Ahojte,
prosim vas, viete mi poradit? Mam problem s vypadavanim vlasov.
Uz 6 mesiacov mi vypadavaju vlasy. Vsetky lekarske vysetrenia mam v poriadku (krvny obraz, kozne, stitna zlaza). Dlhodobo uzivam vsakovake vitaminy a vyzivove doplnky na zastavenie vypadavania vlasov a podporu ich rastu. Takisto dlhodobo pouzivam specialny sampon a vodicku na vlasy. No vysledok nevidim ziadny. O vlasy stale len prichadzam. Som ostrihana uplne nakratko, na napriek tomu vlasy len padaju a padaju.
Myslite si, ze by to mohlo byt sposobene stravou? Prestala som vecerat a jest pecivo a schudla som 8 kg. Inak jem pestru a vyvazenu zdravu stravu. Ovocie, zeleninu, maso, vajicka, mliecne vyrobky, ryby, strukoviny, ryzu, cestoviny a pod. Fyzicky sa citim velmi dobre.
Dakujem za vase postrehy
@dajen_7
Dakujem 🙂
Ahoj, ja som mala helicobactera pylori, u mňa je to príznak, kedy padajú vlasy, a aj tak bolo. Kožná mi dala krv na vyšetrenie a potvrdilo sa. Potom som k nej chodila na sneženie, a kupovala som si vlasové hnojivo. HP je veľmi zákerný, niekedy o ňom človek ani nevie.
@daniela2202
Dakujem pekne, to som netusila.
Jesť vitamínovy doplnok venira
@arabela2016 pozrite si trichologicka ambulancia.tam vám urobia testy.ja som bola na tom v Martine.
@daniela2202 a mala ste aj iný príznak ? Boli ste na vyšetrení gastro Na tej hadicke ?
@marcellka32
Dakujem 🙂
@mizu89
Dakujem pekne 🙂
@tanika
Ziadny iny priznak nemam. V suvislosti s tymto vypadavanim som na gastre nebola. Ani mi to ziadny lekar nenavrhol
@arabela2016 ja som napriklad mala cystu na vajecniku...mala som ju tam dlhe roky, nerastla, nemala som ani ine problemy len to vypadavanie vlasov, a potom v urcitom case zacala cysta rast a menila aj strukturu, tak mi gynekolog povedal, aby som si ju dala vybrat...a zrazu tri mesiace po operacii postupne prestali padat vlasy, a zacali rast nove a nove 😊 a dokonca ked mi gynekolog spravil hormonalny profil, tak som mala zvysene mnozstvo testosteronu (pravdepodobne aj kvoli cyste)...ja som dovtedy skusala cokolvek na vypadavanie vlasov a nic nepomohlo...chcem tym povedat, ze ak sa nenajde prava pricina vypadavania tak sa to malokedy po tych roznych vyrobkoch zlepsi 😕 drzim ti palce v tvojom boji, lebo viem ako to dokaze nicit psychiku 😕
@doda26
Dakujem velmi pekne za radu a mile slova 🙂 idem na to.
@arabela2016 no tak asi sa nestravujes ako sa mas.. kasli na obmedzovanie.. treba jest vsetko s mierou.. PS: Dufam ze nezvracias...
@tanika áno aj na gastre, ale hp pylori potvrdí doktor aj z krvi alebo obvodný zo stolice, lieky dajú až na gastre
Ja by som na tvojom mieste moc nezatažovala vlasy šampiónmi olejmi a takýmito vecami tiež mi vypadávali vlasy hlavne cez zimu sa to stáva kúpila by som si na tvojom mieste vitamín D ( mne táto vec pomohla aspoň myslím že to bolo ono nič iné som na to nepoužívala) ale ako hovorím môže to byt aj obdobie zimy a zmeny tela.