Mám pravidelné bolesti hlavy na spánkoch a liečim sa na úzkosť

inhibiitor
11. nov 2022

Dobrý deň prajem, pred 8 rokmi som mal nehodu vo vlaku kde som narazil hlavou do steny, vybil si2 zuby atd. Bol som sa napravit nakolko ma vsetko bolelo. Pomohlo to a bolo super . No posledne 3 roky pravidelne bolesti hlavy na spánkoch, ked zle sedim tak ma chyti akoby panicky zachvat . Liecim sa aj na uzkosti (vraj mam panicku poruchu) ale ked mam v pohode chrbat neboli ma nic tak nemam ani zachvaty. Beriem antidepresiva ale nepomaha mi to myslim ze vobec. Cvicil som sm system ale nejak nepomahalo tak som to zanedbal a teraz mam problemy este vacsie. Kazdy hovori ze psychika ale ja mam pocit ze uz mam docuchanu psychiku od tychto stavov. Mam stuhnuty krk , trapezy ako kamen a okolo lopatiek mam spazmov asi 100. Bol som x krat na neurologi kde mi dala guajacuran a neco od bolesti . Chodievam aj na dornovku kde doteraz pomahala ale uz to nieje take super ako byvalo. Na mr ma nechce poslat vraj som uz bol aj na ct mozgu a vsetko bolo okej ze nevidi dvovod na opakovanu mri.. chcem sa spytat ci toto moze byt od chrbtice tie stavy , tlaky v hlave niekedy aj na nose , piskanie v usiach (to sa mi zhorsilo po masazi ). Riesim velmi dlho tieto problemy uz som zufaly nakolko neviem fungovat normalne , venovat sa synovi praci atd.. prosim vas o radu ako dalej ci mi viete poradit ci ma niekto taketo stav 6 chrbtice . velminpekne vam dakujem

viestta
11. nov 2022

@inhibiitor ak máš spazmy, tak masážne a cvičiť. SM systém je záležitosť mesiacov cvičenia na správne postavenie chrbtice a potom treba pokračovať aj keď nie tak intenzívne po zvyšok života. Zázrak za pár týždňov sa ani pri SM systéme nekoná.

inhibiitor
autor
11. nov 2022

@viestta mam spazmy vela.. ale z toho mozem mavat akoby tlak na krku na hrudi a v hlave? Potom to prejde .. sa bojim uz

viestta
11. nov 2022

@inhibiitor ja neviem. V každom prípade treba začať riešiť ten chrbát. Však s tým sa nedá normálne fungovať. Dosledne, dlhodobo riešiť s fyzioterapeutom.

inhibiitor
autor
11. nov 2022

@viestta to ano , zacnem

monillia
11. nov 2022

@inhibiitor áno môžeš, treba riešiť chrbát