Dobrý deň mám už skoro 2 roky odstránený žlčník asi 2 týždne po operácii mi začali ťažké hnačky asi 4-5 krát za deň rôznych farieb a zloženia schudol som vtedy 12 kg za 4 mesiace potom to ustalo trochu váha stúpla asi 8 kg som pribral a znovu po čase teraz mesiac mi začala zas klesať stále mám divnu nepravidelnú stolicu mám problémy so spánkom bolesť chrbta a nafukovanie mal som za ten čas minulý rok robené sono CT eteroklyzu kolonoskopiu gastroskopiu mr hypofyzy s podozrením na akromagaliu kvôli vyššej hladinu IGF-1 na môj vek 34 rokov z krvy mám vyšší bilirubin okolo 30 a mám zistený gilbertov syndróm a pred mesiacom som mal aj mávam cukor na lačno hodnotu 6 mal som za sebou 2x sibo test a bral som normix teraz nejako pred týždňom nepomohol mal som robené aj sono pred 2 týždňami mám aj zvýšený kalcitonin ale endokrinologicka mi na to povedala že štítnu žľazu na sone mám v poriadku len malú cistu gastro vraví že mám syndróm dráždivého čreva vy na to čo vravíte už som neskutočne s toho otrávený
Nepíšeš stravovanie,akú prácu robíš ...či máš nejakú dietu
preboha ty máš za sebou ale vyšetrení, sa čudujem, že si sa na ne dostal... moja mamka tiež po odstránení žlčníka si týmto prešla ale veru rakovinu nemá, je to "len" syndróm dráždivého čreva, prejavuje sa to presne ako píšeš a je to neskutočne otravné, neuverí ten kto to nezažil či už osobne alebo ako pozorovateľ choroby jeho blízkeho (ja sama som jej platila konzultácie u rôznych lekárov bez toho aby o sebe vedeli a každý prišiel k rovnakému výsledku)
@micusa2222 možno by som ťa opravila - on má jednu diagnózu (a nejaké pridružené), no prejavuje sa presne takto a ak gastro rakovinu nevidí, tak asi tam nie je, po toľkých vyšetreniach by ju našli
...že máš syndrom draždiveho čreva.
To je take velmi vycerpavajuce ochorenie, nevies kedy ti bude zle ani po čom ti bude zle. Diagnostika zdlhava, tazke na psychiku lebo človek si namysli to najhoršie. Skus sa nakontaktovať tak nejake skupiny ludi s tymto ochorenim. Drzim palce.
@zuzanka.zuzu aj keď boli tie vyšetrenia minulý rok a aké má mamina problémy
vela z tych priznakov som mala aj ja (ale zlcnik este mam i ked sa niekedy ozyva)...
Ale uzavreli to ako syndrom drazdiveho creva a mam si davat pozor na intolerancie.... po vysadeni mlieka, soja, vajec som v pohode... ak urobim dietnu chybu par krat po sebe je to spat...
Prečo hneď rakovina? To vkuse len čítam
aj tie čo si spomínal ty, niečo ešte navyše, plus samozrejme iné problémy súvisiace s vekom (ty máš len 34, on podstatne viac) čo jej tiež nepomohlo.... je to maximálne otravné, ja som to videla, ale snáď si nemyslíš, že budeš každoročne chodiť na vyšetrenia a v takom rozsahu čo si ty spomínal? veď to ani nemôže byť dobré na črevo, mamke sa to už relatívne ustálilo a znormálnilo (rozumej je to furt zlé ale "nič" v porovnaní s tým aké to mala celý minulý rok, to bolo peklo) ale ešte teraz jej je doplaču keď má isť na kontrolné vyšetrenie. a ty ich chceš dobrovoľne podstúpiť? neblázni, daj sa psychicky do kludu, rakovinu (asi) nemáš (zase nechcem sa rúhať, to nikto nevie, ale rovnako ťa môže prejsť zajtra električka)... ja VIEM, že je to otravná a DLHÁ choroba, no ako sa ti vyjadrili lekári, ide "len" o dráždivé črevo
aby si sa ukludnil. mas len drazdive crevo.je to neprijemne, ale beznejsie ako si myslis.otravne, ale neskodne a zivot neohrozujuce.prilis panikaris a stres drazd. crevo len zhorsuje, takze si v bludnom kruhu.doktorov nepotrebujes, mas vysetreni viac ako dost.
základná otázka je ako sa stravuješ? ako často, aké množstvá, zloženie stravy...
@lucka_ke hlavne diétne a varené ale keď som na služobnej ceste je to strašné a robili mi testy aj imuno alergo že histaminova intolerancia mi vyšla z krvy ale neviem či syndróm dráždivého čreva spôsobuje chudnutie a histaminova intolerancia by sa prejavila len na trávení
HIT má väčšina populácie a áno, prejavuje sa na trávení, aj ja to mám aj môj syn, na to jedine diéta nič iné nepomôže, ty navyše nemáš žlčník čiže na stravu musíš byť veľmi opatrný a sledovať si čo ti nerobí dobre, jesť pravidelne, v malých dávkach, kvalitné probiotiká vhodné pre histaminikov a odstrániť stres, hoci začni cvičiť jógu, ale psychika je asi najdôležitejšia zo všetkého
Len ten cukor na lačno hodnota 6 má mätie a tak zneisťuje
do 5,5 je normálna, 6 môže byť aj chyba merania... alebo si večer predtým jedol niečo sladšie
@lucka_ke neviem či zo žili môže byť chyba merania neviem taký začarovaný kruh to je
Na koniku Ti nikto diagnozu neurci…..preco nejdes k lekarovi???? Ak sa nahodou Tvoje obavy potvrdia, co si nemyslim, tak ide o cas a tymto ho zbytocne stracas
Cukor 6 nalacno je krasna hodnota, zbytocne hladas problemy tam,kde nie su
@beataxxx veď práve tých lekárov mám pobehanych dva týždne do zadu som bol na gastro myslíte že taký cukor je v pohode na lačno
@zuzanka.zuzu a ako si mamina pomáha ak sa smiem spýtať
@lucka_ke a u vás sa prejavuje hit len na trávení alebo
hlavne na trávení a ešte mi opúchajú oči
@lucka_ke ako na trávení
nafukovanie, pomalé trávenie, nechutenstvo
@lucka_ke aha aj ste schudli kvôli tomu
je prinajmenšom zvláštne, že máš milión diagnóz a riešiš to na MK...ja by som sa ani v najposlednejšom pokuse neodvážila riešiť tvoj problém,,,a čo lekári ?