Zienky prosím poraďte manžel mi dnes oznámil (potom co mal tri dni hancky z jedla).. Ze si nasiel krv na toaletnom papieri po utreti.. Neviete co to moze byt.. Manzel ma 30 r... Môžu sa takto prejaviť akj hemeroidy
Ine zdravotné problémy nema..
Prepáč, ale asi má proste len "vyštípanú riť", keďže toľko hnačkoval.
Velmi pravdepodobne hemoroidy. Ale ked ma pochybnosti, nech sa da vysetrit😊
@pepa_nr z vyštípanej ri.. nejde krv...😉
Prepanajana, toľko rad a pritom iba prvý príspevok je k veci, smer Dr...
Jasne, môžu to byť aj hemoroidy, hlavne ak bola krv na toal.papieri jasne červená....ale rovnako keďže hnačkoval tam mohla byť nejaká trhlinka alebo prasknutá cievka a preto tá krv.....
@deti95060810 ale jasne ze moze ist krv, proste moze mat podrazdeny konecnik, staci k tomu nejaky hemoroid a je krv...
No nech ide na gastro hned.moj otec to mal,zanedbal a ma trvaly vyvod a metastazy na pečeni.takze radsej rychlo k doktorovi ako neskoro
Mne on povedal ze tolko si utieral zadok az si ho takto rozdrazdil vraj sa mu to uz stalo aj predtym ale ze neboli ho tam nic
Mozno cievka, mozno hemeroid, mozno rakovina hrubeho creva.
Krv na toaletnom.papieri je siroky pojem... par kvapiek, vela krvu aka farba krvy to bola ak cervena.je to cerstva krv moze to mat z hemoroidov alebo z vystipania... ak tmava krv tak to ma zvnutra.... a vtedy urcite smer lekar...
myslim ze ma po 3 dnovej makacke zodrenu ritku 😅
Myslim ze bola jasno cervena lebo keby bola tmava tak povie ze daco tmave mal na papieri.. Ja ho v tomto poznám
Mal je vela? A len na papieri? Niekedy sa stane, ze trocha na papieri, ze cievka alebo tak. S tym som sa aj ja uz stretla. Ale ak by toho bolo viacej, ze aj v stolici, tak to treba ist hned k doktorovi.
Myslim, ze je to podrazdenie konecnika z hnacky. Ale posli ho k lekarovi, nech sa vyluci zavaznejsie ochorenia. Ale vo veku 30 rokov je vysoko nepravdepodobne.
@deti95060810 z vystipanej **** krv moze ist. Osobna skusenost po tom, co som nieco dobre spapala na dovolenke v Turecku. Samozrejme, vysetrenia som absolvovala - boli to mikrotrhlinky v sliznici konecnika.
To je to ze on je tvrdohlavý a nepíše k dr kym ho nic neboli.. 😡
@deti95060810 No keď si takú podráždenú kožu utiera papierom často, tak sa ľahko spravi trhlinka. Hneď diagnózy panebože. Treba pár dní počkať, to sa ukľudní, najlepšie sa len sprchovať po veľkej a aj sudocrem by pomohol určite. Tuším som alergická na tých žmurkajúcich smajlov. 👹
Ako kazdy chlap...treba ho tam poslat. Kazde ochorenie sa lepsie lieci, ked sa zdiagnostikuje vcas.
To je to ze mi oznámi ze si nasiel krv na papieri a ďalej o tom somnou odmieta komunikovať lebo vie ze ja som hysterka v tomto
Tak mas dve moznosti - bud jeho staznosti ignorovat alebo donho tolko vrtat, az to vzda a pojde k lekarovi... A nestresuj, na 99% to ma z hnacky.
Tri dni hnačky kľudne mozu mat aj taky následok, podráždený konečník krváca. Ak by to neprešlo, určite lekár
Hemeroidy sú vonkajšie aj vnútorné , nemusí ho nič bolieť , ale ak to prepukne môže byť už neskoro . Nech to odsleduje , ak by sa to opakovalo určite ho treba dokopať k lekárovi.
Viem ze mal daco podobne davnejsie hovoril mi vtedy ze si roakrabal zadok do krvi ze ho svrbel.. Teraz ho ale vraj nič nesvrbelo
Podľa mňa to má z tej hnačky. Keď sa stále utieral, tak si to tam rozdráždil, urobili sa mu tam trhlinky a je to. Koža tam je citlivá.
S tymto mam skusenost aj ja. Ak je hrubsia stolica, moze dojst k prasknutiu cievky a clovek si najde aj krv na papieri.
Podrazdeny konecnik moze mierne krvacat a vobec nemusi ist o hemeroidy alebo rakovinu hrubeho creva. Ak sa to stava vynimocne, nie je dovod na paniku. Krv v pravidelnej stolici je cosi.
Tvrdila si, ze 3 dni hnackoval. To moze byt vedlajsi efekt. Podrazdeny konecnik moze mierne krvacat. Ak mas obavu,treba navstivit doktora v ramci preventivy.
Môže to byť aj z toho, že má už tak dlho hnačku, že už to má celé také dodráždené. V každom prípade ti to nikto takto nepovie a mala by si ho poslať k lekárovi pre istotu
Ja som mala hnačky s krvou a skončila som na infekčnom hneď ma vypísal obvodný keď som spomenula krv
Rakovina neboli aspon nie zo zaciatku ked zacne boliet uz je neskoro
Ked odmieta ist k lekarovi nech si urobi test na okultne krvacanie a bude vediet aspon na com je. Ak test bude pozitivny tak jednoznacne smer lekar.
to od monitora ti asi ťažko niekto povie diagnózu. Môj otec mal tiež tento problém a skončil s rakovinou hr. čreva... To musí mm len k lekárovi na vyšetrenie....