Mám podozrenie, že mám syndróm posturálnej ortostatickej tachykardie (POTS)

nellka23q9
1. júl 2024

Už dlhšiu dobu sa mi točí hlava hlavne keď vstávam občas ma boli hrudník a taktiež mi bije srdca niekedy sa mi zdá akokeby som nemala kondičku alebo niečo také neviete mi poradiť lebo zevraj je to neliečiteľné a strašne mi to ničí život .

maria123
1. júl 2024

@nellka23q9 skus ísť na stránku long covid Česko a slovensko facebook a vyhľadaj si to, myslím, ze som tam o tom čítala

zuzikak
1. júl 2024

prepac ale a co ked mas podozrenie. Nic ti to nepomoze. Chod k vlastnemu lekarovi, ktory ti vezme krv a odporuci ta dalej. Bud na neurologiu alebo aj na kardiologiu. To ze si nieco myslis a vycitas si z netu ti tak prd pomoze, ked nebudes vediet ako zmiernit priznaky alebo ako s tym dalej fungovat. Tu ma MK ti baby povedia " ano, ano mas..." ako ti to pomoze ? Prepac, ze som to mozno drsno napisala no su urcite problemy, ktore ti vie potvrdit ci vyvratit len navsteva lekara.

mamina7070
1. júl 2024

fuuu a kolko si studovala medicinu a potom kardiologiu ze si si takto stanovila diagnozu 😂

nellka23q9
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nellka23q9
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzikak
2. júl 2024

@nellka23q9 no tak potom ziadne dalsie spekulacie a smer naspat lekar, ze vsetky vysledky su ok ale priznaky su. Nenechat sa odbit. Na nieco sa prist musi

taktotedanie
3. júl 2024

@nellka23q9 ja by som skusila psychiatra lebo akoze ten posledny komentar je ale ze uplne od veci

danielicita
7. júl 2024

Ja mám diagnostikovaný POTS, zavrate, tep pri sedení 80 keď sa postavím tep hneď 120 a veľmi silné búšenie srdca, niekedy zavrate aj pol dňa. Lieky na to žiaľ neexistujú. Testy na zistenie tejto diagnózy sa robia na kardiologii tzv. test šikmeho stola, ale aj keď Ti ho zistia budeš sa s ním musieť naučiť žiť , upraviť životosprávu a hlavne sa ukľudniť prečítaj si o tom rôzne články.Držím palce

nellka23q9
autor
1. sep 2024

@danielicita ďakujem veľmi pekne vážim si to.Bola som už u Doktora a mám to takže aspoň že viem čo to je.Mám dni čo je to lepšie a aj horšie.Môžeš mi poradiť čo tebe zaberá? Alebo nejaké lieky si dostala na predpis?

nellka23q9
autor
1. sep 2024

@mamina7070 ahoj prepac ze takto neskoro odpovedam nefičím celé dni na modrom koniku😂chápem túto poznámku nevyštudovala som medicínu ale tak niektorí doktori fakt ťa len chcú odbiť bez toho aby sa ti snažili pomôcť tak človek je už tak zúfalí ze experimentuje a hľadá čo mu je ...a tým ze som si to sama našla tak som rovno išla za kardiologom a povedala mu ze sa mi točí hlava a ci to náhodou nieje pots robili sme testy a potvrdil ze to je to takže niekedy sa vyplatí si to nájsť sama hlavne keď ti sedia všetky priznaky .Prvé som si myslela ze to je chrbtica ale potom sa ukázalo ze nie lebo skúšala som cvicit všelijaké masaze atď a nic nezabralo ...Takže experimentovala som a konečne po roku viem čo mi je síce sa to nedá vyliecit ale vie to zmiznúť samozrejme mam dni kedy je to fajn a kedy nie..