Ahojte pred 8 mesiacmi som začala mať zdravotné problémy, ktoré prišli nečakane a odveci večer. Šla som si ľahnúť a prišli na mňa tlaky na hrudi vybehol mi tlak tŕpli mi končatiny (ruky) nastalo búšenie srdca a z toho samozrejme z nevedomky čo sa deje panicky atak. Privolaná záchranka spravila vyšetrenia srdca a pod. a všetko v poriadku. Odvtedy mám bolesti a tlaky na hrudi každý jeden deň, niekoľko x som bola na urgente EKG v poriadku. Bola som na MR chrbtice aj hrudnej aj krčnej. V hrudnej mám posunutú platničku, no v krčnej od posunutej platničky cez skoliozu, lordózu, veku neprimeranu IV artrózu atď.
Mate niekto podobný problém? Bola som na viacerých neurolog. vyšetreniach ale ich názor sa nezhoduje. Jeden povie že tieto tažkosti z chrbtice môžu byť, druhý to vyvráti že to je psychika. Tak chodím aj k psychológovi aj na rehabilitácie. Je to čerstvé zatiaľ bez výsledku.
Máte niekto podobný problém? A čo vám pomohlo?
Trpnutie končatín a tlaky na hrudi je typické pre tetaniu. Takže psychika. Dane problémy nespôsobuje chrbtica. Bolo ti robene EMG na potvrdenie tetanie ? Magnezium berieš? Psychologa navstevuj ďalej. A s chrbticou ma problémy snáď už každý, tam treba len pravidelne cvičiť a chodiť na masaze. Ideálne, aby si sa naučila cviky pod dohľadom fyzioterapeuta, ktorý sa ti bude venovať a celé cviky nastaví na mieru. Rehabilitácie cez poisťovňu sú takmer zbytočné. Možno pomôže magnetoterapia nachvilku ale cvičiť by si mala.
@betus1111 je to bohužiaľ začarovaný kruh! 50 % problémy s chrbticou a 50 % psychika. Mám niečo podobne. Doktori Vám s tým žiaľ nepomôžu. Pomoze jedine sa uzdravovat priebežne. Aj hrudnú chrbticu(kvalitne fyzio), aj psychiku(mentálny kouc). Ide to ale po milovych krokoch veľmi pomaly. Veľa trpezlivosti prajem.
Ďakujem vám ❤️❤️❤️❤️ tetaniu mi vyvrátili bolo podozrenie ale to sa nepotvrdilo