Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ci mate niekto podobnú skúsenosť.. Moja mamina ma od 23.12 taky problem ze začalo to pálením a pulzovanum v uchu hlavne na dotyk a pri vstupe do ucha ju bolelo. Keďže bolo vianočné obdobie jej ORL mala dovolenku 2krat sme navštívili centrálny príjem s tým ze ucho ma ôk a dostala kvapky uniflox. Trosku prišlo k ústupu ale po pár dňoch znova začala silná bolesť, následne navštívila už svoju ORL kde jej povedala ze ma prekrveny zvukovod a predpísala jej kvapky infalin, po cca pár dňoch začala ešte väčšia bolesť tak sme navštívili opäť centrálny príjem a tam mal zrovna službu primár ktorý jej povedal ze ma riady bordel v uchu a vytiahol jej z nech niečo biele a prepísal jej kvapky betrafen podotkol ze on si mysli ze ide o pleseň s tým ze nech je jej ORL urobí výter zatiaľ máme len výsledok na baktérie ten je negatívny čakáme na výsledok z ďalšieho steru. Je strašné ubolena tabletky na bolesť nezaberajú.. Prosím vedeli by ste mi niekto poradiť? Navštívili sme aj zubarku panoramaticky snímok v poriadku, bola aj na rontgen dutín to tiež ôk aj u neurológa.. Ďakujem za každú radu.
ucho zvonka-ušnica nie je červené a boľavé? len zvukovod?
Namočte vatovú tyčinku ktorou sa čistia uši do Betadine /roztok na kožu a sliznice z llekárne/ a vytierajte zvukovod ,do ucha sa nesmie dostať voda napr. pri umývaní vlasov.