Mám problém s chodením na veľkú potrebu

adell77
20. mar 2015

Hanba nehanba potrebujem radu.... Mam problém ísť na veľkú.... raz za týždeň sa podarí no to sú nehorázne krce nie len V ten deň ale každý deň dávam si espumisan pozor na stravu no nič mi nepomohlo už sa to ťahá dlho viete poradiť

siska53
20. mar 2015

@adell77 skus psyllium..treba presne podla navodu a zapit dost velkym mnozstvom tekutiny. Mne to napr.pomohlo na krce... To je vlaknina,upravi stolicu ako taku.... Cize nie je to prehanadlo.
Figy,slivky ci voda z namoceneho lanu na lacno ti nepomohla? To len este na okraj.

Inak ja som espumisan nahradila saab simplexom,zda sa mi na krce ucinnejsi. Odpozorovane na kolikovej malej i mne samej. Akurat pre dospelych sa dava viac kvapiek. 🙂

natalienka12
20. mar 2015

@adell77 s lekarom si to neriesila? Dovodov moze byt vela takze tu nemozes cakat radu, musis to povedat lekarovi.

alenah31
20. mar 2015

@adell77 rovnako ako @siska53 odporúčam psyllium, je to vlastne čistá vláknina. Ja som si ho primiešavala do jogurtu alebo čohokoľvek čo som ráno jedla - samostatne som mala problém ho prehltnúť🙂 veľmi mi pomohlo, po pôrode som mala tento problém cca 6 mesiacov, vyskúšala som všetko možné aj nemožné a až toto mi pomohlo + veľa vody + pohyb🙂

1martincanka1
20. mar 2015

@adell77 tepla voda, VELA vlakniny, hladaj prirodne formy nie chemicke ☹ napr. http://najmama.aktuality.sk/clanok/232891/trapi... Drzim palce!!!

stastnamamulka
20. mar 2015

U mna zabera kava s mliekom,pripadne viac vody.Neberies nahodou zelezo?To zvykne robit problem☹Alebo skus cipky,cokolvek,lebo si na "najlepsej" ceste ako prist k hemoroidom a inym problemom☹

valentina5
20. mar 2015

@adell77 Pit vela vody, hned rano, alebo dat do vody dve cajove lyzicky jablkoveho octu/predavaju v potravinach/, do toho dve lyzicky medu, dobre pomiesat a pit medzi jedlom, to je dobre aj na cievy, klby, jest hrusky, nejest nejaky cas sladkosti, cukor a je dobre zacvicit si.

elizita
20. mar 2015

@adell77 vyluc espumisan a zacni riesit najprv prirodzenejsie "triky".. moje tipy (na kazdeho funguje nieco ine): psyllium, pangamin, tepla voda na lacno alebo aspon teply caj, kava, zvysit prijem vody, zvysit prijem ovocia a zeleniny... ja napr. teraz v tehotenstve chodim ovela pravidelnejsie a aj castejsie a myslim, ze je to zvysenou spotrebou hlavne ovocia.. ale predtym ked sa mi zdalo, ze nieco nie je ok, tak mi pomohlo psyllium..

albao
20. mar 2015

Tiež sa prihováram za cielené užívanie vlákniny - ale teda ja by som si radšej dala dve polievkové lyžice ovsených vločiek, k tomu sušené slivky a pod. každý deň na raňajky 😉 A denne prechádzka, nech sa črevá rozhýbu.
A samozrejme nebudem hovoriť o tom, že je ideálne vyradiť "spomalovače" ako biele pečivo, mäso a pod ... aspoň na mesiac, kým sa telo dá dohromady a potom sa mierne môžu vrátiť do stravy, ale len dokiaľ nezačnú zase spomalovať črevá.

siska53
20. mar 2015

@alenah31 ja som si to davala do sirupovej vody..a dobre mi to zabralo aj v tehu.. V prvom trimestri som pri malej mavala nehorazne krce.. Spomenula som si na psyllium,zistila,ci sa moze a zabralo opat.

