Mám strach o svojich blízkych

lara45
30. sep 2021

Ahojte ženy idem si pre radu alebo sa možno len posťažovať.Prvé čo napíšem je že mám strach.Mám strach o svojích blízkych a hlavne o svoju malu.Veľmi sa bojim že by sa jej niečo mohlo stať.Neviem ako s týmto pocitom bojovať.Chcela by som navštíviť psychologa pretože si myslím ,že mám depresiu.Pred otehotnením som mala strašný strach o svojho manžela.A teraz keď sa mi narodila mala mam strach o ňu.Moje predstavy sú napr.že naňu nechtiac vylelej vriacu vodu predože asi pred mesiacom som si popalila obidve nohy a ostala mi z toho trauma alebo, že mi nedaj bože spadne zo schodov keď ju nesiem na rukách samozrejme si dávam veľký pozor na také veci.Myslim si ,že moja myseľ je veľmi ovlivnená negatívom z tohto sveta všade počuť len zle spravy.Ako s tým mam bojovať ak mi pomôžu aj nejaké lieky tak vyskúšam mate niektorá skúsenosť alebo radu ako sa toho zbaviť?Vopred ďakujem aj za prečitanie

julia_33
30. sep 2021

Máš aj nejaké ďalšie príznaky? Tŕpnutie končatín, hyperventilácia, lapanie po dychu? Môže sa jednať aj o tetániu, ak si vystavená chronickému stresu.

marianarem
30. sep 2021

@lara45 Mne toto pripada na psychologa a terapiu, isla by som primarne tam. Po vysetreni moze psycholog odporucit aj psychiatra, ak bude mat pocit, ze treba aj podporu liekov. Drzim palce, pripada mi to ako celkom dobre riesitelny problem, len treba zacat.

lara45
autor
30. sep 2021

@marianarem dakujem asi budem musiet

lara45
autor
30. sep 2021

@julia_33 prave ze nie.Len som clovek ktory pre vsetko stresuje.Neviem zvladat stres. Asi aj viem kedy to presne zacalo a preto sa aj bojim o svoju rodinu

elistek13
1. okt 2021

Toto nie je dobre a sama si s tym teda dozaista neporadis, bolo by dobre keby si vyhladala pomoc psychologa nech ten zvazi co by bolo pre teba najlepsie, lebo toto sa bude casom len stupnovat ak s tym nic neurobis.