Zdravím, mal som pozitívny AG test, dostal som správu, že mám kontaktovať všeobecného ale ten mi nedvíha, volam som na ruvz ale tam stále prebieha iný hovor.
Dostanem termín automaticky na pcr test po 5 dňoch alebo sa mám objednát cez koronagov?
Ak sa objednám tak to budem mať zadarmo??
Dík za info
ano,mozes sa objednat sam cez korona gov a budes ho mat zadarmo(na 2 do mesiaca mas narok)
Objednat sa cez korona.gov. Ako dovod vysetrenia uvedies pozitivny Ag test. Vzdy som mala termin hned na dalsi den ale to asi zavisi aj od mesta.
Mas narok na pcr test, chod cez korona gov, uved pozitivny ag test a priznaky
@nenne27 a je pravda, že pass o prekonaní budem mať iba po negatívnom pcr teste? Na pondelok spm dostal termín a možno budem ešte pozitívny
@renka30
@jarmila2010
@sissahh
Určite ešte budeš v pondelok pozit., PCR zachytí aj keď je nižšia infekcnost. Aj z osobnej skúsenosti - dcéra cez víkend AG pozit, aj v pondelok PCR. Kvôli systému je lepšie mať pre dôkaz prekonania pozit. PCR, načíta sa automaticky do NCZI.
Covid pass o prekonani je praveze po pozitivnom PCR teste, iba ten oficialne preukaze, ci mas kovid. Lenze covid pass je ti vlastne uz na nic, kedze od 28.2. sa maju rusit rezimy a bude uz len zaklad
@renka30 hej aj ja som na to myslel, ale kto vie čo ešte vymyslia v parlamente 🤷🏻♀️
Ak budes mat pcr negativny, potvrdenie o prekonani nedostanes. Objednat sa musis sam, ziadny termin automaticky nepride. V tvojom pripade bude test zadarmo.
Objednať sa cez koronagov to je zadarmo alebo potom v súkromných momkach ihneď za poplatok