Mám strach o svoj zdravotný stav

jenny3128
16. okt 2020

Dobry deň, mám taký problém a chcem sa spýtať či aj z Vás niektorá niečo podobné má,alebo zažila. Ide o to že mám veľký strach o svoj zdravotný stav lebo som sa poslednou dobou začala veľmi kontrolovať. Všetko to začalo nevinnou navštevou kde som sa "prejedla" hlúposti a ťažkých veci. Normálna vec že sa s tým trávenie musí vysporiadať samé. Lenže ja som na druhý deň od návštevy cítila taký žalúdok a začala som sa sledovať a čakať to najhoršie . Mala som ísť do práce aj som šla ale pred tým som mala črevné problémy. Verím tomu že to bolo hlavne psychikou. Akonáhle som prišla do práce moje problémy zmizli. Takto som to mala celý týždeň , lenže cez víkend prišli opäť také isté zdr.problemy to prešlo ale od vtedy mám stále myšlienky hrozne. Minimálne jem, jem len také veci aby ma z nich "náhodou"neprehnalo v práci a veci podobné. Veľmi mi to sťažuje život lebo stále myslím iba na to najhoršie, stále sa iba kontrolujem a je to hrozne stále sa musím zamestnávať niečím aj doma aby som sa nesledovala a neprivolala si tie problémy. Znižuje mi to kvalitu života a neviem čo s tým . Upokojuje má akurát to že si vravím že som ešte mladá na takéto zdravotné problémy neustále a tak. Všetko je to v hlave ale neviem sa s tým dáko vysporiadať.
Ďakujem vám za vaše odpovede, rady snáď mi niečo pomôže ďakujem 🙂

miriamik77
16. okt 2020

Ako myslím, si, že si z toho zbytočne nervózna a potom si to všetko môžeš aj takto privolať ako sa to tak lajcky povie. Máš pravdu, mala by si si nájsť niečo, čím sa tak povediac aspoň mysľou zamestnáš a nebudeš mať potrebu sa takto sledovať

lagunka0000
16. okt 2020

@jenny3128 ja sa tiež neustále sledujem a ozaj je všetko v hlave, viem že sa to ľahko hovorí, aby si nemyslela na hlúposti ale musíš sa prinútiť myslieť na niečo iné, lebo si to fakt privoláš tak ako ja

jenny3128
autor
16. okt 2020

@lagunka0000 som rada že má chápe niekto doma majú na to už nervy sú zo mňa hotový, lebo fakt ja niečo zjem a hneď čakám že z toho budem buď vracať alebo behať na wc a ono to ozaj vždy príde . Všetko je v hlave to je pravda ale ťažko sa s tým bojuje...ty čo robíš preto aby si sa tak nesledovala? Nejaké aktivity že stále baviť mozog ?

tripetta
16. okt 2020

Nemáš ocd? Nemyslím to v zlom. Ja mám, ale už som si na obsedantné myšlienky zvykla a snažím sa odpútavať myseľ niečím iným.

jenny3128
autor
16. okt 2020

@tripetta ahoj zrovna dnes som o tom čítala, do toho ocd spadá aj veľa veci o strachu z iných veci ..ja mám strach iba o svoj zdravotný stav. Ale myslím si že môže to byť to ocd. Aj si bola niekde ohľadom toho ?

thoughtfulweirdo
16. okt 2020

@jenny3128 Je to v hlave. Minuly rok sme sa cela rodina od decembra do konca januara trapili s opakovanou crevnou chripkou, cize skoro dva mesiace som kazdu chvilu behala na WC a mala som potom problem prestat na to mysliet. Tiez som stale sledovala pocity v crevach, samozrejme sa mi kazdu chvilu zdalo, ze mi zase zacinaju krce, jedla som len dietne, do prace som chodila nervozna, ci ma to tam nechyti... A jasne, ze z nervozity potom clovek na ten zachod zas ide a je to zacarovany kruh. Ani neviem, ako to potom preslo, nejako same, pomedzi povinnosti s dcerou, doma, v robote, snazila som sa stale mat nejaky program, rozptylenie a myslela som na to postupne menej a menej, az zrazu vobec. Ani som si nevsimla, ze si to uz nevsimam, az teraz si mi to pripomenula 😄

jenny3128
autor
16. okt 2020

@thoughtfulweirdo takže niesom v tom sama, kto má stále takéto myšlienky... No ja som na tom presne tak isto že už len čakám a čiham hocijaký zvuk v bruchu hneď si vsugerujem to že isto to bude teraz to zle a ono to prideeee🤦... Takže len si to nevšímať... Prepáč že som ti to pripomenula, nemyslí na tooooo🤔😁

tripetta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jenny3128
autor
16. okt 2020

@tripetta idem presne za mesiac som objednaná. Verím tomu že mi to pomôže keď sa vykecam z toho a myslím že mi bude vedieť pomôcť . Len zas nechcem užívať už doživotne lieky. Toho sa obávam...

lagunka0000
16. okt 2020

@jenny3128 presne, aktivity a ak som sama doma, voláme si s kamoškami aby som sa odreagovala

jenny3128
autor
16. okt 2020

@lagunka0000 ja som začala vyfarbovat antistresove omaľovánky pre dospelých 😁 niekdy mi to sem tam pomôže... Keď ja sa bojím že sa mi to úplne zhorší a že skončím v cvokhouse... Aha a zas čakám len to najhoršie 🤦

tripetta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jenny3128
autor
16. okt 2020

@tripetta asi mi dajú len niečo také dočasne možno na preliečenie... Aha ešte to som zabudla napísať keď som sem písala že som ešte v lete bola na gastro sone a nič mi tam nenašli. Nieje možné že by sa mi za takú dobrú vytvorilo niečo zle v bruchu či ?🤔