Ahojte, cca 2 týždne mi šumí v hlave(nejde podľa mňa o tinitus, nešumí mi v ušiach). Čakám na výsledky MR. Prídem si ako blàzon, hučanie, šumenie, pískanie - prirovnala by som to hučaniu starej telky. Stretol sa s tým niekto? Našla som tu zopár tém o tinite, prečítam si ale ďakujem za ďalšie rady, názory a skúsenosti s takýmto niečim.
To je tinnitus
@marca12 mne hučí od rána do večera:( boli ma aj chrbat, mam sedave zamestnanie. Chodis na rehabilitacie ? Vyskusala by som tiez nejake cviky
@bambulienka25 ja mam fakt pocit ze to sumenie ide z mozgu 🙈 ale asi to bude tinitus no
Sa ti to len zdá, ale je to v uchu. Ja s tým žijem už skôr celý život. Mne pomáha zvýšiť dávky magnézia, kľudne aj 3x denne.
@bambulienka25 magnezko a becko som si dala hned na zaciatku, ale zatial bez zmeny
Mne tiez neustale huci,len sa meni intenzita hucania podla tlaku by som povedala,ale urcite je to z krcnej,potvrdil to aj neurolog. Chodim k fyzioterapuetovi,cvicim aj doma,ale nemam pocit,ze by mi to pomohlo. Cvicenim mi ustupili trochu bolesti,ale toho sumenia sa neviem zbavit.
Nemas nahodou vysoky tlak? Aj to by mohlo byt.
A nemoze to mat byt aj pozitivny sprievodny JAV ? Napr.po intenzivnom dychovom cviceni...Vsetci hladaju len negativa,co ak je to pozitivny dosledok ...
Odborny pohlad laickeho nazoru ocami optimistu = BZUČANIE ,šumenie v CNS moze byt aj ako POZITIVNY DOSLEDOK redukovaneho dychania kedy sa kumuluje Oxid Dusnaty v paranasalnych dutinach alebo ako RELAXACNY UCINOK výdychovej časti dýchania kedy sa spúšťa aktivita parasympatickeho nervovehk systemu ...
Ano,stretla. Mam to z krcnej chrbtice huci mi neistale v hlave usiach a ked cvicim,tak mi zacne piskat a hucat,ked sa zlaknem takisto. Alebo staci,ze spim v nevyhovujucej polohe a mam sumenie a piskanie. Mam to uz roky.