Zdravim Vás už dlhšiu dobu mám problém s prehĺtanim tuhej potreby , zväčša už prijímam len tekutú stravu. ORL negatívne, gastro negatívne...a keď robilo gastro videli by niečo v krku ? Akonáhle niečo zjem tuhšie už mám pocit že sa dusím a musím zapiť vodou aj to ide horko ťažko dole...Čo to môže byť prosím ...?...
Ja len dúfam.ze vyšetrujú ďalej...
stitna zlaza je v poriadku?
@1stefi121 mohol by to byť aj pažerák
Skontrolovat stitnu zlazu. Ked je zvacsena, sposobuje taketo problemy…
@1stefi121 Ja som videla takyto prejav u jednej kamosky a panickou poruchou, ale to by si asi mala aj ine priznaky.
@marianarem aké iné beriem Ad od covidu mám nenormálne problémy Long covid
@mostlyharmless gastro ok..bola som...
@marianarem aké mala príznaky iné?
@1stefi121 Panicke zachvaty, problemy s dychanim aj so spankom.
@1stefi121 maminka kamaratky mala obdobne problemy a problem bol pazerak - viem ze sa tiez nemohli dopatrat priciny. Nemohli by ta poslat na MRI?
@1stefi121 tetania ma takyto príznak. Niekto nevie prehĺtať. Skus neurologa.
@nicicka blbosť na psychiku zvalia len neschopní lekari, to ze sú vyšetrenia ok znamená že nevyšetrovali ešte iné parametre v tele a veci
@katulienkax nech si každý verí čomu chce. A pcha do seba bordel ako lentilky
@1stefi121 a bola si aj na RTG pazeraku s kontrastnou látkou ?
@betulinka1 tetaniu mám diagnostikovanu .
@marianarem so spánkom nemám problém spím ako zabitá ..s dýchaním sem tam ale beriem aj Ad kvôli tetanii a pp
@1stefi121 Tak to prehltanie moze byt z toho. Ja som raz po tazkej viroze mala nervy v hroznom stave, tiez aj panicke zachvaty a vtedy sa mi niekedy akoby vyplo prehltanie. Mohla som jest, ale obcas sa mi stalo, ze mi tak minutu neslo prehltnut nic, ani sliny. Casom to preslo. Ta kamoska, o ktorej som hovorila, mala presne to, co ty. V podstate len pila, tie nutridrinky si davala.
@marianarem aká viróza ja som v novembri prekonala ľahký covid skôr vôbec som nevedela že ho mám a dva týždne po covide jedna katastrofa long covid príznaky katastrofa ..čo všetko ja už mám a vsetke možné vyšetrenia a všetko negatívne .
@1stefi121 Ja vobec neviem, bolo to este v 2016. Respiracna viroza ale 3 mesiace trvala, mali sme to v praci viaceri. Velmi velmi dlho som sa po nej davala dokopy, 6 mesiacov som bola po nej este na PN kvoli neskutocnej unave a tymto problemom s nervami.
@1stefi121 tak to je z tetanie. Treba zvysit lieky alebo zmenit. Chodte za lekárom. Samorejme k tetanii treba pracovat s nervovou sústavou a nie len brat lieky. Meditovat, naucit sa dychat, pripadne terapia so psychologom. Vitamin D, B 6, B12, calcium a draslík.
chodte na chir. amb treba CT alebo MR celej oblasti,môže sa to zvaľovať na tetaniu a môže sa skryť vážny problém a objektívny nález...
@1stefi121
Dobrý deň skúste Dr Tedla v Bratislava ma súkromnú orl kliniku kde Vám vie vyšetriť problém s prehltanim.
@1stefi121 psychickeho charakteru to nemas?ORl by videla ak by bolo nieco v krku