Mám potrebu kašľať, ale už ma napína a vraciam. Mala by som vysadiť Stoptussin?

5. júl 2024

Ahojte, v nedeľu som začala kašľať, začalo to nevinne. V utorok to už bolo dosť silné tak som si dala stoptussin a v stredu navštívila doktorku. Nasadila antibiotika, sprej na dýchanie a ďalej som mala užívať stoptussin. Začína mi byť lepšie v zmysle, že už nemám horúčku, viem dýchať a nepichá ma ale kašlem viac ako predtým. Mám pocit, že už ani nemám čo kašľať. Strašne ma to už bolí, štípe. Neustále mám potrebu kašľať ale už ma z toho napína a zvraciam. Mám podľa vás vysadiť stoptussin? Alebo bude horšie?

dzulli1980
5. júl 2024

Za mňa je Stoptussin "no go" ... dcéra aj ja sme si išli po ňom pľúca vykašľať, na jednej strane riedi hlieny, na druhej strane tlmí kašeľ ... sama lekárnička mi povedala, že toto je veľmi nešťastná voľba ... ja by som ho vysadila.

hradnapani
5. júl 2024

ano, vysad ho. Su ludia, ktorym vyslovene vadi.( Ja aj moje deti patrime do tabora, ktorym pomaha a mozeme si ho dat aj pred spanim. Nasa pediatricka ho zase vzdy davala ako prvu volbu, ale su teda na neho rozne nazory a skusenosti)

anavixy
5. júl 2024

Daj si tussin, ditustat, paxeladine, nejake ine (a nekombinovane) antitussikum. Stoptussin sice kombinuje antitusikum a expektorancium (alebo mukolytikum), ale nie je to taka zla kombinacia ako sa moze zdat. Guajafenezin len riedi hlien a ten sa tym padom lahsie vykasliava (plus uvolnuje svalstvo), nie ze vyslovene nuti na kaslanie, ale ucinok moze byt na kazdeho iny. Urcite treba skusit vynechat a pripadne nahradit.

basulaak
6. júl 2024

Daj si tussin alebo este lepsie pre dospelych pleumolysin. Myslim ze obsahuje aj male mnozstvo kodeinu tak by mal lepsie tlmit.