Prosím nevedel by niekto dať nejakú radu na to ako sa zrelaxovať ? Viem znie to asi vtipne ale naozaj mám s tým problém. Mám pocit neustáleho stresu a úzkosti mám toho už dosť a chcela by som to nejak začať riešiť. Ďakujem za rozumne odpovede.
horúci kúpeľ, sviečky, aromaterapia, víno, hudba... na mňa zaberá toto..,ale predtým aspoň 10km behu
Mne pomáha ísť sa poriadne zničiť do posilky alebo povolať kamošky na víno a spraviť si s nimi "psychoterapiu" 😅 ale na každého platí niečo iné, ty musíš nájsť čo ti robí radosť 🙂
kúpeľ, hudba, prechádzka v prírode, fitness, dobrý film, všetko je o tom, či máš rada aktívny oddych alebo pasívny. Ale ak máš uzkosti tak možno by ti pomohol odborník aby si niečo nepodcenila.
rozhodne joga s kvalitnym instruktorom
Prechádzky v prírode, knihy a meditácia. Ja som mala záchvaty úzkosti zo stresu aj uprostred noci, odkedy pravidelne meditujem, nemám ich.
Ja by som išla asi do Tatier, alebo celkovo do prírody. Ale nie na 20 minút, ale aspoň 3 hodiny. Celkovo, keď si človek dá fyzicky do tela, prestane myslieť na čokoľvek 😁
mne pomáha kúpeľ, hudba, občas pohár vína v tichu a pokoji a už keď je extrém, tak poriadny spánok :D a to ja som v neskutočnom strese, ale toto je pre mňa balzam na dušu 🙂
Ak začínaš cítiť už až psychickú únavu a máš úzkosti, zbaliť sa, ísť na 1-2dni preč. Úplne naj je za mňa dom na strome to ti odporúčam všetkými 20timi.. si len ty, maximálny kľud a príroda cez den aj v noci, ešte aj ta kávička inak chuti a večer vinko z terasy a pozerať sa na západ slnka 😍 joj ,až mam chuť hned teraz odísť... 😂 Samozrejme obmedziť popri tom sociálne siete.. Je to bomba 🙂
Mám rovnaký problém. Rada by som čítala knihy ale neviem sa uvoľniť a sústrediť sa. Rovnako pozeranie filmu. Vaňa atď to neznášam. Jedine čo mi pomáha a pri čom vypnem hlavu je joga. Zapalim sviečky, zhasnem, urobím si dobrý čaj a pustím cez youtube video. Kedysi som relaxovala aj pri behu ale beh všeobecne nie je pre mňa tak som od toho upustila. A ďalšia vec je šoférovanie. Keď mám blbý deň alebo stres tak sadnem do auta, pustím hlasno hudbu a idem niekam na hodinku 🙂
mne pomáhajú dlhé prechádzky v prírode alebo skladanie puzzle, čítanie knihy, hra obľúbenej hry 🙂 a hlave byť sama a totálne vypnúť. žiadne deti, manžel, nik...
@kkovacovak joooooj, šoférovanie je super 🙂
Napis správu 🙂
Mne pomaha rozhovor. 🙂 A vypnut viem krasne.. ked deti spia. :D Pri nich som vo vacsom strese a ani nvm preco.. cista panika...ze som s nimi...
Ahoj, ja som mala nieco podobne ako Ty, ale nechala som to dlho eskalovat a nakoniec bol ten pocit stresu a uzkosti nepretrzity. Pomohli az lieky na uzkost v kombinacii s autogennym treningom. Ak pocitujes ze je to uz moc neprijemne a nevies si s tym rady, vyhladaj odbornika;)
meditacia, ak nemas skusenosti, a mas netflix je tam seria guide to meditation (nejako tak sa to vola) alebo cez youtube si treba dat na uvod kludne nejaku riadenu meditaciu
@red_cat mozem sa opytat na autogenny trening. Nemate nejaky video postup,nahravku? Ja mam o tom knizku,jedenkrat sedenie s psychologom,kde sme aut.trening presli,ale akosi mi to nejde. Dakujem pekne
a čo ťa ťaží? my v pondelok prídeme o 15 000 € zálohu za byt, čo by si robila v takom prípade? 😂 akože nehovorím, že sa mi zaspávalo ľahko keď som si to definitívne uvedomila, že s tým už nič nespravím, ale aj tak ideme zajtra do kina 😉 no zabijem sa?
@zuzanka.zuzu fuu, a to prečo? No to by som asi ťažko niesla 🤦
A vies co Ti ho sposobuje?lebo mozes meditovat do aleluja, ked budes mat pracu, muza... co Ti robi uzkosti.Pre mna je naj sport sadnut na bicykel a slapat a slapat..alebo pokec s kamaratkou clovek zisti, ze nie je sam co ma starosti a stres
@luccija práve naopak. Všetko sa dá brat z rôznych uhlov. Neexistujú negatívne ani pozitívne situácie, ani ľudia ani okolnosti. Len človek a jeho myseľ tomu dávajú nálepky dobre-zle. Pokiaľ si človek bude myslieť že tí druhý mu spôsobujú úzkosť, tak sa jej nikdy nezbavia lebo nemôžu ovplyvniť to čo tí druhí urobia ani ako sa zachovajú. Jediné čo môžu zmeniť je svoj postoj. Vtedy sa začnú veci hýbať a dá sa pracovať s úzkosťou. Čiže treba začať od seba...
@mamamasama bez tých 10 km to nejde napr ak je človek unavení z fyzickej práce 😳😳
@jozef11111111 to pomoze aj po nocnej. Takisto mam fyzicky narocnu pracu.
@zuzanka.zuzu to čo vás osklbala banka alebo daaky zločinec ???
dlhé prechádzky v prírode, masáž, fyzioterapia, cvičenie (joga, pilates)