Ahojte. Brutalne som sa spálila na slnku a nepomáha mi ani panthenol ale Paralen od bolesti.. ja som už zúfalá lebo už 3 deň sa zvijam v bolestiach... Stipe má telo aj bez toho aby som mala niečo oblečené... Celý deň som nahá a aj tak ma stipe, reze.. nedokážem sa ani hýbať... Neviete mi poradiť niečo od bolesti prosím.
nieco studene. Daj si plienku alebo saten (nieco jemne) do studnej vody a daj si ho na telo. Alebo skoc do lekarne a popytaj si chladive pasky alebo na pohtovost, ti ich predpisu. Musis vydrzat. Mas poskodenu pokozku. Hlavne chladit dookola - coskoro to prejde.
Aloe vera gel nanasat velmi casto, treba schladzovat ale hlavne hydratovat kozu. A sem tam aj sprchu na schladenie alebo studene obklady prikladat. . Skus liek na baze ibalginu, paralen je len na bolest, ibalgin je aj od bolesti aj protizapalovy.
@mimachicha Ja som sa opalila v sobotu, dnes som sa zacala supat. Prve 3 noci som nespala vobec, davala si analgetika a snazila som sa len vydrzat, doma som chodila tiez naha, horsie ked trebalo ist do roboty fuuuu, to bol masaker sa obliekat. Najviac ma boleli plecia a chrbat, to som si natierala studenym bielym jogurtom
Hlavne vela pi vodu, aby si mala hydratovanu pokožku aj zvnútra. A ako vyšie písali baby, aloe vera je super.. Ja mam taky gel 99% aloe vera, majú ho v lekarni, aj po holení je super. Ale veľká ulava je aj natrieť kyslú smotanu dobre studenú a nechať pôsobiť 😊
Smotana alebo mlieka po opalovani, nieco proti zimnici/teplote - neviem co mas doma. To by za par dni malo byt o nieco lepsie.
hlavne sa preboha ziveho baby natierajte....a nie,nemyslim Nubian 6,ani mandlovy olej..
Ďakujem vám za rady
vyhýbať sa slnku. Aj pri bežnom chodení von, do obchodu všade. Kúpiť si sombrero. Opalovanie je len pseudotrend. ... Šúpanie pokožky po spálení neprajem nikomu, a opalení aj tak vyzeráš ako jeden z našich spoluobčanov, tak nač ... :D biele krajšie :D
Treba hydratovat a chladit pokozku skus si dat na seba mokru plachtu alebo do rozprasovaca vodu striekat po pokozke. Ak nie su pľuzgiere mozes aj aloe vera.