Mám pocit šumenia v hlave

22. mar 2022

Ahojte, cca 2 týždne mi šumí v hlave(nejde podľa mňa o tinitus, nešumí mi v ušiach). Čakám na výsledky MR. Prídem si ako blàzon, hučanie, šumenie, pískanie - prirovnala by som to hučaniu starej telky. Stretol sa s tým niekto? Našla som tu zopár tém o tinite, prečítam si ale ďakujem za ďalšie rady, názory a skúsenosti s takýmto niečim.

marca12
22. mar 2022

Ano,stretla. Mam to z krcnej chrbtice huci mi neistale v hlave usiach a ked cvicim,tak mi zacne piskat a hucat,ked sa zlaknem takisto. Alebo staci,ze spim v nevyhovujucej polohe a mam sumenie a piskanie. Mam to uz roky.

bambulienka25
22. mar 2022

To je tinnitus

autor
22. mar 2022

@marca12 mne hučí od rána do večera:( boli ma aj chrbat, mam sedave zamestnanie. Chodis na rehabilitacie ? Vyskusala by som tiez nejake cviky

autor
22. mar 2022

@bambulienka25 ja mam fakt pocit ze to sumenie ide z mozgu 🙈 ale asi to bude tinitus no

bambulienka25
22. mar 2022

Sa ti to len zdá, ale je to v uchu. Ja s tým žijem už skôr celý život. Mne pomáha zvýšiť dávky magnézia, kľudne aj 3x denne.

autor
22. mar 2022

@bambulienka25 magnezko a becko som si dala hned na zaciatku, ale zatial bez zmeny

marca12
22. mar 2022

Mne tiez neustale huci,len sa meni intenzita hucania podla tlaku by som povedala,ale urcite je to z krcnej,potvrdil to aj neurolog. Chodim k fyzioterapuetovi,cvicim aj doma,ale nemam pocit,ze by mi to pomohlo. Cvicenim mi ustupili trochu bolesti,ale toho sumenia sa neviem zbavit.

veselo_neveselo
23. mar 2022

Nemas nahodou vysoky tlak? Aj to by mohlo byt.

vladimirt73
15. mar 2024

A nemoze to mat byt aj pozitivny sprievodny JAV ? Napr.po intenzivnom dychovom cviceni...Vsetci hladaju len negativa,co ak je to pozitivny dosledok ...

vladimirt73
17. mar 2024

Odborny pohlad laickeho nazoru ocami optimistu = BZUČANIE ,šumenie v CNS moze byt aj ako POZITIVNY DOSLEDOK redukovaneho dychania kedy sa kumuluje Oxid Dusnaty v paranasalnych dutinach alebo ako RELAXACNY UCINOK výdychovej časti dýchania kedy sa spúšťa aktivita parasympatickeho nervovehk systemu ...