Mám strach z interného vyšetrenia

inhibiitor
25. apr 2022

Ahojte mam 27 rokiv a mam diag. Panicku poruchu a psychosomaticku poruchu. Kzdy rok chodim na interne a mam des z merania tlaku .. kym mi diagnostikovali pp tak ma strasili lebomu skakal tlak a mevedeli z coho…. Nemam lieky na tlak iba nebulet na busenie srdca a vraj to je vsetko z psychily podla internistu. 3 roky kazdy rok chosim raz rocne na preventivku a naposledy cholesterol som mal vyssi tak aj to sa bojim ze ki da statiny (beriem teraz arterin snad pokoze a mam dietu no ako prekonam
Strach z tlakomeru? Doma si vobec nemeram lebo ked vidim tlakomer tak mi ostava zle..

buberova
25. apr 2022

Zvládla si to už niekoľkokrát a určite to zvládneš aj tentokrát 🙂

janetinka27
25. apr 2022

@inhibiitor ahoj, ja som sa roky bala tlakomera,kedysi som si u babky merala tlak tlakomerom,co sa sam nafukoval a on sa nafukol a potom zacal znova dofukovat a ja som sa zlakla a citila som ako mi v ruke bije srdce. bolo mi z toho dlho zle. k dr som nechodila ani na preventivky, bala som sa tlakomera, bala som sa "bieleho plasta".
o par rokov som doma tocila na stacionarnom bicykli a ostalo mi zle,mala som 23 rokov. zostal mi rychly pulz a nechcel klesnut. kupila som si tlakomer s rucnou pumpickou a skusala som si merat tlak sama a naucila som sa pri tom ukludnit. prve tyzdne som mala pulz stale nad 120 a tlak nad 160/100,ale postupne som sa dostala na normalny tlak. teraz uz na vysetreniach nemam paniku,lebo sa viem uz pri merani ukludnit. monule som sice mala na endokrinologii tlak 197/110, ale mali novu sestricku,novy automaticky tlakomer. a ja taky tlak nikdy nemam.a mozno som sa naozaj bala a preto som mala taky tlak alebo bolo meranie chybne.

inhibiitor
autor
25. apr 2022

@janetinka27 tAkzie nie iba na mam take strachy z tlkomeru , presne aj mne dofukoval a uz bolo zle…

januska20
25. apr 2022

@inhibiitor napíšem ti aj ja.
Mám obrovský strach z tlakomeru,ale len u lekára. Celý život s tým bojujem. Doma mám tlak ukážkový, úplne sa doma dokážem ukľudniť.
Som tehotná a celé tehotenstvo si tlak meriam doma a sestričke na poradni iba nadiktujem,tak sme sa dohodli.
Ale ,začala som už chodiť na kontroly do nemocnice a tam bola taká múdra sestrička,že ona musí a musí lekárovi povedať,aký tlak mi namerala
Mala som 155/95 a pulz 144.
Ja sa tak dokážem u lekára vystresovať. Čaká ma vo štvrtok interné vyšetrenie a už mám zase bobky.
Ale poctivo si meriam doma tlak 3x denne a všetko si zapisujem. Odovzdám to aj gynekológovi a aj na internom. Snáď to na internom pochopia

inhibiitor
autor
25. apr 2022

@januska20 ja sa vzdy vystresujem ked viem ze mi budu merat tlak.. aj krv som vhvel darovat ale kedze tam meraju tlak tak nakonec nic z toho

janetinka27
25. apr 2022

@inhibiitor ano, rozumiem ti. neviem kolko mas rokov, ja 38.odjakziva som sa bala,byvala som zo vsetkeho v strese,rychlo som sa rozrusila. ale je to uz lepsie. pomyslim si,ze su ludia na tom ovela horsie. chodim casto na krv,niekolkokrat do mesiaca.pred cca 4 rokmi som nemohla pred odberom ani spat, busilo mi srdce,bolo mi zle.v oktobri som zacala chodit na krv casto,aj 6x do mesiaca. dokonca som sa 2x pozrela na zapichnutu ihlu a neprislo mi zle.predtym som o tom nemohla ani pocut,podlamovali sa mi kolena.
asi pomoze,ked je clovek tomu castejsie vystaveny.a ked si zvykne na priestory,kde sa nachadza. nemozeme byt taki bojkovia, ludia maju tazsie problemy,diagnozy... snazim sa mysliet vtedy na inych,jtori prezivaju stresujucejsie vysetrenia a maju zle vysledky.pomaja mi to.
tiez by som chcela darovat krv,ale ja sa zasbojim tej hrubej ihly,ale mozno by som to zvladla

beataxxx
25. apr 2022

Zacni si merat tlak sama doma napriklad tlakomerom na zapastie, ten sa nafukuje tak jemne, ze to ani nepocitis, aby si strach prekonala. U lekara funguje syndrom bieleho plasta, tam sa boja viaceri…..

koniarova
26. apr 2022

@inhibiitor veď Nebilet je liek na tlak. Akože nemáš lieky na tlak?

inhibiitor
autor
27. apr 2022

@koniarova nebilet je betablokator … ktory posobi hoavne na búšenie srdca … do isteh miery ovplyvnuje aj tlak ale vraj minimalne. Beru ho aj ludia vo maju tlak nizky

koniarova
27. apr 2022

@inhibiitor mne to zase povedala dr. presne opačne. Aj kolegyňa ho užíva a tiež primárne na tlak. Aj v návode je to uvedené.

inhibiitor
autor
27. apr 2022

@koniarova na tlak je to vraj slabe a nepouziva sa nebilet primarne na hypertenziu ale na pulz

koniarova
27. apr 2022

@inhibiitor nebudem sa hádať. Držím sa rád mojej dr.

inhibiitor
autor
27. apr 2022

@koniarova 1. Čo je Nebilet a na čo sa používa

Nebilet obsahuje nebivolol, liečivo pôsobiace na srdcovocievny systém patriace do skupiny selektívnych betablokátorov (t.j. so selektívnym (presne vymedzeným) účinkom na srdcovocievny systém). Zabraňuje zvýšenému srdcovému tepu a reguluje silu srdcových sťahov. Taktiež spôsobuje rozšírenie krvných ciev, čo prispieva k zníženiu krvného tlaku.

koniarova
27. apr 2022

@inhibiitor kašli na to. 😉 Veď to je jedno. Ja mám na ňom toto.