Mám sopeľ a veľmi kašlem

ninusa221
10. nov 2021

Ahojte baby už od pondelka mi je strašne na h*vno. Bolelo ma hrdlo to už prešlo. Ale mám strašne sople ktore zatekaju a strašne kašlem. Cely den lezim v posteli naparujem sa pod hrncom davam si lieky a nic.. pozitivna niesom.. chcela som vas poprosit nemate dake overené babské recepty ?
Ďakujem

lubina
10. nov 2021

@ninusa221 overeny mam cibulovy sirup na kasel. Cibulu nakrajat nakolieska, preliat medom, alebo ak mas alergiu na med, tak presypat cukrom, cibula pusti sirup a ten si treba davat po lyzici rano, obed a vecer. Mojim detom to vzdy pomoze 🙂

lilianka28
10. nov 2021

Z babských rád: jazvečia mať - potierať hrudník, kľudne aj na lyžičku zjesť. Čaj z nádchovníka. Z lekárne: na kašeľ sirup sinecod, na dutiny, sople Sinupret tabletky.

fiafia
10. nov 2021

@ninusa221 na test by som sa moc nespoliehala.moj kamarát bol pozitívny, a 1x antigenovy neg, pcr neg a az o pár dní bol pozitívny a to mal príznaky ako svet 🤦

anja27
10. nov 2021

@fiafia pane boze uz nikto nema chripku len ten covid uz ludom asi fakt z toho zasibava. Treba strasit kazdeho ano..

nika1971
10. nov 2021

majorankovy caj

nika1971
10. nov 2021
kikavadi
10. nov 2021

Sinupret akut tablety a kvapky kaloba. Inhalovat Vincentku, ak máte inhalator Natierat tymianovou masťou. Erdomed je tiež účinný.
Ak nebude prechádzať, treba k dr, môže byť bakteriálne a bude treba ATB.

fiafia
10. nov 2021

@anja27 to nieje strašenie ale fakt. Nie vždy ukáže test pozitivitu stačí ísť o deň skôr na test 🤔 samozrejme,že sú aj iné choroby nemusíš sa hneď urážať 🤦

anickaaa6aaa
10. nov 2021

@fiafia ale inak stale existujú aj ine cboroby ako covid... Chrípka, zápaly dutin, priedušiek atd...

simca06022011
10. nov 2021

vyzeram rovnako od nedele... nejedla som poriadne nic, naievam sa iba vyvarom s chilly a zazvorovym cajom (rano som teda mala hrianky, predtym vecer suchare). Na odhlienenie si davam nieco na kasel a sinupret kvapky. Kvapky do nosa. Dnes mi je trochu lepsie teda, po rannej hodinke nad wckom... zajtra je plan ist k Dr, lebo kasel mam strasny, PCR bol negativny, este sa rozhodujem, ci rano skocit na antigen, ale ked domaci som si robila bol negativny (asi som to mala vymenit a ist najskor tam - som sa docitala, ze ked su priznaky antigen je pozitivny skor ako pcr.. neviem).
ja ani covid nemam z kade mat, ale tak bola by som celkom rada byt uz aspon v OTP :D mne to inak fakt zacalo tak, ez by som povedala 100% covid, mne nechutilo nic, kavu som vyliala hadam 4x cez vikend, co sa to nedalo pit, necitila som 2 dni nic... NIC. zahlienena cela, kaslisko ako tuberat... a to naozaj kadzu chvilu som chora a taketo daco som nemala.

lenadka
10. nov 2021

@ninusa221 zlato asi babské v tomto prípade už nie, mám to isté. Dva testy (minulý týždeň v stredu a včera) negatívne. Volala som Dr. predpísala mi atb. Žltý trifed sirup a sumamed. Užila som včera prvé dávky a dnes je to už skoro celkom ok.

lenadka
10. nov 2021

@simca06022011 teraz je strašne veľa aj iných respiračných ochorení nie len kovid. Moja Dr mi ro potvdrila.

jana_eyre_2
10. nov 2021

Môj muž má často takéto problémy, je proste chorlavy ako naše deti 😅 tak on si dáva takú kúru - nastrúhaný zázvor, citrón, med zaliate horúcou vodou - každý deň niekoľko krát.. kalciovy klasický sirup, stadatussin na kašeľ, keď prejde do vlhkého ambrobene a pravidelné sinupret.. s tým sa vždy dostane do pár dní z toho..

simca06022011
10. nov 2021

@lenadka tak ja mam stale daco, cize pre mna to nie je prekvapenie. Uz mam na to ale nervy, lebo vdaka tomu ani nemam nejaku "medzeru" kedy som zdrava a "mala by som sa ockovat" :DD uz aj s lekarom sa len rehocem na tom, ze s cim zase pridem...

anja27
10. nov 2021

@fiafia neurazam sa len uz mi to ide na nervy. Clovek sa uz boji len ked ho hrdlo skriabe. A uz som fakt vyse roka nepocula v mojom okoli zeby niekto mal chripku 😄

ninusa221
autor
10. nov 2021

Dakujem baby rano som si spravila cesnakovy nápoj😂a teraz zazvor cintorín méta nápoj plus sa naparujem už to vyzera na dobrej ceste😅.. a chytiť som to mohla aj od brata on je tiež chory a bola som na navšteve takže fakt nieje vsetko len covid 🙂) strasne vela ludi je chorých 🙂)

lenadka
10. nov 2021

@simca06022011 ja som toto iste mala pred mesiacom a pol, akurát bez atb. Malý donesie zo škôlky, on 2-3 dni sopeľ, ja dva týždne 😁🤦🏻‍♀️ale už dávno som nebola chorá okrem tohoto.