Ahojte dievčatá, mamicky prosím vás mate niektorá z vás stále tak 7-10 dní pred menzesom mi je blbo, bolia ma vaječníky, obcas mam nevoľnosť, nechuti mi jest a som taká roztrasena a potom príde menzes a som ôk.
Beriem aj AD koli úzkosti ale to už dlho, ale tieto stavy mam cca pol roka co sa sledujem, ďakujem za odpoveď
@ivetafer volá sa to PMS, predmenštruačný syndróm. Nie je to normálne ale dá sa s tým žiť a dá sa to aj zlepšiť.
Skus magnezium a cokoladu🙂. Mne pomohla ant.
ja mavam tiez neprijemne stavy. byva mi na vracanie, hlavne rano, tesne pred ms byvam tak utahana, ze hroza, jak keby ma nikto niecim nadopoval. celkovo som viac unavena, byva mi viac zima a vsetky zakladne cohorenia co mam, sa v tomtoobdobi zhorsuju.
@montemotherone a ako to mam zlepšiť?
@ivetafer je to vôbec komplexný prístup k životu, k hodnotám a nastaveniu. Viem, otrepané, ale väčšinou je za tým stres, nedoriešené veci ktoré si za sebou ťaháš.... Cestu von nájdeš len ty sama, sebapoznávaním, hľadaním harmónie. Niekedy je to dosť bolestivé zistiť aké robíš chyby a vlastne si tak ubližuješ, ale radšej takto ako nikdy 🤷♀️ Skús sa napojiť na vlastný cyklus a prijať zmeny ktoré prináša. V každej jeho časti sme iné a potrebujeme iné veci. Pozri si napríklad cyklickazena.cz ... Mne tiež veľmi pomohla kniha od Christiane Northrup Od narodenia k prvému počatiu. Je to americká gynekologička, ktorá sa v nej zaoberá špecifikami ženského organizmu, tým, ako si veľa ženských problémov a ochorení spôsobujeme sami, chýbajúcou sebaláskou, starostlivosťou o svoju ženskosť...
ja tieto stavy mám už 10 rokov .... ked mi začne ovulácia hned mi je zle od žalúdka, nevoľno, závraty, zvraciam, nič nejem, zima mi je, žalúdok ma strašne bolí, migrény mám, triašky mám , nervozna som ... momentálne tento stav prežívam kedže v stredu mám dostať .. :( takže úplne to poznám ... ked mi príde mrcha ako keby niekto mávol čarovným prútikom hned sa mi polepší 🙂