janka279
20. mar 2015

@adell77 aj ja som mala problemy so zapchou, aj ked teda nie az take extremne. Mne velmi pomohlo zladit biorytmus a zaradit do zivota rutinu. To znamena vstat o rovnakom case, hned si dat pohar vody, na ranajky si davam ovsene vlocky s trochou teplej vody, bananom, orechami. A aj na zachod som zacala chodit v rovnakom case. Zapchu, krce, naduvanie som mala, ked som jedla mliecne vyrobky. Zrejme mam lahsiu formu intolerancie na laktozu. To som vylucila takmer uplne. Na to, ze mi mliecne vyrobky nerobia dobre som prisla pocas dovolenky v Thajsku. Tam smotanu nepouzivaju vobec, len kokosove mlieko. A za ten cas co sme boli na dovci v Thajsku sa mi velmi upravilo travenie.
U mna vobec nefunguje vela vlakniny, aj pit som mohla do zblbnutia a ziadny posun. Skus identifikovat, co v strave by ti mohlo robit zle. V lekarni sa da kupit food test.
Ale inak, ako tu uz bolo pisane, pohyb pomaha.

valentina5
20. mar 2015

Banan sa dava pri hnacke/kazdy ma overene ine/, ovsene vlocky je dobre davat do jogurtu.

enka81
20. mar 2015

mne pomáha acidko, skus zvysit príjem vlakniny a mozno by som pridala aj nejake probiotika, nimi nic nepokazis

elizita
20. mar 2015

@adell77 a este ma napadli lanove semena.. to zas pomohlo kamoske... 1-2 PL lanu namocit aspon na 2 hodky, zamixovat do toho 1 banan a jemne primiesat biely jogurt... a o par dni isla ako vietor 😀

adell77
autor
20. mar 2015

Ďakujem poskusam čo ste písali dúfam že Pomôže s dr neriešim hanbím sa :-/ prechádzku mám denne 2 hod minimálne s malým vonku A mám vodu Vo fľaši presne 2 litre snažím sa to rozdeliť na celý deň ďakujem za rady

spirit16
20. mar 2015

Ak chodis len raz za tyzden, tak si spatne toxikujes telo, lebo odpadove latky, ktore Ti zostavaju v hrubom creve sa spatne vstrebavaju do tela.
Potrebujes kompletne detoxikovat organizmus.
Ak nepomaha zmena stravy, tak treba zvazit nejake doplnky stravy.
Basico od Justu posobi na creva podobne ako ocot na kanvicu z vodnym kamenom. V Basicu su mineralne latky, ktore posobia na organizmus zasadito a spolu napriklad so srvatkovymi napojmi precistuju traviaci trakt.

darina1952
20. mar 2015

@adell77 odporúčam nasadiť probiotiká (Nutrolin B, Hylak forte,...) + veľa vlákniny v strave (napr. jablká) - probiotiká užívaj najmenej 3-6mesiacov, upraví sa črevná flóra a trávenie v čreve a zlepší sa vyprázdňovanie. Mala by si počas dňa dodržiavať aspoň približný rovnaký čas jedenia a jesť radšej 5x denne menšie dávky ako sa poobede či večer "naládovať". Taktiež je dôležitý pitný režim: 0,5 litra tekutiny na 10kg tvojej váhy 😉
držím palce 🙂

adell77
autor
20. mar 2015

Baby A myslíte že môžem mať za.toto stále mykozu na gynde mi robili vyšetrenie aj mužovi aj imunolog setko A nic Z ich kecov mi nepomohlo čítala sm že to móze byť aj Z hrubého čreva

lajlilinka
20. mar 2015

Veľa tekutín, jogurty, jablká, ovsene vločky... Ja som tiez mala ako som tehu a každé ráno správne raňajky a pohoda 😉

gapre
20. mar 2015

Ja som zacala riesit to ze pijem malo vody,stiahla som si aplikaciu ktora mi pripomina pit vodu,pijem poctivo 2,5 litra za den,teraz chodim aj 2 krat za den na wc,normalne chodim 1 krat za 2 dni.Takze vela vody urcite pomaha. 😉

yukki
20. mar 2015

@adell77 skús ráno nalačno teplú vodu a glg oleja-hocijakého, tekvicový abo z pestreca abo...no už aký znesieš, bo daktoré sú nie práve chutné-a večer tak isto, jak ideš spať, teplú vodu a lyžicu oleja

