Mam problém ist na wc niekedy aj tyzden nejdem a ak idem tak z tažkosťami.
Poraďte mi ako zmäkčit stolicu
Treba sa naučiť ráno na lacno vypiť pohár teplej vody.
Do jedálnička treba zaradiť okrem ovocia a zeleniny kyslomliečne výrobky, pečivo celozrnné a ideálne s mnozstvom ľanovych semiačok.
Nevieme či si brala dlhodobo prehanadla a tie mohli zabiť defekacny vyprázdňovaci reflex, ten treba obnoviť, najprv na také vyčistenie buď: lactulosa vecer, 2 deci minerálky zajecicka, ráno určite pôjdeš na wc ver mi, a keď nie nevadí, pravidelne vždy 15 minút po raňajkách ísť na wc každý deň opakovať, obnovi sa defekacny reflex,.....na také spravidelnenie vyprázdňovania: ráno pohár teplej vody, ovsena kaša so slivkami (sušené alebo kompót), obed polievky, mäso+zelenina (vynechať ryžu, banány, mrkvu, všetko sladké), olovrant biely kvalitný jogurt+probiotiká probiofix z lekárne, kiwi 2 ks (dobre pohnú črevá), piť čistú vodu aspoň 1,5 litra, acidko biele a kefír, kapustová voda, v lete sa prejedať jahodami, malinami 🙂 ísť na prechádzku každý deň, alebo šport, cvičiť nohami priťahovať kolená k bruchu, večer teplý kúpeľ a masáž brucha, ráno ideš 🙂
@majka9094 Ja som roky pila 8-10 poharov denne a pila vodu na lacno ale napriek tomu bola zapcha.
Az ked som zacala jest ovsenne vlocky na ranajky (4-5x do tyzdna) + denne 5-6 kusov susene marhule alebo datle (maju velmi vela vlakniny), tak sa to zlepsilo.
@majka9094 jedna z mojich dcer ma odjakziva problem so stolicou a funguje na nu iba ovsena kasa, varena iba s vodou na skotsky ci irsky sposob https://varecha.pravda.sk/recepty/porridgefotor...
Jedava ju 2-3x za tyzden a potom nema problem chodit denne ci kazdy druhy den. Inak na nu negunguju ani prehanadla, psyllium ci susene slivky.