Mám potvrdený svrab

5. jún 2024

tak nocna mora , vcera mi potvrdili svrab , mesiac sa skrabem a lekarka , ze alergia a vcera kozna , ze svrab ,:( som z toho mimo uplne , uz sme sa natreli kremom aj partner , hoci ten je zatial ok , ale chcem sa opytat , ked ste sa natreli , vymenili postelne a vsetko oblecenie co ste mali posledne tri dni ste prali , potom ste nasledne ako casto menili postelne? kazdy den tiez? druhu davku mame o 7 dni , tak dovtedy?
zial sprej na vycistenie sedacky pride az v piatok , dovtedy som len povysavala a dala nanu plachtu , neviem co este robit , dakujem za kazdu pomoc a radu.

egonsk
5. jún 2024

to si ty s tou temou obsahujucou fotky poskriabanych ruk a noh? Prajem skore uzdravenie... pranie a dezinfikovanie bude teraz aspon 2 tyzdne idealne v maximalnej miere. Na ZVS chalani s tym lezali na infekcnom minimalne 2 tyzdne vzdy. A postelne im tusim menili najprv tyzden denne, potom obden. Otazne je ci to nebolo prehnane 😉

autor
5. jún 2024

@egonsk ano pisala som tu , slak ma ide trafit , ze mesiac zabity bez liecenia..:( bola by som ludejsia keby to vystriekam sprejom ale nezohnala som , len online, a priatel nic zatial , teda neprajem mu to , ale kurnik, ze chodila som akoby nic mesiac kade teda , plus doma bez opatreni a teraz neviem co skor cistit , na nervy som , a dakujem pekne, si mily

anavixy
5. jún 2024

Pozri tu 🙂 tipy a triky od dermatologicky https://www.instagram.com/p/C3TICKttqNe/?igsh=M...
A tu
https://www.instagram.com/p/CiLNB1YN8Ew/?igsh=M...
Drzim palce, nech sa toho rychlo zbavis 🍀

malinovka333
6. jún 2024

Ja som menila postelne pradlo kazdy den cely tyzden potom tak kazde 2-3dni
aj vsetky veci isli hned do prania

autor
6. jún 2024

@anavixy dakujem moc ,popozeram

autor
6. jún 2024

@malinovka333 tak po jednom obleceni si vsetko prala? Ja uz z toho blaznim uprimne , a to je len 4.den. stacila vam jedna kura?

malinovka333
7. jún 2024

Ano vecer som dala vsetko oprat a cez den obliecky a plachty.stacila jedna kura

autor
7. jún 2024

@malinovka333 ďakujem, a kedy si sa zacala cítiť lepsie? Lebo mňa stale všetko svrbi a natierala som sa v utorok vecer.

824775
30. jún 2024

Zdravím!sprej sa dá kúpiť aj v niektorých lekárňach ,my sme kúpili v Benu lekárni,žiaľ my mame s rodinou zlu skúsenosť zo svrabom natierali sme sa 12 krát s infektoscabom a stále sa to vracalo všetko sme prali žehlili každý deň!a naposledy sme sa natierali za čiarkou mája a ešte nám doktorka vypísala invermektin tablety na parazity zatiaľ sme na tom dobre a dúfam že to tak ostane,bojovali sme s tým osem mesiacov a dva mesiace sme liečili alergiu,kožu úž mame zničenú s tých kremov

22tanulka
30. jún 2024

Precitaj si na nete o čajovnikovom oleji ale 100%tný. Nakvapkaj si ho do sprchoveho gélu.

22tanulka
30. jún 2024

Pomôže ti proti svrbeniu aspoň ten olej. Ostatne veci neviem poradiť

autor
1. júl 2024

dakujem pekne , pre `'pobavenie ' nebol to nakonioec svrab ... po 2 tyzdnoch po kure a vsetkom cisteni sa to nezlepsovala som sla na kontrolu a teda dali antialergika a je to ok , teda neviem na co som alergicka ale pomahaju tablety ..ale ti doktori ako by snad mohli vediet diagnostikovat chorobu , co nervov ma to stalo.

adrianap83
1. júl 2024

Ta toto už je fest sila...ale vlastne dobre no, bud rada a chod na testy
...ja som lezala so synom na infekčnom. Tam bol jeden chlapček, ale tak to mal zapálené, cele predlaktia s výrážkami ako pravé kiahne, mu to mačali v hypermangane, o to horšie to vyzeralo. Dr bezradna, mi vravela ze toľko ci jemu odberov, výterov robili, že proste svrab s nejakou zanesenou batériou. Ale chudáčik bol, tak tam nariekať. Sme mali spolocnu kupelnu a nechytila som. To zase nie je také ľahké chytiť. Je to citlivé na vlhko, sucho a musela by si fakt uterák držať, spat pri niekomk ..tak to ja len tak, že niekedy fakt Ti kožní netušia. Mne tiež 3 nevedeli, až jedna stará Dr povedala, že mám mononukleozu. Svrbenie rúk bolo. A prešlo. Test na mono robili až o mesiac a veru bolo tam.

autor
1. júl 2024

@adrianap83 ano aj sa teším, ale ten pocit , ze to mam a stres okolo toho , a vravela som im od začiatku, ze partner nema nic , vyter mi ani nechcela vziat , vraj to nie je presne, ze niekedy je len pár kúskov na kozi a nemusi sa zadarit to trafiť..ale tak hadam rany a vyrazky by mali vedieť identifikovať, tak som sa mohla mazať a neprestat..a teraz teda začína druha "sranda" s testami.

adrianap83
2. júl 2024

Hmm tak asi pri takých veciach treba trvať na výtere aj na dvoch , troch. To je také poučenie, aj pre nás tu ostatných. Zvláštne, že ho nechcela urobiť, keď si jej toto všetko hovorila. Tomu chlapčekovi brali vzorky asi 5 dní, pravda, že bol v nemocnici. No ale ak príde jedna slušná, čistá žena, nie z osady! Tak by mohli trochu veriť a podla toho konať.
Držím palce, nech skoro prídu na to, čo Ti dráždi pokožku!

autor
30. júl 2024

Pikoška , potvrdena alergia na mlieko, preto to bolo stále zle kedze gro môjho jedálnička bolo z mliečnych pripravkov :/