Mám príznaky astmy

19. máj 2024

Ahojte.. prosím vás kto máte astmu..
Ja ju nemám potvrdenu zatiaľ .. som objednaná ku alergologivi ale mám všetky príznaky.. akurát že niekedy sa mi naozaj neda dýchať mam zúžene pľúca .. cítim sa ako keby mi niekto sedí na hrudi.. ďalej sopel kychanie
A teraz napríklad už týždeň nič.. dávam si síce každý deň levocetirizin ale ten som si dávala aj vtedy keď mám príznaky a moc to neprešlo
Teraz zas asi týždeň som bez akéhokoľvek príznaku a chodím stále na tie iste miesta ako aj keď príznaky mám stále len robota a inak som doma..
je to zvláštne.. tí čo máte potvrdenu astmu tiež sa vám strieda fáza bez príznakov a fáza kedy sa vám pomaly nedá ani dýchať ?

lukbe
19. máj 2024

Nie, horsie mi je pri a po chorobe, prechladnutí. Mozno ti to robí alergia na nejaky peľ. Mala by ti potom urobit testy.

kacena4
19. máj 2024

problemy mam len pri chorobe alebo zatazi popr. pri alergickej reakcii inak nie kedze betiem lieky, ked zabudnem uzit ťažko sa mi dycha kym si ich nedam. problemy s dychom najcastejsie vecer, noc kvili alergii

bylinka25
20. máj 2024

Ahoj, som astmatička 20 rokov, mne to začalo úporným kašľom, až som skončila v nemocnici na infúziách s kortikoidmi, Mám ťažký stupeň astmy, zadýcham sa aj keď kráčam po rovnom, o stúpaní do schodov ani nehovorím.
Prešla som mnohými vyšetreniami u alergológa, aj u pneumunológa.
Také ako spirometria, u alergológa rôzne testy.
Dostala som lieky na alergiu , na astmu, každý štvrťrok absolvujem techniku správneho používania inhalátora, či správne viem vdýchnuť liek a správne vydýchnuť.
Tiež musím nosiť som sebou pohotovostný balíček prvej pomoci pre prípad uštipnutia bodavým hmyzom.