Ahojte mám silnú alergiu sopel oči kašeľ.🤔 Alergodil,livostin nič do očí livostin nič.Lieky nemôžem hocijaké nakoľko beriem antidepresíva.Uz som zúfalá.Chidim na imunoalergologiu že musím vydržať 🤨🤔.A ešte mám psa takže tie alergény mám doma 🫣.Tento rok sa mi alergia veľmi zhoršila.Viete mi poradiť niečo prosím 🙏ten sopel má už vytáča oči svrbia 😪
@texik1 do nosa kortikoid? Niekolkorocna alergologicka desenzibilizacia? Na co si alergicka?
@simsalabim všetky trávy,pele,breza,na to najviac.Topol,lipa.
@simsalabim alergicka som od mala ekzém atď takže tak.Imuno na to kašle buchne hocičo.
Kortikoidny sprej do nosa. Uzivat pravidelne cez sezonu.
@texik1 na vsetky tieto pene vies absolvovat desenzibilizaciu - niekolkorocnu liecbu Staloralom. Toto ti nenavrhli? A do nosa je klucovy kortikoidny sprej na stiahnutie opuchu v sliznici.
@simsalabim ja som to absolvovala. Najskor v puberte injekcie a pokracovala som az do dospelosti kvapkami po jazyk. Mne to nepomohlo. Mam viac alergii, ale moja hlavna sezona je teraz. Bez liekov sa ta alergia neda vydrzat. Antihistaminika tablety + kortikoid do nosa, to je kombinacia, vdaka ktorej fungujem normalne. A urcite su aj antihistaminika, ktore sa mozu uzivat s antidepresivami. Skusila by som ineho lekara.
Pytajte do oci opatanol
@miskaska
@taktotedanie
@simsalabim baby idem na inuno dnes súrne som sa objednala o 11 som zvedavá čo mi dá.Opytam sa na to čo ste písali.🙏🙏🙏ste úžasné
@miskaska ja som v detstve absolvovala injekcne liecbu na pel trav a na tie jedine nereagujem uz vobec (a to mam 53). Alergicka som ale na vsetko od liesky cez jelsu, brezu atd., koncim palinou a ambroziou. Staloral mi radikalne zmiernil priznaky - radikalne. Ale ked je horsie, bez antihistaminik a kortikoidneho spreja to proste nejde. Na konkretne ktore pele si sa liecila a nepomohlo to? Lebo u alergika je nromalne, ze sa casom prejavi alergia aj na dalsie veci. Ja som zacinala iba tymi travami - v puberte - a na tie som po liecbe uz vobec nie alergicka. Ale zato som alergicka na ine....
@texik1 opytaj sa aj na desenzibilizaciu. na tu je teraz neskoro, ale na jesen/v zime mozes zacat. Mozno ti pomoze.
@simsalabim pýtala Som sa budeme to riešiť potom že teraz nie
@texik1 ano, v sezone sa uz neriesi, treba na to mysliet pred sezonou - na jesen sa treba ozvat.
Tento rok mam aj ja strasne silnu...
@texik1 aspoň základne antihistaminika ? Napr Spirabel zyrtec zo by si mihla nie?