Ahojte baby už od pondelka mi je strašne na h*vno. Bolelo ma hrdlo to už prešlo. Ale mám strašne sople ktore zatekaju a strašne kašlem. Cely den lezim v posteli naparujem sa pod hrncom davam si lieky a nic.. pozitivna niesom.. chcela som vas poprosit nemate dake overené babské recepty ?
Ďakujem
Z babských rád: jazvečia mať - potierať hrudník, kľudne aj na lyžičku zjesť. Čaj z nádchovníka. Z lekárne: na kašeľ sirup sinecod, na dutiny, sople Sinupret tabletky.
majorankovy caj
urob si poriadny vyvar https://www.vitalitas-magazin.sk/vnutorne-lekar...
Sinupret akut tablety a kvapky kaloba. Inhalovat Vincentku, ak máte inhalator Natierat tymianovou masťou. Erdomed je tiež účinný.
Ak nebude prechádzať, treba k dr, môže byť bakteriálne a bude treba ATB.
@fiafia ale inak stale existujú aj ine cboroby ako covid... Chrípka, zápaly dutin, priedušiek atd...
vyzeram rovnako od nedele... nejedla som poriadne nic, naievam sa iba vyvarom s chilly a zazvorovym cajom (rano som teda mala hrianky, predtym vecer suchare). Na odhlienenie si davam nieco na kasel a sinupret kvapky. Kvapky do nosa. Dnes mi je trochu lepsie teda, po rannej hodinke nad wckom... zajtra je plan ist k Dr, lebo kasel mam strasny, PCR bol negativny, este sa rozhodujem, ci rano skocit na antigen, ale ked domaci som si robila bol negativny (asi som to mala vymenit a ist najskor tam - som sa docitala, ze ked su priznaky antigen je pozitivny skor ako pcr.. neviem).
ja ani covid nemam z kade mat, ale tak bola by som celkom rada byt uz aspon v OTP :D mne to inak fakt zacalo tak, ez by som povedala 100% covid, mne nechutilo nic, kavu som vyliala hadam 4x cez vikend, co sa to nedalo pit, necitila som 2 dni nic... NIC. zahlienena cela, kaslisko ako tuberat... a to naozaj kadzu chvilu som chora a taketo daco som nemala.
@simca06022011 teraz je strašne veľa aj iných respiračných ochorení nie len kovid. Moja Dr mi ro potvdrila.
Môj muž má často takéto problémy, je proste chorlavy ako naše deti 😅 tak on si dáva takú kúru - nastrúhaný zázvor, citrón, med zaliate horúcou vodou - každý deň niekoľko krát.. kalciovy klasický sirup, stadatussin na kašeľ, keď prejde do vlhkého ambrobene a pravidelné sinupret.. s tým sa vždy dostane do pár dní z toho..
@lenadka tak ja mam stale daco, cize pre mna to nie je prekvapenie. Uz mam na to ale nervy, lebo vdaka tomu ani nemam nejaku "medzeru" kedy som zdrava a "mala by som sa ockovat" :DD uz aj s lekarom sa len rehocem na tom, ze s cim zase pridem...
Dakujem baby rano som si spravila cesnakovy nápoj😂a teraz zazvor cintorín méta nápoj plus sa naparujem už to vyzera na dobrej ceste😅.. a chytiť som to mohla aj od brata on je tiež chory a bola som na navšteve takže fakt nieje vsetko len covid 🙂) strasne vela ludi je chorých 🙂)
@simca06022011 ja som toto iste mala pred mesiacom a pol, akurát bez atb. Malý donesie zo škôlky, on 2-3 dni sopeľ, ja dva týždne 😁🤦🏻♀️ale už dávno som nebola chorá okrem tohoto.
@ninusa221 overeny mam cibulovy sirup na kasel. Cibulu nakrajat nakolieska, preliat medom, alebo ak mas alergiu na med, tak presypat cukrom, cibula pusti sirup a ten si treba davat po lyzici rano, obed a vecer. Mojim detom to vzdy pomoze 🙂