Mám príznak rakoviny pankreasu

mareccc009
2. sep 2024

Vcera v noci ked som sa snazil zaspat tak ma zacalo bolet brucho v casti kde je pankreas priblizne, tazko sa mi s tym spalo, ked som sa postavil tak to jakeby zmizlo kus da sa povedat, tak som nejaku dobu nelezal tak 10m cca, potom ked som si siel lahnut tak uz ma nic nebolelo a mohol som spat ale uz vtedy som bol trosku vystraseny z toho lebo som si pozrel priznaky rakoviny pankreasu, a bolo tam to co sa stalo mne, tupa bolest v hornej casti brucha, neviem co presne je tupa bolest ale proste to bola taka bolest, dalo sa to zvladnut ale bolo to neprijemne. a este tam pisalo ze vyzaruje do chrbta ale chrbat ma nebolel ani som tam nic necitil. a este tam pisalo ze to moze sa z nicoho nic objavit a zase vymiznut co sa stalo mne. Inac vsetky ine priznaky ako hnacka, strata chuti, zltacka, svrbenie nic iba toto. No furt mam strach. Taktiez som zistoval a zistil som ze v mojom veku je extremne vzacne dostat rakovinu pankreas (mam 15r) takze neviem, Budem rad za pomoc, lebo som z toho trosku vystraseny. Takze som zaspal, rano nic, na obed nic, poobede nic, cca pred 2h to zas zacalo boliet ale ne az tak.

mamina7070
2. sep 2024

najskor to budu zastavene prdy, chod si zasportovat uvolnis plyny a aj telu dobre urobis

annnna18
2. sep 2024

S chrbatom nemas problem?

mareccc009
autor
2. sep 2024

Nie chrbat je v pohode, tak ako vzdycky.

amel
2. sep 2024

Hlavne si prestaň sam podľa internetu stanovovať diagnózy a ak máš ťažkosti,chod za mamou.
Na 99,9% to nebude rakovina pankreasu.

mareccc009
autor
2. sep 2024

@mamina7070 skusim.

tatiana149
2. sep 2024

Môžeš mať žlčník podráždený

mareccc009
autor
2. sep 2024

@tatiana149 tak ja uvidim, ked to do konca tyzdna neprestane tak asi pojdem za doktorom.

mamamasama
2. sep 2024

Jedol si mastné, pil alkohol. Zapal, pankreatitida, fakt aj zastavené prdy. Vypnite poniektorí internet a nerobte si samodiagnostiku 🤦🏻‍♀️

koniarova
2. sep 2024

Rakovina pankreasu? Neblázni. Určite nie.

mareccc009
autor
2. sep 2024

@mamamasama s tym mastnym jedlom, mozno lebo niekedy si dam mastne jedlo, a alkohol nepijem, mozno tak sladene napoje max.

tatiana149
2. sep 2024

@mareccc009 samozrejme si mastným Podrazdila žlčník. Môžeš mať aj problém s chrbticou, len o Tom nemusíš vedieť keď ťa neboli. Mňa raz tak seklo, že má tiež len akoby sem tam bolelo v boku. Potom aj pri srdci. A nakoniec seknuta som bola. Rakovina pankreasu to nebude, neboj. Ako prvé bol by si žltý, alebo aspoň by si mal žlté oči. Máme v rodine.

yosi
2. sep 2024

@mareccc009 Ťa zoznámim s mojou manželkou. Ona má tiež takéto hypochondrické stavy. Minulý týždeň mala rakovinu žalúdka napríklad, ale už jej to prešlo. Mimochodom, veľmi neverím, že by si to dokázala diagnostikovať. Rakovina pankreasu je v tom zákerná, že nič nebolí. Až keď ožĺtneš tak prídeš na to, že niečo nie je v poriadku, ale to je už neskoro. Môj otec takto pošiel.

zuzanita1609
2. sep 2024

Bez doktora a rovno z netu diagnostikovaný. Vitaj pokrok 😏

mareccc009
autor
2. sep 2024

@yosi viem o tom, cital som si o tej rakovine asi hodinu v kuse, ale niektori ludia to zistili tak ze ich bolelo/pichalo v brucuhu (tam kde je pankreas) ale jak vidim tieto spravy co tu ludia pisu tak sa mi aspon trosku ulavilo, tak snad to nemam.

