ahojte, chcem sa spýtať na nejaké rady už dlhodobo ma trápi to, že neviem zaspať, keď už konečne zaspím tak spím celý čas bez zobúdzania sa ale kým zaspím tak to je aj viac ako hodina v posteli, skúšala som večernú prechádzku, vyvetranie izby, viac cvičiť aby sa telo unavilo, levanduľový sprej na vankúš, pred spaním už nesledujem telku ani niesom na PC to som čítala na nete že tiež narúša, potom dýchanie 4-7-8 ale aj tak mi to príde už čisté zúfalstvo že každý deň mi trvá viac ako hodinu sa uložiť ,,nájsť si polohu" na zaspatie... má s tým niekto skúsenosti alebo fintu ktorá by zaberala ?
skús Dospinox. kúpiš v lekárni stojí cca 10 e.
Pomáha....
@bibka26 nie len pc a telka ale treba dat pozor na mobil. Pomahaju rozne meditacne appky. Blokovat komplexne myslienky. Ak mas pocit ze ta nieco napadlo a nechces na to zabudnut tak rychlo zapisat nech mas pocit ze je to uz vyriesene...a mozno hladat pricinu - co sa zmenilo? Z coho by mohlo plynut skryte napatie?
Skus caj na spanie, ktory obsahuje Baldrian alebo vytazok z baldrianu. Je to bylina. Ja som mala tento problem v tehktenstvach a velmi pomohlo. Som lekarka a davam to aj pacientom v nocnych sluzbach a mam super skusenosti
@miselar podla mna ano. Baldrian je bylina ( tusim jej Koren) a ma ucinne latky, ale slabe, skor ukludnuju nervovy system, aby spanok lahsie prisiel, urcite nesposobuje silnu ospalost ako predpisove lieky na spanie, cize ak aj by sa nieco dostalo do mlieka nemalo by to dietatu skodit.
Mne pomáha to, že keď si ľahnem na chrbát, tak maximálne napnem celé telo. Asi tak že sa natiahne ako pri zobúdzani, maximálne natahujem ruky, nohy, chrbticu a v Tom natiahnutí napnem všetky svaly až pocitis akoby ťa to zabolelo, alebo akoby si mala dostať kŕč. Vtedy prudko celé telo uvoľním a ostanem tak ležať. Vyčistim myseľ, podakujem za pekný deň a vypne ma. Zaspím hneď.
@bibka26 skusit horcik