Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, keďže som volala na dve linky, a na oboch mi povedali inak. Mám pozitívneho člena domácnosti na Covid a keďže som tehotná a momentálne neočkovaná, musím absolvovať karanténu, v dĺžke 10dní od potvrdenia pozitivity člena domácnosti? na 10.deň pokiaľ budem mať PCR test negatívny, končí karanténa? Správne tomu rozumiem?
A ohľadom mojich detí, 4ročny a 2ročny, starší chodí do škôlky. On má karanténu tiež 10 dní a potom bez testu môže tiež ukončiť karanténu?alebo je aj u neho potrebný test? alebo musí byť v karantene až 14 dní? Vďaka za všetky rady a skúsenosti 🙂
@riamia91 ďakujem pekne, to už na 5.den môžem ísť na PCR test? A také malé deti nemusia absolvovať test?
@strizalka77 ano, uz na 5.den sa moze ist na PCR test. Deti samozrejme nemusia, ale mozu ist.
@riamia91 Ďakujem 🙂 a po ukončení karantény treba pre dieťa nejaké tlačivo od detského lekára do škôlky , neviete?
@strizalka77 to neviem 🤷♀️🙂
@strizalka77 najprv muz bol pozitivny na 9 den este v tedy sme isli ja moja mama syn dcera 3 r. Na pcr test mama a mala negativne ja a syn pozitivny este raz na 8 den od nasej pozitivity isli na test pcr nic strasne to nieje iba strcia palicku do hrsla ako keby vyter do nosteka hej nestrkali
Ahoj 😉.
Na koronagov sa prihlas na PCR test ako pozitivny kontakt, na test ta oni pozvu, na cca 5.den. ak budes negativna konci ti karantena aj s detmi na 10.den od pozitivneho testu clena domacnosti. Ak budes nahodou pozitivna, tebe i detom sa rata karantena 10 dni podla tvojho pozitivneho testu. Takto je to najjednoduchsie.