mata90
20. mar 2015

@adell77 sušené slivky, ľanové semiačka, ovsené vločky a jednoznačne si kúp nejaké probiotiká tie pomáhajú, taktiež veľa vody, harmančekový čaj, ale neužívaj preháňadlá, človek si nato zvykne a potom už nezaberú ani tie. A ak ti nič nepomôže kľudne vyhľadaj lekára, od toho ten doktor je, nemáš sa za čo hanbiť, oni to berú normálne, možno ťa pošlú na gastro

reni1512
20. mar 2015

@adell77 malo vlakniny ma tvoje telo....v hrubom čreve je imunita celeho organizmu... preto treba zaradit vela vela vlakniny, odporucam na lačno kefir/kysle mlieko + pomlete ľanove semienka, mozes rano aj vecer, dva deci cca mlieka+2 polievkove lyžice semiačok. Podotykam pomlete semiacka (na makovom mlynceku naj) pretoze cele sa zapichuju do creva, nevstrebaju sa, len tebou prejdu. Potom vypit teplu vodu 3dcl rano po prebudeni. A vela zeleneho listoveho šalatu. Musis sa snazit troska aj hybat, aspon si urob doma drepy.. Fajn su aj oleje, ale tie by som neodporucala uzivat dlhodobo. Z lekarenskych veci je dobre psyllium, nie je to boh vie co chutovo ale pomaha 🙂

rose32
20. mar 2015

Ja tiez mavam problemy so stolicou,dobry je Senny caj kupis v lekarni a ked to mas nejak strasne tazke tak fenolax

dorotka202
20. mar 2015

neviem ci je to aj pre dospelych,ale asi ano.Sirup duphalac.je to na predpis a je to nieco ako prirodne prehanadlo,zmekcuje to stolicu,berie sa to dlhodobo a nieje to navykove.

ikiniki
20. mar 2015

Mala som podobny problem. Pomohlo Psylium rano a vecer 1 PL do salky s vodou. Hned som to vypila a potom pocas celeho dna vela tekutin. Je to prirodne a kupis v kazdej lekarni. Vyskusaj...

lenbea
20. mar 2015

@adell77 tak určite k lekarovi, raz za tyžden je malo, a ešte ked s tým máš problém. nejedz banány, ryžu, čučoriedky, varenú mrkvu - tie zapekajú. a vela vlákniny jesť, ľanové semiačka podrvene, alebo ľanový olej, slivky akékoľvek, akurat slivovica asi nie 🙂)) probiotiká, hylac a vygugli čo je ešte na mäkšiu stolicu. ešte studený harmančekový čaj. veľa ovocia a zeleniny. a skús aj nejaké špeciálne čaje na to.

indiga123
20. mar 2015

Skús čajík Triphala večer pred spaním, je to ajurvédsky čaj 🙂

nutrimas
21. mar 2015

@adell77 Urcite zvyste prisun vlakniny, ak uz nestaci zo stravy (ovocie a zelenina, orechy, semena - napr. lanove a chia semena, cvikla,jablka, mrkva, fazulk. struky), tak pomoze prir. vlaknina, tzv. psyllium:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Dolezity je aj dostatok tekutin. Naucte sa pit teplu prevarenu vodu, po cely den, do jedalnicka zaradte slivky. Mozete si ich vecer namocit a rano vypit zvysnu stavu.
Taktiez pomaha pri problemoch so zapchou aj chlorella, ktr. ma aj mnoho inych liecivych ucinkov:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Spominane su len doplnkom ku strave, ta je vzdy na prvom mieste. Zlozenim jedalnicka si viete stav najlepsie upravit.
Skuste tiez na isty cas vysadit kravske mlieko a vyrobky z neho (s vynimkou kyslomliecnych) a taktiez obmedzi biely cukor. Vhodna nahrada su rastlinne mlieka a brezovy cukor, ktr. neprekysluje a tym nenarusa fyziolog. crevnu floru. Najdete aj v nasej ponuke ci uz v bazari na MK alebo na na eshope.

adell77
autor
21. mar 2015

Ďakujem žienky

tamaram283
25. mar 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Ja som mala tiež takýto problém. Nič príjemné to nebolo veru ale mne pomohol sirup Symbiolac proti zápche. Je to neškodné - prírodný produkt - však skús a uvidíš. Drž sa.