Mám problém s alkoholom

13. dec 2022

Beriem antidepresiva na depresiu uz 2.5 roka. Sem tam som si do toho vypila no teraz posledne som popila vsetko mozne aj nemozne co som doma nasla. Potajme vecer som to slopala skryvala sa pred muzom ale teraz mi nato prisiel ovrieskal ma ze mam poslednu sancu mame male deti vyhrazal sa ze odide a zo erie mi ich a ja som ho so slzami v ociach prosila ze nech mi pomoze ze to nemam uz pod kontrolou ze mam seriaozny problem s alkoholom ked si vypijem je mi tak dobre. Zajtra idem k spychiatricke spominala som jej to uz vcera cez smsku tak povedala ze sa o tom porozpravame ked pridem zajtra na kontrolu. Ja nechcem bojovat a dokonca aj s alkoholom

dadka128
13. dec 2022

Nechceš bojovať? Ak chceš zachrániť rodinu musíš bojovať. A hlavne ísť na liečenie!!!!

autor
13. dec 2022

@dadka128 chcem bojovat ale "len s depresiou nie estedokonca aj s alkoholom 🤦

janinamojka
13. dec 2022

Psychológ pomôže,je nezaujaty, musíš zistiť v com máš problém, čo u teba spustilo tie depky a zle pocity..ten alkohol je to posledné, lebo tým si si len potlačila,,pomohla,,proti tým zlým pocitom ..
Treba nájsť príčinu,problém a ten keď sa vyrieši,tak zvladnes aj alkohol mat pod kontrolou aj všetko ostatné..🙂

autor
13. dec 2022

@janinamojka ale mne sa tak ulavi ked si vypijem 😔

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinamojka
13. dec 2022

Áno, alkohol otupi zmysly,pôsobí uvolnujuco..
Ale zároveň rozbíja vzťahy a rodiny.

autor
13. dec 2022

@elizabet173 ved to ze ja o nich nechcem prist ale neviem prestat pit uplne ma az kare uz som teraz tri dni nepila a idem sa zblaznit jak mi to chyba muz mi vsetko kontroluje peniaze kartu blocky vsetko

janinamojka
13. dec 2022

Treba ti lieky,keď máš problém,ktore ti tiež uľavia a uvoľnia ta

autor
13. dec 2022

@janinamojka ano je to strasne fajn ☹️ ale ked ja tak sa bojim o svoju rodinu a na druhej strane neviem prestat

sissy27
13. dec 2022

Budem krutá - ale keď ti je po alkohole tak dobre, lepšie ako s manželom a s deťmi, tak ich nechaj ísť, nech si zariadia lepší život a ty môžeš slopať koľko sa len do teba zmestí.
Život je o prioritách, nebudeš prvá ani posledná, pre ktorú je alkohol najvyššou prioritou. Ale všetko mať nemôžeš.
Držím palce, aby ti odborníci pomohli.

janinamojka
13. dec 2022

Skus sa zamerať na problémy ktoré tvoj stav vyvolali,všetky tie depresie a problémy...a tie treba riešiť.Potom ani chlast nebudeš potrebovať..pohár vina,je fajn,na uvoľnenie. Ale nie na zahananie problémov..

monuska112
13. dec 2022

je tazke prestat sam so zavyslostou. je dobre ze si vyhladala pomoc psychiatra, mozno by ti prospela aj odvykacka.

iritka
13. dec 2022

asi by bolo lepsie ist na liecenie, aby si videla ludi ktori klesli este hlbsie ako ty a prisli o svojich blizkych. ak nie si zavisla dlho das to lahsie, ak budes mat silnu motivaciu - vzdy si povies ze deti su ti prednejsie, nechces aby trpeli. drzim palce, nech to rychlo zastavis, lebo nie vsetko ide napravit a vratit spat...

matildam
13. dec 2022

Alkoholizmus v konečnom dôsledku len zhoršuje depresiu. Pravdepodobne to bude tak, že keď sa zbavíte alkoholu, máte veľkú šancu zbaviť sa aj depresie.

janinamojka
13. dec 2022

Neboj sa,dobre je,že si to uvedomujes aj sama,že máš problém. Smer psychológ..ten ti krok po kroku pomôže,nasmeruje, podporí..zvladnes to.

janinamojka
13. dec 2022

Nespomínas tu deti,aké sú veľké..??praca,pracuješ niekde alebo si doma??Treba sa niečomu venovať, aby si nebola v stereotype

drzaopica
13. dec 2022

Zaujímavé je, že ak by Ti na to neprišiel tajila a robila by si to ďalej.Alkohol je najväčší spúšťač depresie po vytriezvení Ti bude ešte horšie a tak sa napijes.Ty už iba na liečenie, ked popijes všetko možné a vieš, že máš deti, rodinu.Musis zabojovať bude to ťažké

lydia13
13. dec 2022

Pred pár rokmi som bola na tom tak isto, je skvelé, že si ro uvedomuješ a riešiš aj s odborníkmi🙂 verím, že to zvládneš

h2o2
13. dec 2022

Jedine liecenie bohužiaľ než tam pôjdeš treba na Teba dávať pozor, vyliať chlast a nepustiť ta do obchodu a strážiť ťa . Vyber si chlast alebo život?

nafka0483
13. dec 2022

@drazil - precitaj si tento blog, ona to zvladla, mozes aj ty!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zobaka
13. dec 2022

su antidepresiva po ktorych ti prestane chutit alkohol, depresia sa casto spaja s alkoholizmom, kedze clovek sa citi dobre, len ked si vypije, to popijas tvrdy alkohol? kolko cca za den? musis to riesit hned

heni79
13. dec 2022

Môj kolega, abstinujúci alkoholik (18 rokov abstinuje), to povedal presne. Je ľahké piť sám. No nepiť sám je veľmi ťažké, až nemožné. Takže rozhodnutie nepiť alkohol je prvý krok. Ten najľahší. No potrebuješ vytrvať a mať oporu. A najlepšie niekoho, kto ti rozumie. Skús kontaktovať Anonymných alkoholikov. Kolega tam chodí týždenne. A majú stretnutia po celom SVK.

stellarstar
13. dec 2022

Koľko máš deti? Si doma alebo pracuješ?

zuzana9393
13. dec 2022

Chod na liecenie. Hamba nehamba ak ti na rodine zalezi, chces byt dobrou mamou musis pre to urobit vsetko. A kedze mas poslednu sancu u muza, tak by som neriskovala ze zlyháš

autor
13. dec 2022

@stellarstar som doma mamdve deti 4 a 2

elizabet173
13. dec 2022

tie dve maličké deti by pre teba mali byť najväčšou motiváciou nepiť

autor
13. dec 2022

@elizabet173 zas som potajme nasla palenku 🤦 a neviem jej odolat

monuska112
13. dec 2022

palenka sa neda najst. bud si ju tam pred tym schovala alebo nie sama nepriletela....nevadi...ved zajtra ides psychiatricke. verim ze ak budes chciet zmenu, spolu to dosiahnete....zatial si vsak neprejavila, zeby si ju chcela....
vravis ze sa bojis o rodinu....o co sa konkretne bojis? ze ich stratis? alebo ze im ublizis? to je asi zasadny rozdiel...nebudem hnusna, viem ze mas problemy a jak depresia tak zavislost ludom odobera empatiu...ale mala by si si ujasnit co vlastne chces a co si tomu ochotna obetovat.

dadis
13. dec 2022

Prosim ta, nepi. Mas tak malinke deti 😥