 2021

klystir sa nedava dava sa len moviprep alebo clensia na vycistenie criev ale to doma dva dni pred vys

autor
18. aug 2021

Mne praveže povedal, že mi daju v nemocnici klystyr pred vyšetrenim.

ejbyk
18. aug 2021

Zvladla som kolonoskopiu po tenke creve bez nicoho...bala som sa...a nehovorim ze to vobec nebolelo ale dalo sa to zvladnut. keby mam isto znova idem opat a bez uspatia ci oblbovakov. do pol hodky od vyšetrenia som išla do práce....