Mám rakovinu lymfómu.

teodozia
19. feb 2020

Dnes som sa dozvedela verdikt: zhubný nádor- rakoviny lymfómu...

petamada
19. feb 2020

to mi je luto..myslis Hodkinov lymfom? ak ano, chcem ti dat nadej, ze to bude dobre, sestra sa uspesne vyliecila a nevratilo sa jej to..drzim palec a prajem vsetko dobre.

mogaa
19. feb 2020

@teodozia treba to prijať a bojovať....kamarátka mala, liečila sa asi rok, bolo to nejakých 10rokov dozadu....teraz má krásneho synčeka

mogaa
19. feb 2020

@teodozia ak chceš pozri si túto stránku, vedia ti tam zodpovedať na prípadné otázky
https://lymfom.sk/

derdia
19. feb 2020

Je mi to luto....drzim palce a verim,ze sa vyliecite!!!Je vysokanska sanca vraj...poznam aj ja jednu slecnu co sa tiez vyliecila!!!

mogaa
19. feb 2020

@teodozia pre teba je najzaujímavejšia info
Prognózy na vyliečenie podľa štádia ochorenia
Štádium
Prognóza na úplnú remisiu a dlhodobé vyliečenie
I.
90% – 95%
II.
90% – 95%
III.
85% – 90%
IV.
80% – 85%

veľmi, veľmi dobré prognózy oproti iných onko ochoreniam

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
19. feb 2020

@zahrajzlato tiež som pozerala že super prognózy....pri väčšine onkoochorení ak je IV.štádium tak je to viac -menej beznádejné a pri tejto rakovine je viac ako 80%-ná šanca ....takže veľmi vysoká šanca uplného vyiečenia

sisa_s
19. feb 2020

Zase existuje velmi vela druhov lymfomov, nie len hodgkinov..nie vsetky maju taketo prognozy, ake tu kopirujete...autorke drzim prsty, onkolog vam urcite vsetko vysvetli

mogaa
19. feb 2020

@sisa_s ja som tie prognózy skopírovala čo sú prognózy všeobecne pre lymfóm...samozrejme sú tam viaceré poddruhy a nie každý druh je rovnako liečiteľný....len tá stránka je fajn v tom že sa človek vie zorientovať v problematike a prípadne sa aj kde poradiť ohladne liečby alebo stravy...

teodozia
autor
19. feb 2020

ja som ten verdikt dostala dnes s potrebovala by som vedieť kde sa isť liečiť. Žijem v malom provin. meste, zajtra asi idem za miestnym onkológom a ak môžte poradte lekárskych odborníkov, ktorí sa zaoberajú liečbou rakoviny lymfómu...

eperia
19. feb 2020

@teodozia držím palce

teodozia
autor
19. feb 2020

tiež rozmýšľam, či sa nepýtať, aby ma lekár poslal, alebo dal doporučenie do Vých.onkologického ústavu v KE, neviete, ako je to tam?

modrymotyl8
19. feb 2020

@teodozia mozem sa opytat ako ti to zistil? Ake si mala priznaky?? Ja mam uzliny po celom krku uz viac ako 10 rokov.

teodozia
autor
19. feb 2020

ja som si presne pred rokom nahnatala malu uzlinku pod pazuchou. Lekárka ma poslala na usg prsníkov, bolo za 1, poslala ma na hematologiu, krv bola všetko OK. Hematologička ma poslala k chirurgovi, aby zobral z toho vzorku, ale on, že je to maličké, poslal ma na mamograf, že ked bude oK necháme tak a budeme sledovať. Malé bolo 9 mesiacov a tak začalo sa zväčšovať a zároven sa mi zvyšovalo CRP., ktoré som dovtedy nemala väčšie ako 6. ale potom išlo na 16, o dva týždne na 30 a to som išla už za obvodnou a tá bola z toho vedľa, že z čoho CRP 30 ked mi nič nie je, ani nezakašlem...nič, tak dala ATB a poslala ma k internistke.To CRP už bolo 120. A tak tá mi písala ATB každé 10 dni iné, brala krv, robila výsledky, o uzline som jej hovorila, dokonca som išla na usg, kde boli uvedené aj jej rozmery. Nepáčilo sa mi to, tak som koncom januára zmenila lekárku a išla k inej a tá čo prvé chcela vidieť uzlinu a ked ju uvidela, hned písala lístok ku chirurgovi. Chirurg ihned na hospitálizáciu, kde uzlinu rozrezali a materiál poslali na histologiu, To všetko sa udialo pred asi dvoma týždnami a dnes bol verdigd : ZHUBNÝ NÁDOR-RAKOVINA LYMFY...

