Mám problém so stolicou

majka9094
13. feb 2021

Mam problém ist na wc niekedy aj tyzden nejdem a ak idem tak z tažkosťami.
Poraďte mi ako zmäkčit stolicu

simsalabim
13. feb 2021

@majka9094 jedna z mojich dcer ma odjakziva problem so stolicou a funguje na nu iba ovsena kasa, varena iba s vodou na skotsky ci irsky sposob https://varecha.pravda.sk/recepty/porridgefotor...

Jedava ju 2-3x za tyzden a potom nema problem chodit denne ci kazdy druhy den. Inak na nu negunguju ani prehanadla, psyllium ci susene slivky.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
13. feb 2021

Treba sa naučiť ráno na lacno vypiť pohár teplej vody.

Do jedálnička treba zaradiť okrem ovocia a zeleniny kyslomliečne výrobky, pečivo celozrnné a ideálne s mnozstvom ľanovych semiačok.

petulkahu
13. feb 2021

@majka9094 mne uplne super zabera cvikova stava kupena v obchode 2 dni pit a vysledok zaruceny 👍🏻 a este je to aj velmi zdrave.

marcellka32
13. feb 2021

Nevieme či si brala dlhodobo prehanadla a tie mohli zabiť defekacny vyprázdňovaci reflex, ten treba obnoviť, najprv na také vyčistenie buď: lactulosa vecer, 2 deci minerálky zajecicka, ráno určite pôjdeš na wc ver mi, a keď nie nevadí, pravidelne vždy 15 minút po raňajkách ísť na wc každý deň opakovať, obnovi sa defekacny reflex,.....na také spravidelnenie vyprázdňovania: ráno pohár teplej vody, ovsena kaša so slivkami (sušené alebo kompót), obed polievky, mäso+zelenina (vynechať ryžu, banány, mrkvu, všetko sladké), olovrant biely kvalitný jogurt+probiotiká probiofix z lekárne, kiwi 2 ks (dobre pohnú črevá), piť čistú vodu aspoň 1,5 litra, acidko biele a kefír, kapustová voda, v lete sa prejedať jahodami, malinami 🙂 ísť na prechádzku každý deň, alebo šport, cvičiť nohami priťahovať kolená k bruchu, večer teplý kúpeľ a masáž brucha, ráno ideš 🙂

andreatytler
13. feb 2021

@majka9094 Ja som roky pila 8-10 poharov denne a pila vodu na lacno ale napriek tomu bola zapcha.
Az ked som zacala jest ovsenne vlocky na ranajky (4-5x do tyzdna) + denne 5-6 kusov susene marhule alebo datle (maju velmi vela vlakniny), tak sa to zlepsilo.

jankamikova32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz