Mám pred menzesom, bolia ma vaječníky a nechutí mi jesť

ivetafer
9. júl 2020

Ahojte dievčatá, mamicky prosím vás mate niektorá z vás stále tak 7-10 dní pred menzesom mi je blbo, bolia ma vaječníky, obcas mam nevoľnosť, nechuti mi jest a som taká roztrasena a potom príde menzes a som ôk.
Beriem aj AD koli úzkosti ale to už dlho, ale tieto stavy mam cca pol roka co sa sledujem, ďakujem za odpoveď

mirinka24
9. júl 2020

ja tieto stavy mám už 10 rokov .... ked mi začne ovulácia hned mi je zle od žalúdka, nevoľno, závraty, zvraciam, nič nejem, zima mi je, žalúdok ma strašne bolí, migrény mám, triašky mám , nervozna som ... momentálne tento stav prežívam kedže v stredu mám dostať .. :( takže úplne to poznám ... ked mi príde mrcha ako keby niekto mávol čarovným prútikom hned sa mi polepší 🙂

ivetafer
autor
9. júl 2020

@mirinka24 no ja tiež mam dostať v stredu..... A už teraz mam bolesti také chvenie telom ako keby, nechutenstvo až na zvracanie..... Ide mi to na nervy je to otravné mesiac čo mesiac ten istý stav niekedy lepšie niekedy horšie.... 🙄

mirinka24
9. júl 2020

@ivetafer áno tiež to je na nervy tieto stavy. .. a tiež to mám tak že niekedy lepšie niekedy horšie .. niekedy mám všetky tieto príznaky naraz a vtedy neviem čo skôr ... :( fakt mi je niekedy tak zle..... že ....

ivetafer
autor
9. júl 2020

@mirinka24 neviem začínam uvažovať ci by mi nepomohla HAK, lebo už normálne sa teším kedy dostanem aby tie stavy odišli lebo je to nepríjemné veľmi a obmedzuje ma to. Už som myslela ze som jediná ktorá má takéto stavy

mirinka24
9. júl 2020

@ivetafer ja som zásadne proti antikoncepcii ... takže ja by som to svinstvo do seba nedávala ... a my sa už dva roky aj tak snažíme o bábätko .. a tiež každý mesiac dúfajúc v to, že už mi tie stavy prejdú :/ no stále nič

ivetafer
autor
9. júl 2020

@mirinka24 tak vám držím silno palce aby sa vám podarilo otehotnieť

mirinka24
9. júl 2020

@ivetafer dakujem veľmi pekne 🙂
možno že mi bude počas tehotenstva ešte horšie a budem ešte spomínať na tie PMS stavy :D :D :D

montemotherone
9. júl 2020

@ivetafer volá sa to PMS, predmenštruačný syndróm. Nie je to normálne ale dá sa s tým žiť a dá sa to aj zlepšiť.

ovaaa
9. júl 2020

Skus magnezium a cokoladu🙂. Mne pomohla ant.

weronka31
9. júl 2020

@ivetafer ahoj mne pri PMS pomaha magnezium. Najlepsie sumive tabletky, zaberu rychlo... niekedy aj dve za den

majamat
9. júl 2020

ja mavam tiez neprijemne stavy. byva mi na vracanie, hlavne rano, tesne pred ms byvam tak utahana, ze hroza, jak keby ma nikto niecim nadopoval. celkovo som viac unavena, byva mi viac zima a vsetky zakladne cohorenia co mam, sa v tomtoobdobi zhorsuju.

ivetafer
autor
9. júl 2020

@montemotherone a ako to mam zlepšiť?

montemotherone
9. júl 2020

@ivetafer je to vôbec komplexný prístup k životu, k hodnotám a nastaveniu. Viem, otrepané, ale väčšinou je za tým stres, nedoriešené veci ktoré si za sebou ťaháš.... Cestu von nájdeš len ty sama, sebapoznávaním, hľadaním harmónie. Niekedy je to dosť bolestivé zistiť aké robíš chyby a vlastne si tak ubližuješ, ale radšej takto ako nikdy 🤷‍♀️ Skús sa napojiť na vlastný cyklus a prijať zmeny ktoré prináša. V každej jeho časti sme iné a potrebujeme iné veci. Pozri si napríklad cyklickazena.cz ... Mne tiež veľmi pomohla kniha od Christiane Northrup Od narodenia k prvému počatiu. Je to americká gynekologička, ktorá sa v nej zaoberá špecifikami ženského organizmu, tým, ako si veľa ženských problémov a ochorení spôsobujeme sami, chýbajúcou sebaláskou, starostlivosťou o svoju ženskosť...