Mám strach o manžela, ktorý má rakovinu hrubého čreva

12. jún 2024

Ahojte
Ani neviem prečo vlastne píšem tento príspevok, asi len preto že už neviem kam z konope, potrebujem si vypustiť emócie alebo ja ani neviem..mám neuveriteľný strach o svojho muža,ktorému diagnostikovali rakovinu hr.čreva a je v štádiu kedy nás doktori už pripravili na jeho možný odchod. Ja neviem ako sa mám správať.Máme 6r dcéru pre ktorú je ocino celý svet a sme taká trojka do koča do voza a rodina je pre nás základ.Veľmi sa ľúbime a sme ešte mladí na takéto trápenia.Desí ma predstava žiť život bez neho, chytajú ma silné depresie plačem tam kde ma nikto nevidí, psychológ mi veľmi nepomáha.Sama vidím že už tu dlho nebude a čím viac sa blíži ten deň tým viac sa desím toho. Dcéra ho zbožňuje odkedy sa narodila sme na ňu s mužom dvaja,hrozne ma bolí srdce keď si predstavím že tu raz nebude.Neviem ako reagovať, neviem sa sústrediť a netuším ako to celé pred dcérou a ním ustojím...Nikdy som takýto strach nezažila, ťaží ma na hrudi a už dve hodiny sa neviem ukľudniť a na nič sústrediť.Ani neviem či sa s týmto dokážem raz vyrovnať.

aweramina
12. jún 2024

zmenit psychologa

pribinak
12. jún 2024

Skús sa na kontaktovať na organizáciu Plamienok.
Oni robia smutkovu terapiu pre deti aj dospelých
Majú psychológov a terapeutov ktorí sa vyslovene špecializujú na rodinných pozostalých

crazy_cat_lady
12. jún 2024

autorka v prvom rade, mrzi ma, cim si ty a tvoja rodina prechadzate :( tazko sa to cita, neviem si ani len predstavit, aku bolest/smutok/beznadej musite prezivat. urcite by som zmenila psychologa, pokial mas pocit, ze ti terapia/lieky nezaberaju. a hlavne, velmi velmi drzim palce a ak je to co i len trosku mozne, nevzdavajte sa a bojujte ❤

ankare
12. jún 2024

Och, bože... Je mi to strašne ľúto... 😢

really8
12. jún 2024

Je mi to velmi luto. Moj ocko zomrel na rakovinu ked som mala 10, setra 5. Bolo to neskutocne tazke a vlastne si z toho obdobia nepamatam vobec nic. Velmi nam a urcite aj maminke pomohla rodina. Babky, tety a ujovia ktori nas bravali na vylety.
Tym teda nechcem povedat ze sa to stane aj u vas ale ono asi ziadna rada ti tu velmi nepomoze. Proste len casom to preboli.

deninka233
12. jún 2024

Určite kontaktujte Plamienok, ich terapie pre deti sú veľmi kvalitné, sama mám pár kamarátok, ktoré bohužiaľ museli takéto služby využiť a veľmi ich chválili, že naozaj pomohli deťom aj im.

vanilkovazmrzka
12. jún 2024

Neda sa robit nic ine, len si to odsmutit a odplakat. Bohuzial. Bude to boliet, velmi, dlho, ale cas to vsetko zmierni, uvidis… treba na to aj dcerku pripravit, najst nejake nove podnety, zaluby, cinnosti, cim si obe vyplnite cas.

oslo1
12. jún 2024

Ahoj, kludne mi napis.
Pred 2 rokmi mi manzel zomrel na rakovinu zaludka. Od zaciatku priznskov, cez diagnostiku a manzelovu paliativnu liecbu a smrt to isli velmi rychlo.
Syn Mal vtedy cez 3 roky.
Kludne, ale naozaj kludne mi napis.
V Google si najdi anticipated grief, aby si vedela, ze je uplne normalne, ako sa citis .
V albume mam knizky pre male deti, ktore odporucam pozriet spolu .
Aj my sme boli trojka do voza a do koca. Teraz sme zostali dvojka a mna Este stale srdce boli.
Ty s dcerou smer psychology, najlepsie onkologicky zamerany. Ja som mala dve sedenia a velmi mi to pomohli.
Syn bol vtedy skolkar, tak sa bavili o smrti v skolke.
Teraz v skole ho to dohnalo, tak som skoly poprosila o pomoc, tak Mal specialne sedenia.
Drz sa x

ktochytavzite
12. jún 2024

To mi je luto,skus mozno troska dceru na to pripravovat?Nvm si to ani len predstavit,zelam ti vela sily!!

alickapusinka
12. jún 2024

aký ma manžel vek

11bodka11
12. jún 2024

@oslo1 mozem sa spytat ako dokaze pomoct psycholog v takejto situacii? Co take moze cloveku povedat aby mu to pomohlo?

cacianka
12. jún 2024

Nádej ešte máte, môj svokor a potom aj svokra mali takúto pliagu, a už sú pár rokov po operácii. Obaja 80+ a majú veku primeraný stav a iné diagnózy.
Konzultujte aj v NOú Klenová, nevzdávajte sa.
🍀🍀🍀

oslo1
12. jún 2024

@11bodka11
Mne prave psycholigicka ppvedala o tom anticipated grief, lebo som o tom netusila. A to mi pomohli, ze som vedela, ze moje pocity a prezivanie boli normalne.

janickacrazy
12. jún 2024

No hlavne sa nevzdávajte, moja sestra bola v podobnej situácii, len malá vtedy 2 deti, 6 a 4 roky. Tiež jej povedali, že nech sa pripraví na najhoršie. No jej muž sa z toho dostal a je to už 20 rokov. Stále žije, síce má teraz aj ďalšie zdravotné problémy, ale snaží sa to prekonať. Psychika je veľmi dôležitá. Treba bojovať.

tetapetra
12. jún 2024

Je mi to neskutočne ľúto. Kamoška (najlepší človek na svete) zažíva to isté. V prípade jej manžela ide otazku času. Určite vyhľadaj Plamienok, oni ti pomôžu, poradia.