zuzanita1609
2. sep 2024

Rakovina je zákerná aj tým,že ju väčšinou necitiš. Zväčša sa zistí rakovina čohokoľvek nahodou. Ale najskôr nečítaj , ukľudní sa ,nestanovuj si sám diagnózy a choď von. Pekný večer.

yosi
2. sep 2024

@mareccc009 Môj otec ožĺtol v práci. Nič ho nebolelo, robil na stavbe ťažkú manuálnu robotu. Ešte si veselým krokom šiel k lekárovi. Dokonca ani oni nič nezistili, len mu poradili aby si dal vybrať žlčník a pri operácii zistili, že je v poslednom štádiu. O 2 týždne bol koniec.

yosi
2. sep 2024

@zuzanita1609 Pravda. Julovi Satinskému zistili tak, že bol na vyšetrenie s bratom. Len lekár ho presvedčil, aby sa dal vyšetriť aj on, a ako to dopadlo, vieme...

mareccc009
autor
2. sep 2024

ok tak dakujem, ja sa este ked tak ozvem keby nieco.

hori
2. sep 2024

@mareccc009 ale ta bolesť, ktorú popisuješ, že keď ležíš tak nemôžeš zaspať a keď vstanes tak to prejde - to môže byt príznak pankreatitidy - zápalu pankreasu. Aspoň týždeň nejedz nič mastné, vyprážané ani údené, nepi sladené ani bublinkové vody. Ak sa bolesti budú opakovať, tak nepodcenuj a chod k lekárovi.

mareccc009
autor
15. okt 2024

Caute, od kedy som napisal tak sa mi nic take nedialo az do teraz, prisiel som domov a iba kus ma bolelo brucho presne to co som hovoril ale to fakt iba minimalne no jakmile som isiel spat tak to zas zacalo, bolelo ma to tam, asi hodinu teraz ma to prestalo a mozem ist spat konecne ale zas som dostal velky strach, takze zas som si o tej rakovine prezeral veci, samozrejme taka klasika ci nemam zltacku, no ja to posudit neviem, oci zlte nemam a ked si zasvietim na ruku tak ja sa teraz fakt bojim lebo fakt neviem ci to nieje zltacka ale asi ne, neviem ci uz mam vidiny alebo co ale asi nemam no, to sa mi asi len zda lebo mam trosku tmavsiu plet iba ked si na ruku pozrem ale ked z druhej strany tak nic. kedby mam zltacku tak to vidim na ociach ne? alebo pokozka je az moc moc zlta nie? A s tym mastnym jedlom, ano dneska som ho jedol aj som pil bublinkate. Ale furt mam strach. A tiez neviem posudit moc ci ma kus nebolel aj chrbat ale to som necitil nic len neviem no sa mi zdalo ze aj chrbat trosku, ako nebolel ale citil som nieco.

tatiana149
16. okt 2024

@mareccc009 ty sa hlavne ukľudní. Stres nieje dobrý spoločník. Žltačku som prežila u mojej sestry. Mala veľmi oči žlté aj tvar aj ruky. Ale ona mala iný tip. Ale u nás v meste v osade majú teraz žltačku a tí majú príznaky ako zvracanie teploty a prehanky na záchod. A žltá farba. A to je zas iná žltačka. Aj žlčník vie porobiť problémy, že človek ožltne. Ak máš strach ták z moči sa dá vyšetriť bilirubin a ostatné parametre. No choď ku doktorovi zajtra.

mareccc009
autor
17. okt 2024

@tatiana149 zltacku nakonec nemam, vcera o nejakej 20:00 ma zas zacalo bolet brucho ale potom hned prestalo a mohol som v pohode spat. a dneska tiez zatial nic tak neviem cim to bude, ked pred mesiacom a pol som to mal a prestalo to a zrazu sa to po mesiaci a par dni objavi zas a teraz to zas zmizlo..