dobry den, rada by som sa poradila, mam dlhodobo problem s pokozkou na tvari na cele a okolo nosa a ust sa mi robia suche cervene flaky..jedine co mi na to zabera je hormonalna mast ktora ma kortikoidy..znamena to tym padom ze tie flaky su na zaklade nejakej hormonalnej nerovnovahy?
Mne sa to deje hlavne v zime, a pri náhlej zmene počasia. Určite nepoužívaj dlhodobo kortikoidnu mast, mne pomáha ochranný krém na zimu, používam detský, pod makeup vždy krém, a tiež som mala od kožnej krém, ale nepamätám názov, len viem, že bol mastnejsi a hlavne na noc som si dávala hrubšiu vrstvu. Teraz už viem vždy od jesene, čo robiť, ale roky som mala tento problém. Ideálne ísť k dr, nech zhodnotí.
Ja mam podobne, je to ako uz spomenuta perioralna dermatitida, no ja mam problem aj s okolim oci. Skusila som nemazat, skusila som framykoin, a ano, siahla som aj po masti, ktoru dostal ex od jeho koznej na uplne iny problem. Az toto mi zabralo. Avsak, ked to odznelo a prestala som natierat, vratilo sa to. Tak som navstivila koznu. A ta mi z fleku povedala, ze toto nie je kozny problem. Je to problem z vnutra. Ze treba urobit komplexne vysetrenie - poslala ma k zubarovi, poslala ma na ORL - ci tam nie su nahodou nejake mozne zapalove loziska. A odobrala mi krv na mnoho vysetreni. Nakoniec mi zistila alergiu na mliecnu bielkovinu kazein a soju. Je to tyzden, co som vysadila mlieko a jedla so sojou a mne sa zda, ze ten stav je podstatne lepsi. Uz nenatieram kortikoid, zatial ta koza vyzera v poriadku. Uvideme o par dni, ci sa to nevrati, ale vraj to moze trvat aj tri mesiace, kym sa telo vycisti. Tak pevne dufam, ze nic ine to nebude.
Preto ti odporucam, aby si navstivila kozneho lekara a zbytocne si nenicila plet hokusmi pokusmi. Je dolezite odstranit zdroj problemu. Drzim palec.
Dobrý deň, pomohli by vám nato prirodno bylinné produkty. Pre viac info správa 🙂
Určite je to aj hormonálna nerovnováha a keď si na to dávate kortikoidnu masť to vám zalieči len zvonka ak vôbec pomôže. Výrobky na báze kortikoidov by sa nemali užívať dlho, zaťažuje sa pečeň. Mala som niečo podobné pri spánkoch a na nose. Červené šupalo sa to a akoby rozširovalo. Môžte mi napísať správu ja som si to preliečila tradičnou čínskou medicínou.
nie je to perioralna dermatitida? vygoogli si obrazky. vznika prave pri kortikoidoch. nedavala by som tu mast. kazdemu na to zabera nieco ine. dcera to mala mesiac, potom ochorela, stale smrkala a este sa jej to zhorsilo, dostala na zapal dutin antibiotika a preliecilo to aj tu pokozku ( podla vyteru mala v nose zlateho stafylolokoka, ale toho ma v nose skoro kazdy)