zuzap33
19. feb 2020

@mogaa neznášam prognózy, je to ta najväčšia hlúposť čo môžes vytiahnuť na onko pacienta na začiatku choroby

mogaa
19. feb 2020

@teodozia na tej stránke čo som ti poslala sú aj pracoviská kde sa liečia lymfomy

zuzap33
19. feb 2020

@teodozia treba sa podrobiť liečbe, brat všetko čo lekári ponúkajú, veda ide dopredu. Žiť v rámci liečby normálny život. Lieky sú moderne a zaberajú. Som tiež onkopacient v akútnej liečbe už skoro rok.

modrymotyl8
19. feb 2020

@teodozia dakujem za odpoved viem že CRP je zapalovy faktor ale ak si mala zvýšené aj to crp mala si aj teploty alebo si to nejak pocitovala??Myslím to tak, že či človek moze mať zvýšené CRP a ani o tom nevie?? až kým nezoberú krv?

modrymotyl8
19. feb 2020

@teodozia napríklad ja uzliny riešim už dlho predlho, len mne lekári do toho nechcú rýpať ...takže žijem si tak ...

luccija
19. feb 2020

@modrymotyl8 nemusí to človek vedieť veľa ľudí má vysoké CRP a žiadny iný problém.Potom sa pátra prečo je zvýšené slepé črevo, zuby.....

lentilkaxxx
19. feb 2020

@teodozia ahoj, sesternica pred 8 rokmi chodila do Martina. Zistili jej to pár dní po písomných maturitách. Liečila sa cca 1,5 roka. Zmaturovala o rok neskôr, potom zvládla aj univerzitu. Dnes je z nej šťastná vydatá pani.
Pre pobavenie: Po chemoške jej rástli brčkavé vlasy a keď kvôli aftom a úplnej vyčerpanosti nevládala jesť, vždy ju zachránila opražená slanina.
Držím Ti palce, nech všetko dopadne dobre. Prognózy sú dobré a mladý organizmus bude bojovať zo všetkých síl.

teodozia
autor
19. feb 2020

@modrymotyl8 teploty som nemala, lebo lekárky ma krmili ATB, sústavne brali krv, či CRP kleslo a to išlo stále po desiatich dnoch o 20 hore...

marca12
19. feb 2020

Je to klise,ale mysli pozitivne. Mame v rodine onko pacientov a velmi pomohla aj viera,vsugerovat si a nic ine si nepripustit,len ze sa vyliecis. Su dni kedy zosalies od strachu,ale vzdy musis verit,neupadat na duchu a bojovat. Zmen stravovanie,menej masa,zelenina cerstva alebo dusena,cviklova stava a cvikla na vsetky mozne sposoby. Ak budes mat chemoterapiu,nastuduj si o stravovani pocas nej a tym sa riad,to ti velmi pomoze vydrzat tie stavy nechute. Nasad chlorelu. Velmi ti prajem,nech sa uzdravis. Prognozy onko pacienta na zaciatku choroby neutesia,ale ver,ze medicina pokrocila a velke percenta pacientov sa vylieci. Co je dolezite,nezavrhnut liecbu, onko lekari su velmi vludny a chcu pomoct a podpor ju aj prirodnou liecbou.

zuzap33
19. feb 2020

@marca12 ja pocas chemo aj po nej jem.vsetko. Cvikla je dobra, ale po kratkej dobe uz len pri pohlade na nu je ti zle. Takze jest pestru stravu. Chlorellu radsej nie, obsahuje b12 a ten je pri rakovine zakazany. Rovnako ako kys.listova, lubovnikovy caj, mata, graperuit. Od nevolnosti hned nasadia preventivne lieky. Nikdy som nezvracala. Nie je to prechadzka, ale da sa to celkom dobre zvladnut. Lekari pomozu

modrymotyl8
20. feb 2020

@luccija čiže na to CRP sa príde iba náhodne?? lebo kamoška mala vysoke CRP ale mala aj teploty ...

modrymotyl8
20. feb 2020

@teodozia možno keby ti nedávali atb tak by si aj teplotu mala .., prajem veľa síl neboj dáš to.

teodozia
autor
21. feb 2020

Hematologička má posiela na vyšetrenie kostnej drene, lebo mám znížený hemoglobín...robili to niekomu z Vás?

janka2810janka
22. mar 2020

@teodozia ahoj . Ja ju mám tiež. Od Januára. Liečim sa momentálne v BA . Držím palce . Keby máš otázky kľudne píš.

modrymotyl8
22. mar 2020

@janka2810janka ahoj možem sa opýtať ako ti ju zistili? mam problémy s uzlinami preto ma to zaujíma...